Nizozemsko – Dánsko 0:1 (kon.) | Německo – Portugalsko 1:0 (kon.)
konec
Nizozemsko
0:1 (0:1)
Dánsko
Sobota 09.06.2012, 18:00 • Metalist Stadion Charkov, Ukrajina - Základní kámen stadiónu byl položen v roce 1925 a už o rok pozd • Mistrovství Evropy
Předzápasové kurzy
     
    To je pro tuto chvíli vše, nenechte si utéct druhý zápas skupiny B mezi Německem a Portugalskem, který za malou chvíli začne. Já vám přeji pěkný zbytek fotbalového večera a na počtenou. (20:29:59)
     
    Pokud bych měl zvolit hráče utkání, byl by to určitě střelec jediného gólu Krohn-Dehli. Utkání se mu velice vydařilo a Holanďanům dělal velké problémy.
     
    STATISTIKY - Holanďany mohou těšit pouze statistiky, pochybuji však, že by je to uchlácholilo. V držení míče měli Nizozemci navrch - 53%. Na střely zvítězili 28:8. Na pokusy, které mířily mezi tři tyče, to však bylo 8:8. Nizozemci obdrželi jednu žlutou kartu, Dánové dvě. Na rohy pak Oranjes "zvítězili" 11:4. Ale co je hlavní, na góly vyhráli Dánové.
     
    Třetí zápas na EURU nabídl první větší překvapení. Dáni vyhrávají úvodní zápas skupiny B nad Holandskem 1:0 brankou z první půle a jejich šance na postup ze skupiny smrti výrazně vzrostly. Nizozemci měli šance, ovšem ani jednu nedokázali proměnit. V závěru to pak už byla spíše křeč. Každopádně skupina B dostala po tomto klání zajímavou zápletku.
     
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Kuijtův centr do vápna zblokovaný, tohle už Holanďanům nevyjde.
     
    90+2
    Tak ruka to byla a penalta se kopat měla, ale čas už vrátit nelze a Holanďanům stěžování bod nepřinese.
     
    90+1
    Heitinga si nasakoval na rohový kop, ale nezakončil hlavou v těžké pozici dobře.
     
    90+1
    Ještě tři minuty navíc budou mít Holanďané k tomu, aby vyrovnali.
     
    90
    Zatím jsem neviděl opakovaný zákrok, ale je možné, že se bude o předchozím okamžiku po zápase hodně mluvit.
     
    89
    Huntelaar operoval s míčem ve vápně a chtěl zakončit, či přihrát. Kolem něj se však prohnal dánský hráč a nejspíše zahrál rukou. Rozhodčí však nechává hru pokračovat a musí se bránit nálet nizozemského ostrostřelce.
     
    88
    Bendtner si zabíhal za obranu, ale Stekelenburg celou situaci přečetl a došel si pro míč.
     
    87
    Pro holandské fanoušky to bude jistě velké zklamání, pokud Oranjes prohrají. Ve skupině B může být každá ztráta fatální.
     
    86
    Dánové zatím dokáží držet Holanďany na uzdě, a zabraňovat tak jejich závěrečnému tlaku, který tak nepřichází a nepřichází.
     
    85
    Poslední trumf Holanďanů. Na hřiště přichází dříč Dirk Kuijt nedávno přestoupivší do Fenerbachce Istanbul a ze hry odchází obránce Ajaxu Gregory van der Wiel.
     
    84
    Dánové podruhé střídají. Ze hry mizí Dennis Rommedahl a na hřiště vstoupí Tobias Mikkelsen.
     
    83
    Van Bommelova standardka se také minula účinkem, začíná to být velké oranžové trápení.
     
    81
    Kvist zahrál rukou a to znamená jediné žlutou kartu, ve vápně by to samozřejmě mělo daleko horší následky.
    Internetový obchod Marken.cz vám přináší legendární sortiment Fanklubu defenzivního fotbalu! Pořiďte si originální šálu nebo triko a zařaďte se do skupiny fanoušků, která ví, že nejdůležitější jsou body.

    Zdeněk Plánka

    Branky: 24. Krohn-Dehli

    Karty:   67. van Bommel (NED) - 78. Poulsen (DEN), 81. Kvist (DEN)


    Nizozemsko: Stekelenburg - van der Wiel (85. Kuijt), Heitinga, Vlaar, Willems - van Bommel (C), N. de Jong (71. van der Vaart) - Robben, Sneijder, Afellay (71. Afellay) - van Persie. Trenér: Bert van Marwijk.
    Dánsko: Andersen - Kjaer, Agger (C), S. Poulsen, Jacobsen - Kvist, Zimling - Eriksen (74. Schöne), Rommedahl (84. Mikkelsen), Krohn-Dehli - Bendtner. Trenér: Morten Olsen

    Rozhodčí: Damir Skomina - Primož Arhar, Matej Žunič (všichni SVN) - Pavel Královec (CZE)

    Diváci: 35923
    bahis siteleri