Anglie – Ukrajina 1:0 (kon.) | Švédsko – Francie 2:0 (kon.)
konec
Švédsko
2:0 (0:0)
Francie
Úterý 19.06.2012, 20:45 • Olympic Stadium, Kyjev (UKR). • Mistrovství Evropy
Předzápasové kurzy
     
    Díky za pozornost, přeji dobrou noc a někdy příště u fotbalu na počtenou. (22:52:20)
     
    Celkové statistiky zápasu:

    Střely na bránu: 7:10
    Střely mimo: 5:14
    Rohy: 2:8
    Fauly: 17:14
    Ofsajdy: 6:1
    Držení míče: 42%:58%
     
    Je tedy jasné, že Francie dostala na čtvrtfinále obhájce ze Španělska, vyrovnání by jí moc nepomohlo, potřebovala vyhrát. Švédové jedou domů, ale nemusí se za nic stydět. I když nepostoupili, odehráli dobrý turnaj, všechny výsledky byly z jejich pohledu těsné a utkání vyrovnaná. V tabulce však končí poslední, třetí je domácí Ukrajina, která má lepší vzájemný zápas. Obě pořádající země tedy končí před branami vyřazovacích bojů.
     
    Je za námi poslední utkání skupiny D. Švédové si připsali rozlučkovou výhru a tři body. Nutno uznat, že zaslouženě. Celý zápas byli lepší a nebezpečnější. Skóre otevřel v 54. minutě utěšenou střelou z voleje Zlatan Ibrahimovič. V závěru dovršil švédské vítězství velice dobře hrající Larsson. Francie se sice za stavu 1:0 dostávala do dobrých šancí, ale většinou je zblokovala obrana soupeře nebo si Isaksson poradil.
     
    Konec zápasu.
     
    90+3
    A mohlo to být 3:0. Wilhelmsson pádil do otevřené francouzské obrany, ale vhodný okamžik ke střele prováhal. Chtěl udělat kličku, ale pod nohy se mu vrhl Lloris a celou akci zastavil. To by byl pro postupujícím tým hodně velký debakl.
     
    90+2
    Vítězství to bude zasloužené, Švédové hráli dnes velice dobře a z turnaje bez bodu neodjedou.
     
    90
    Švédsko právě vstřelilo branku!

    Krásná akce Wilhelmssona, který nacentroval do vápna a tam se k míči dostal Holmén. Po jeho bombě míč orazítkoval břevno a následně se odrazil před dobíhajícího SEBASTIANA LARSSONA, pro kterého nebyl problém dorazit kulatý nesmysl do takřka prázdné brány.
     
    90
    Nastavovat se budou čtyři minuty.
     
    89
    V poklidu ji lapil do náruče Lloris.
     
    89
    Standardka pro Švédsko, kterou vybojoval Larsson.
     
    87
    Času je hodně málo. Švédové brání těsný výsledek.
     
    86
    Francie potřebuje vyhrát, jinak dostane Španělsko, které si rozhodně nepřáli.
     
    85
    Po dlouhé době ohrozil Llorise jeden z hráčů ve žlutém, byl to Källström, ale nebyl přesný.
     
    84
    Nebezpečná hlavička Girouda, který jen těsně míjí horní tyč švédské brány. Francie byla v posledních minutách blízko k vyrovnání, ale neměla potřebné štěstí.
     
    83
    Další střídání u Francie. Končí M´Vila, na plac putuje Giroud.
     
    81
    Mohlo být vyrovnáno. Malouda poslal míč na malé vápno, kde byl připravený zakončovatel Ménez, ale tomu vůbec nesedla střela. Šla po zemi a Isaksson reflexivně vyráží.
     
    80
    Fanoušci Švédska jsou stále slyšet, mohutně povzbuzují svůj tým, což je velice příjemné. Potěšit je navíc mohl dvakrát v řadě jejich miláček Ibrahimovič, ale jeho hlavičky šly do náruče brankáře, respektive mimo.
     
    80
    Za dvě minuty na hřišti vyfasoval Holmén žlutou kartu.
    Internetový obchod Marken.cz vám přináší legendární sortiment Fanklubu defenzivního fotbalu! Pořiďte si originální šálu nebo triko a zařaďte se do skupiny fanoušků, která ví, že nejdůležitější jsou body.

    Roman Zajíček

    Branky: 54. Ibrahimović, 90. Larsson

    Karty:   70. Svensson (SWE), 80. Holmén (SWE) - 68. Mexés (FRA)


    Švédsko: Isaksson - Granqvist, Mellberg, Olsson J., Olsson M. - Larsson, Svensson (78. Holmén), Källström, Bajrami (46. Wilhelmsson), Ibrahimovič (C) - Toivonen (78. Wernbloom). Trenér: Erik Hamrén.
    Francie: Lloris (C) - Debuchy, Rami, Mexés, Clichy - Ben Arfa (59. Malouda), Nasri (79. Ménez), Diara, M´Vila (83. Giroud), Ribéry - Benzema. Trenér: Laurent Blanc.

    Rozhodčí: Pedro Proença - Bertino Miranda, Ricardo Santos (všichni Portugalsko)

    Diváci: 55 000
    bahis siteleri