Motorlet – Sokolov 3:1 (kon.) | Zbuzany – Č. Budějovice B 2:3 (kon.) | Králův Dvůr – Dukla B 2:2 (kon.)
Přeštice – Povltavská 2:1 (kon.)
konec
FK Zbuzany 1953
2:3 (0:3)
Dynamo České Budějovice B
Sobota 06.05.2023, 10:15 • FK Zbuzany • Česká fotbalová liga (A) • 25. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Zbuzany na domácím hřišti nepotvrdily roli favorita, v gólově bohatém utkání prohrály s rezervou Českých Budějovic 2:3.

    Hosté rozhodli o svém úspěchu v první půli, do níž vměstnali všechny tři vstřelené góly, na Vojtěcha Horu nadvázal dvěma trefami Daniel Hais. Domácí zabojovali a v 79. minutě snížil z penalty Petr Hampl, stejný hráč o čtyři minuty později zdramatizoval utkání ještě více. Zbuzany byly aktivnějším týmem i v závěrečných minutách, ale kýženého srovnání už se nedočkaly.

    Svěřenci kouče Žmolíka si díky vítězství polepšili ze čtrnáctého na deváté místo právě před dnešního soupeře, který je o bod zpět na desáté příčce. (12:12:55)
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Zbuzany měly poslední příležitost vydolovat alespoň bod z rohového kopu, prodloužený centr odklidil od brány pozorný obránce.
     
    90+3
    Přihrávka za obranu nevyšla. Jindřich Nováček vystartoval příliš pozdě, kulatý nesmysl dostihl až v momentě, kdy byl za postranní čárou.
     
    90+2
    Šance domácího celku na bodový zisk udržel Mykola Šokodko, který šel včas k zemi a střelu směřující do pravého dolního rohu vytěsnil mimo tři tyče.
     
    90+1
    Střídání v týmu SK Dynamo České Budějovice B:
    ze hřiště odchází Libor Bastl, přichází Milan Šimoník.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby čtyři minuty.
     
    89
    Střídající Stanislav Haluška se zapsal mezi držitele žluté karty. Na polovině hřiště v pádu podrazil protihráče bez trefení balónu.
     
    89
    Definitivní razítko na českobudějovické vítězství mohl dát Libor Bastl, jenž vymotal posledního obránce, leč střelou doprostřed napálil Šokodka.
     
    88
    Znovu mířil centr přímo do brány, ale v tomto případě hosté dobře postavili obrannou řadu, Tadeáš Bečvář odpálil hrací předmět mimo nebezpečí.
     
    87
    Dobrou práci odvedl u levé lajny Alfred Oketayot, který si posunul balón mezi dvěma protihráče a zezadu pak soka stáhl k zemi Lukáš Skovajsa.
     
    86
    Hosté chtěli odpovědět rychlým gólem. Do vápna se procpal Tomáš Hák a nártem mířil k pravé tyči, Karel Hrubeš zaznamenal úspěšný blok.
     
    84
    Střídání v týmu SK Dynamo České Budějovice B:
    ze hřiště odchází Vojtěch Hora, přichází Martin Prášek.
     
    Zbuzany okamžitě zaútočily znovu. Na pravé straně si vytvořil prostor k centru Pouček, Nováček na míč těsně nedoskočil.
    81. Petr HAMPL - 2:3
     
    81
    Zbuzany právě vstřelily branku!
    A už je to jenom o gól! Domácí kopali volný přímý kop kousek za levou stranou šestnáctky. Andrew míč směřující do brány pouze vyrazil před sebe, s úspěšnou dorážkou přispěchal PETR HAMPL.
     
    81
    Před Alfredem Oketayotem se rýsovala slibná možnost protiútoku, které chtěl hráč Zbuzan využít, avšak Sebastien Böhm jej zastavil za cenu faulu ohodnoceného žlutou kartou.
     
    81
    O zklidnění hry se postaral Jindřich Nováček, jenž měl kolem sebe tři protihráče a míč dokázal propasírovat k Eichlerovi.

    Milan Huppert

    Branky: 79. Hampl (pen.), 81. Hampl – 6. Hora, 14. Hais, 22. Hais

    Karty:   89. Haluška (ZBZ) – 17. Broukal (CBB), 35. Pařízek (CBB), 81. Böhm (CBB)


    FK Zbuzany 1953: Kočí (46. Šokodko) – Hrubeš, Eichler, Hampl, Křenek, Kozel, Barciaga (C) (62. Oketayot), Agyeman (75. Haluška), Pouček, Nováček, Škoda.
    Náhradníci: Kyli, Půček, Huňáček.

    Trenér: František Douděra

    Dynamo České Budějovice B: Andrew – Bečvář, Pařízek, Bastl (90+1. Šimoník), Brabec, Hora (84. Prášek), Böhm (C), Malecha (58. Hák), Hais (58. Matoušek), Skovajsa, Broukal.
    Náhradníci: Valenta – Kladrubský, Krch.

    Trenér: Dušan Žmolík

    Rozhodčí: Severýn – Trska, Gunitš

    Diváci: 150
    thejrc.org