Mountfield HK – Třinec 4:3 (kon.)
konec
Mountfield HK
4:3 (2:2, 0:0, 2:1)
HC Oceláři Třinec
Pondělí 13.02.2023, 17:30 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 8. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Hradec se tak přiblížil Třinci na jediný bod a aktuálně je na pátém místě, přičemž první čtyřka tak pro něj není vůbec nereálná. Oceláři naopak prováhali možnost odskočit, každopádně to bude ještě velký boj.

    Z mé strany je to dnes již vše. Mějte krásný zbytek večera a někdy přiště se budu z ČPP Arény těšit na počtenou! (20:15:08)
     
    Dnešní utkání sledovalo 3 542 diváků.
     
    V závěru to bylo ještě drama, nakonec ale Hradec může slavit důležité tři body! Klíčem k úspěchu byla přesilovková trefa Olivera Okuliara, který v čase 46:19 z dorážky poslal domácí do vedení 3:2. Přesto to však nebyla vítězná trefa, tu obstaral na konci 50. minuty další navrátilec Marek Zachar. Třinec pak ještě dostal šanci zápas zachránit v závěru a snížil zásluhou Libora Hudáčka, poslední sekundy ale Hradec odbránil a slaví šestou výhru v řadě!

    Střely na branku: 36 – 28 (13 – 12)
     
    Konec zápasu.
     
    59:46
    Hudáček pak mohl ještě tohle utkání poslat do prodloužení a zachránit Třinci alespoň bod, když k němu vyplaval volný puk na pravém kruhu, do střely však fantasticky skočil Zachar a domácí to už zvládnou!
    59:02 Libor HUDÁČEK - 4:3
     
    59:02
    Třinec právě vstřelil branku!
    Dlouho to vypadalo, že krizovku Hradec ustojí, ale stále je o co hrát! Roth si vyměnil puk na modré a poslal kotouč na branku. Do střely však nešťastně vložil brusli Radovan Pavlík a LIBOR HUDÁČEK jenom usměrnil tečovaný kotouč za Kiviahův beton – 4:3! Asistence: Vladimír Roth, Martin Růžička.
     
    58:01
    Mazanec však trochu bez ohledu na dění na ledě okamžitě odjel na střídačku, Třinec hraje už vabank!
     
    57:47
    Domácí ale vyhráli buly a Jank poslal puk až za Mazancovu branku. Třinec má tak o něco horší výchozí pozici.
     
    57:42
    Oceláři mají poslední možnost, jak tenhle duel ještě zachránit! Christophe Lalancette (MHK) dostává za hákování v útočném pásmu dvě minuty a trenér Moták si bere oddechový čas. Pravděpodobně z toho bude herní varianta 5 na 3, pakliže vyhrají hosté vhazování!
     
    57:15
    Jeremie Blain (MHK) a Andrej Nestrašil (TRI) se ve středním pásmu tak dlouho kočkovali a osekávali, až jdou oba na trestnou. A že si oba mají v anglickém jazyku co říct, to je téměř jistota. Blain dostal dvojku za držení, Nestrašil za sekání.
     
    56:57
    Nestrašil vyhazoval puk ze středního pásma přímo na zakázané uvolnění a hra se stěhuje znovu pod tribunu na stání. Pokud Lvi nějak fatálně nezkolabují, tak jsou tři body jejich.
     
    56:26
    McCormack nevyhodil z pásma a Jeřábek hned posílal puk na branku. Již po zákroku Kiviaha vletěl do brankoviště Voženílek, jenže se jenom odrazil od Janka, který mu včas zavřel cestu.
     
    55:19
    Lalancette v těžké pozici posunul pro Blaina, který v jízdě přenechal Rosandičovi. Přestože slovenský obránce nešel do střelby, i tak podržel hru vepředu, čímž ušetřil další čas.
     
    54:35
    Po vyhraném buly protáhl puk hřištěm McCormack a v pravou chvíli přenechal střelu pro Jakuba Lva, který ale trefil pouze prostředek branky, kde byl připraven Mazanec.
     
    54:25
    Doudera se nabídl na přihrávku nad kruhy a po odstavení beka ze hry šel okamžitě do střely. Kiviaho to neměl v předbrankovém prostoru jednoduché, přesto si ale kotouč nalezl a přerušil hru.
     
    53:38
    Domácí hrají ve velké pohodě. Blain mohl rozvíjet rychlý brejk, místo toho zasekl puk pod sebe a podržel hru. Přestože pak Hradec puk ztratil, Rothova střela skončila v lapačce Kiviaha. Následuje komerční brejk.
     
    52:33
    Puk od mantinelu u třinecké střídačky utrhl pro sebe Werek, který prošel přes obránce a z otočky zkoušel zasunout puk u tyčky třinecké branky. Jenže Mazanec nadále drží hosty ve hře.
     
    51:59
    Třinec po vhazování jenom vyhodil na zakázané uvolnění a osm minut před koncem mají Lvi nejlépe našlápnuto ke třem bodům.
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 1. Pilař (Eberle, McCormack), 9. Jergl (F. Pavlík, Lalancette), 47. Okuliar (Werek, Lev), 50. Zachar (Okuliar) – 4. Marinčin (M. Doudera, Nestrašil), 8. Roth (M. Roman, Hrehorčák), 60. Hudáček (Roth, M. Růžička)


    Mountfield HK: Kiviaho (Machovský) – Jank, McCormack, Kalina, Blain, Rosandić, F. Pavlík (C), Marcel – Eberle, Lev (A), Pilař – R. Pavlík, Lalancette, Werek – Perret, Kev. Klíma, Jergl – Chalupa, Zachar, Okuliar.
    Trenér: Tomáš Martinec

    HC Oceláři Třinec: Mazanec (Kacetl) – M. Doudera, Marinčin, J. Jeřábek, Mar. Adámek, Čukste, Smith, Roth – Daňo, Marcinko (A), M. Růžička (C) – Nestrašil, Voženílek, Hudáček – Chmielewski, Dravecký (A), Hrňa – Buček, M. Roman, Hrehorčák.
    Trenér: Zdeněk Moták

    Rozhodčí: Jeřábek, Stano – Kis, Rampír

    Diváci: 3 542
    ocianews.com