Polsko – Řecko 1:1 (kon.) | Rusko – Česko 4:1 (kon.)
konec
Polsko
1:1 (1:0)
Řecko
Pátek 08.06.2012, 18:00 • Národní stadion, Varšava. (kapacita: 58 000 diváků). • Mistrovství Evropy
Předzápasové kurzy
     
    Duel nakonec končí nerozhodně, o zajímavé momenty rozhodně nebyla nouze. Polsko vedlo po první půli 1:0, soupeř navíc hrál jen o deseti. Řekové ale v jednapadesáté minutě dokázali vyrovnat a mohli také vyhrát. Karagunis ovšem neproměnil penaltu. Sudí navíc červenou kartou potrestal také brankáře Szczesnyho. Přeji příjemný zbytek večera! (20:00:02)
     
    Konec zápasu.
     
    90+1
    Polský roh výraznější vzrušení před Chalkiasem nepřinesl, balon skončil znovu v zámezí. Rozehrávají Řekové.
     
    90
    Rozhodčí nastavuje tři minuty.
     
    88
    Hra se hodně kouskuje, většinou vinou drobných faulů. Týmy se střídají v držení míče, ale brankových příležitostí ubylo.
     
    86
    Katsuranis byl o chvilku později lapen v ofsajdové pasti, u míče jsou domácí.
     
    85
    Po nedovoleném ataku Boenische zahrávalo Řecko standardku. Těžko říci, jestli Karagunis střílel nebo centroval. Každopádně bránu neohrozil.
     
    83
    Ve druhé půli vcelku nevýrazný Lewandovski rozkmital své rychlé nohy a ze strany vypálil. Trefil pouze boční síť Chalkiasovy svatyně.
     
    82
    Tentokrát již musel zasahovat také brankář Chalkias. Prověřil jej pokus Polaňskiho ze dvaceti metrů, který pohodlně lapil.
     
    80
    Piszczek rozhýbal pravou stranu řecké defenzivy. Zpětnou přihrávkou posléze nalezl spoluhráče Obraniaka, na jeho centr nikdo ze spoluhráčů nedosáhl.
     
    78
    Na druhé straně zkoušel štěstí z dálky Samaras. Střela mu vůbec nesedla. Tyton pouze pohledem kontroloval, jak balon přelétl jeho bránu.
     
    77
    Obraniak se protáhl do šestnáctky soupeře. Ale vhodný moment ke střele prováhal, dostal se již do velkého úhlu.
     
    75
    Patnáct minut do konce základní hrací doby. Vše je otřevené, optickou převahu má Řecko.
     
    74
    Hosté tentokrát kulatý nesmysl do sítě zaslali. Radost Fortunise ale zastavil sudí s praporkem, podle jeho výroku stál řecký záložník v ofsajdu.
     
    72
    Karagunis neproměnil pokutový kop! Řecko zahodilo velkou příležitost, Tyton vystihl směr jeho střely a balon vytěsnil.
     
    70
    Do hry jde náhradní brankář Tyton, nahradil záložníka Rybuse.
     
    69
    Penalta pro Řecko a červená karta pro gólmana Szczesnyho! To jsou věci. Na domácího brankáře se řítil Salpingidis. Szczesny jej fauloval a zápas pro něj končí předčasně.
     
    68
    Poslední střídání řeckého týmu v dnešním klání. Gekase nahradil Fortunis.
     
    66
    Rybus se dostal k hlavičce. Ale z těžké pozice neusměrnil prudký spoluhráčův pas zrovna podle představ, balon prolétl vysoko nad břevnem.
    Internetový obchod Marken.cz vám přináší legendární sortiment Fanklubu defenzivního fotbalu! Pořiďte si originální šálu nebo triko a zařaďte se do skupiny fanoušků, která ví, že nejdůležitější jsou body.

    Lukáš Šonský

    Branky: 17. Lewandowski - 51. Salpingidis

    Karty:   35. Papastathopulos (GRE), 45+1. Holebas (GRE), 54. Karagunis (GRE)   69. Szczesny (POL) - 44. Papastathopulos (GRE)


    Polsko: Szczesny – Piszczek, Wasilewski, Perquis, Boenisch – Blaszczykowski (C), Murawski, Obraniak, Polaňski, Rybus (70. Tyton) – Lewandowski.
    Řecko: Chalkias – Torosidis, Papastathopulos, A. Papadopulos (36. K. Papadopulos), Holebas – Maniatis, Katsuranis, Karagunis (C) – Ninis (46. Salpingidis), Gekas (68. Fortunis), Samaras.

    Rozhodčí: Carballo – Fernández, Jiménez (všichni Španělsko).
    thejrc.org