Olomouc – Slovácko 2:0 (kon.) | Brno – Teplice 1:1 (kon.) | Mladá Boleslav – Č. Budějovice 3:2 (kon.)
Sparta – Příbram 2:1 (kon.) | Jihlava – Plzeň 1:1 (kon.)
konec
AC Sparta Praha
2:1 (0:1)
FK Příbram
Neděle 05.08.2012, 17:00 • Generali Arena • Gambrinus liga
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že Sparta získala proti Příbrami tři ligové body za výhru 2:1 se loučím a přeji příjemný zbytek první srpnové neděle. (18:52:42)
     
    Sparťané se pořádně zapotili, aby na Letné udrželi všechny ligové body. V šesté minutě jim totiž pořádně zavařil vlastní brankář Vaclík, který připravil hostům první letošní ligovou trefu, na jejímž konci byl Petr Trapp.

    Letenští se po změně stran výrazně zlepšili, z bídné hry bez jakékoliv myšlenky předvedli mnoho zajímavých útočných akcí po rychlém přechodu do útoku a ze standardních situací udeřila. Poprvé se do střelecké listiny zapsal Kadeřábek, podruhé centrující Hušbauer s hlavičkujícím Jarošíkem vyzvali k zakončení Kweukeho.
     
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Právě Zápotočný měl na hlavě třetí branku Sparty! Skalák načechral před branku fantastický centr a Zápotočného prudkou hlavičkou skvělým zákrokem vychytal Hruška!
     
    90+1
    Hosté jsou usazeni s míčem na útočné polovině. Divíšek našel v pokutovém území Šlapáka, tomu však střela vůbec nesedla a brankář Vaclík míč snadno zachytil.
     
    90
    Poslední sparťanské střídání má taktické rozměry, místo Kadeřábka vbíhá do hry Zápotočný.
     
    89
    Hosté se nadále snaží o vyrovnání, Divíšek z pětadvaceti metrů sparťanskou branku zhruba o metr přestřelil.
     
    88
    Po Kadeřábkově čtyřicetimetrovým pasem Hájovský katastrofálně nezvládl zpracování míče a vysunul Kweukeho zcela osamoceného vstříc brankáři Hruškovi. Kamerunský útočník se hostujícího brankáře pokusil obejít, ten však jeho úmysl vystihl a ještě udržel hostům nějakou šanci na ligové body z dnešního utkání.
     
    87
    Sparťané znovu po rychlém přechodu do útoku dobývali příbramskou defensivu, Kadeřábek s Hušbauerem se tentokrát do zakončení neprobili a míč zachytil Hruška.
     
    86
    Po příbramském brejku nasměroval centr před branku Šlapák, nenašel ale žádného spoluhráče a míč proletěl pokutovým územím až k opačné straně.
     
    86
    Sparťané sehráli zřejmě další signál, Jarošík vyčistil prostor pro Kweukeho, ten ránou bez přípravy mířil mimo branku.
     
    85
    Po bojovné snaze Kadeřábka získávají Sparťané další rohový kop, opět si jej bere na starost Hušbauer.
     
    85
    Hušbauer tentokrát směroval balón k bližší tyči, ovšem k ohrožení příbramské branky to nevedlo.
     
    84
    Dlouhý pas na Kadeřábka prodloužil za vlastní branku Krbeček a Sparta má k dispozici další standardní situaci v podobě rohového kopu.
     
    82
    Sparťané získali standardní situaci u postranní čáry, Hušbauerův centr neletěl špatně, ovšem sparťanští fotbalisté byli pokryti svými soupeři a míč po odskoku v pokutovém území zamířil k brankáři Hruškovi.
     
    80
    Střídání hostů, odpracováno má Lukáš Pleško, nahrazuje jej Tomáš Wagner.
     
    80
    Pleškův centr hledající Krbečka včas odkopl Jarošík.
     
    78
    Skalák se neohroženě dral do pokutového území, jeho přihrávku mířící na Balaje zablokoval Hájovský, Skalák se ale pokusil ještě zabojovat o odražený míč, blíže k němu měl brankář Hruška.
     
    77
    Vidlička autovým vhazováním v hloubi útočné poloviny hledal v pokutovém území Kweukeho. Kamerunský šutér, obklíčen dvěma protihráči, si v těžké pozici nedokázal míč zpracovat.

    Tomáš Kohlmann


    Hledáme zpravodaje pro tým FK Příbram. Více informací zde.

    Branky: 50. Kadeřábek (Jarošík), 65. Kweuke (Jarošík) – 6. Trapp (Mareš)

    Karty:   36. Hušbauer (SPA), 62. Balaj (SPA)


    AC Sparta Praha: Vaclík - Vidlička, Švejdík, Jarošík, Pamič - Kadeřábek (90. Zápotočný), Hušbauer, Holek, Přikryl (76. Skalák) - Kadlec (46. Kweuke), Balaj
    FK Příbram: Hruška - Huňa (66. Střihavka), Hájovský, Dejmek, Divíšek - Mareš, Koukal, Trapp (28. Šlapák), Pleško (80. Wágner) - Pilík - Krbeček

    Rozhodčí: Adam - Štěrba, Dobrovolný
    bahis siteleri