Mountfield HK – Eisbären cz 8:2 (kon.) | Wolfsburg – TPS 5:4 (kon.) | Fehérvár – Katowice 1:0 (kon.)
Stavanger – Ilves 4:2 (kon.) | Fribourg – Salzburg 3:2 (1:0 po s.n.) | Zug – Lublaň 5:2 (kon.)
konec
Mountfield HK
8:2 (1:1, 1:1, 6:0)
Eisbären Berlín
Středa 12.10.2022, 17:30 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Hokejová Liga mistrů • Skupina G
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Skupinové fáze jsou u konce, Hradec v Lize mistrů postupuje do vyřazovací části z prvního místa skupiny G. Mountfield zopakoval povedenou třetí třetinu z venkovního utkání, tentokrát rozstřílel ve finální části Berlín šesti góly. Blýskl se především devatenáctiletý Lukáš Pajer, který zaznamenal dvě branky a jednu asistenci. Hradečtí se tak na zítřejším losu play-off mohou těšit na soupeře z druhého místa jiné skupiny, dnes zvítězili výsledkem 8:2. (19:59:52)
     
    Konec zápasu.
     
    59:05
    Hradec dohrává zápas a soupeře k ničemu nepouští.
    57:04 VESELÝ - 8:2
     
    57:04
    Hradec právě vstřelil branku!
    Důraz na brankovišti se vyplatil! Jank od pravého mantinelu nahodil kotouč na branku, brankáři ale pokus trestuhodně vypadl z výstroje, na což čekal pozorný JAN VESELÝ, který dorazil kotouč do odkryté klece. Asistence: Bohumil Jank, Christophe Lalancette.
    53:52 PAJER - 7:2
     
    53:52
    Hradec právě vstřelil branku!
    Další branka pro hradeckého odchovance! Obdobná situace jako při pátém gólu, obdobní hráči na kanadských bodech. Do puku se z levého kruhu opřel opět LUKÁŠ PAJER, který se ani v tomto případě nemýlil. Hradec znovu zaskočil Berlín ve třetí třetině, na kostce svítí skóre 7:2. Asistence: Graeme McCormack, Christophe Lalancette.
     
    52:41
    Vyloučení v týmu Eisbären Berlín:
    Boychuk – 2 min., podrážení.
    50:20 OKULIAR - 6:2
     
    50:20
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradec je v laufu a přidává další gól. Nahození McCormacka šikovně stečoval OLIVER OKULIAR a Noack neměl šanci zareagovat. Nechytatelné, Hradec vede 6:2. Asistence: Graeme McCormack, Kevin Klíma.
     
    49:55
    Vyloučení v týmu Eisbären Berlín:
    Wiederer – 2 min., vysoká hůl.
    49:42 PAJER - 5:2
     
    49:42
    Hradec právě vstřelil branku!
    Domácí v přesilové hře přidávají další branku a Hradec jde do trháku! Na vrcholu levého kruhu se po nahrávce McCormacka opřel golfem do puku LUKÁŠ PAJER a trefil se přesně a tvrdě k levé tyči. Asistence: Graeme McCormack, Christophe Lalancette.
     
    48:45
    Vyloučení v týmu Eisbären Berlín:
    Noebels – 2 min., krosček.
    47:51 Radovan PAVLÍK - 4:2
     
    47:51
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradec jde rovnou vedení dvoubrankového a domácí fanoušci jsou v euforii. Naar nahodil od modré před brankáře, kotouč se ale odrazil do strany, kde si ho zpracoval Pajer. Ten zachoval klidnou hlavu, když se podíval a našel na středu lépe postaveného RADOVANA PAVLÍKA, který přížemním pokusem trefil odkrytou branku – 4:2. Asistence: Lukáš Pajer, Jakub Naar.
     
    47:21
    Naar pohledně vykoupal útočníka a vystřelil do vyrážečky.
     
    46:30
    Kevin Klíma vybojoval puk za brankou, ke střele se Hradečtí nedostali.
     
    45:34
    Cingelův stečovaný pokus mezi tři tyče nezamířil.

    Dominik Jarka

    Branky a nahrávky: 9. Rymsha (Kevin Klíma), 30. Radovan Pavlík (Štohanzl, Jank), 45. Klíma (Rymsha), 48. Radovan Pavlík (Pajer, Naar), 50. Pajer (McCormack, Lalancette), 51. Okuliar (McCormack, Kevin Klíma), 54. Pajer (McCormack, Lalancette), 58. Veselý (Jank, Lalancette) – 9. Boychuk (Mauer, Noebels), 28. White (Fiore)


    Mountfield HK: Kiviaho (Růžička) – Kalina, Piegl, Jank (A), Rymsha, Naar, McCormack – Cingel, Lalancette, Veselý – Okuliar, Kevin Klíma (C), Jergl – Radovan Pavlík, Štohanzl, Pajer – Moravec, Morong, Lang
    Trenér: Tomáš Martinec

    Eisbären Berlín: Noack (Ancicka) – Müller, Giebel, Mik, Hördler (C), Wiederer (A), Melchiori- Mauer, Boychuk (A), Noebels – Fiore, Roßmy, White – Nijenhuis, Barinka, Hördler – Baßler, Handschuh, Heim
    Trenér: Serge Aubin

    Rozhodčí: Dalonen, Hribik – Klouček, Ondráček
    ocianews.com