Vsetín – K. Vary 7:4 (kon.)
konec
VHK ROBE Vsetín
7:4 (1:2, 2:1, 4:1)
HC Energie Karlovy Vary
Neděle 18.12.2022, 12:00 • Vsetín, Zimní stadion Na Lapači • Liga dorostu • 28. kolo
Partner:
     
    Třteí třetina rozhodla. Valaši do ní vletěli se dvěma góly na hokejkách a v prvních dvou minutách si vytvořili klíčový náskok. Vary sice snížily, ale srazila je vlastní nedisciplinovanost, protože další gól Vsetína přišel v přesilovce pět na tři. Finální trefu obstarali Vsacané do prázdné brány a bylo rozhodnuto. V prestižním souboji o pomylsné čelo Ligy dorostu uspěl Vsetín, který svého soka přehrál poměrem 7:4. (14:58:26)
     
    Konec zápasu.
     
    59:11
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Příplata sice udržel puk v útočném pásmu, jeho přihrávka ale skončila na holi MATYÁŠE BARTOŇKA, který si hostujícího beka obhodil a spolu s dalšími dvěma spoluhráči zamířil vstříc prázdné brance, kterou také trefil. Asistence: Jan Ostřížek.
     
    58:47
    Karlovy Vary vyhrály vhazování v útočném pásmu a kombinují.
     
    57:33
    Koláček měl na pravém kruhu útočného pásma dost času, aby zamířil, případně nahrál najíždějícímu spoluhráči. Nakonec se uchýlil ke střele přes obránce, která nebyla přesná a v prázdné bráně tak neskončila.
     
    56:54
    Domácí v plném počtu. Hosté stále hrají bez brankáře, což se jim málem vymstilo, když Kožíkovi sjel kotouč z hokejky v prostoru vlastního brankoviště.
     
    56:03
    Valaši se osvobozují. Jejich vyhození ale končí jen na jejich útočné modré čáře, kterou si nyní hosté velmi dobře hlídají, protože hrají bez brankáře.
     
    55:39
    Následující pokus z vrcholu levého kruhu patřil kapitánu Šumovi. Jeho střela končí na pravém betonu vsetínského brankáře, kterému spoluhráči pomohli se skrytím kotouče. Hra je přerušena.
     
    55:12
    Karlovy Vary měly při kombinaci problém s udržením útočného pásma. Nakonec od modré vypálil Příplata, jeho pokus byl ztečován mimo.
     
    54:54
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín:
    Kovář F. – 2 min., krosček.
     
    53:56
    Klíma nečekaně vypálil od modré čáry. Kotouč k němu pomalu doklouzal a hostující bek vystřelil bez přípravy. K odraženému puku se následně dostal ještě Kožík, jenž zakončil z otočky u pravé tyče. Vsetínský gólman má nyní i várku štěstí.
     
    53:11
    Na druhé straně zkusili navýšit vedení Vsetína Vašička a Palan, ani jeden z pokusů ale ke karlovarské brance nedoletěl.
     
    52:27
    Kroupa na Vimrovu střelu z mezikruží neviděl, navíc byl ještě na teč šikovně nachystaný Vojáček. Vsetínský brankář i přes docela nevýhodnou pozici dokázal úspěšně zakročit a hra je přerušena.
     
    51:59
    Pala zavezl kotouč do útočného pásma a jen nahodil na karlovarskou branku. Kotouč letěl nad, ale domácí zůstávají v útoku.
     
    51:23
    Hosté za dvoubrankové ztráty ještě nic nevzdávají a v plném počtu pěti hráčů na ledě se derou dopředu. Valaši se jen snaží držet pouze okolo mantinelu.
     
    50:33
    Hosté v plném počtu.
     
    50:11
    Domácí se rychlými tempy dostali do pásma a z vrcholu pravého kruhu zahrozil Vašička. Do dalšího zakončení se dostal Ostřížek, jehož pokus zablokoval jeden z bránících hráčů.
     
    49:38
    Vsetínu ještě zbývá klasická početní výhoda pět na čtyři. Karlovy Vary ale drží kotouč u Kroupovy brány.

    Helena Hegeďová

    Branky a nahrávky: 20. Koláček (Vlk, Stodůlka), 24. Kovář F. (Bartoněk), 39. Kučný (Koláček, Stodůlka), 41. Kovář F. (Ostrčil), 42. Ostřížek (Stodůlka), 49. Bartoněk (Koláček, Kovář F.), 60. Bartoněk (Ostřížek) – 3. Teuchert (Vojáček), 7. Uhlík (Teterja), 39. Kovář M. (Uhlík J.), 45. Klíma (Teuchert, Uhlík P.)


    VHK ROBE Vsetín: Kroupa (Cegliňski) – Vašička, Pala, Stodůlka (C), Zeťák, Kučný (A), Herman – Ostřížek, Koláček, Ostrčil, Žárský, Bartoněk, Palan, Malý, F. Kovář, Drozd, Vlk.
    Trenér: Marek Melenovský

    HC Energie Karlovy Vary: Kříž (Tomášek) – Příplata, J. Uhlík, Roštejnský, Teterja, Postl, Klíma, Magner – Vimr (A), Skuhravý (A), Teurchert, Kožík, M. Kovář, Šilhan, Chromek, Vojáček, P. Uhlík, Šuma (C).
    Trenér: Adam Sýkora

    Rozhodčí: Michael Hranoš — Pavel Rychlý, Šimon Mikler
    thejrc.org