Pardubice – Mladá Boleslav 1:4 (kon.) | Zlín – Slavia 5:4 (1:0 po s.n.) | Vítkovice – Sparta 1:4 (kon.)
Motor ČB – Plzeň 4:0 (kon.) | Olomouc – Liberec 1:4 (kon.) | Jihlava – Třinec 2:1 (3:2 po s.n.)
Kometa Brno – K. Vary 3:6 (kon.)
konec
HC Kometa Brno
3:6 (1:0, 0:5, 2:1) Stav série: 0:2
HC Energie Karlovy Vary
Neděle 12.03.2023, 17:00Play-off Extraligy dorostu • Osmifinále
Partner:
     
    Osmifinále mezi Karlovými Vary a Kometou Brno skončilo. Energie vyhrála i druhý zápas a postupuje dál do čtvrtfinále. Ve třetí třetině ovšem Brněnští druhé utkání ještě zdramatizovali, když se v 42. minutě trefili David Štulo a Jindřich Habermann. O minutu a půl později už se ale znovu ozvali hosté a Vojtěch Váňa vrátil Energii klid na hokejky. Skóre 3:6 z pohledu domácích pak vydrželo až do samotného konce.

    Ode mě je to pro dnešek vše, z Brna se vámi loučím a přeji příjemný zbytek nedělního večera. (19:12:50)
     
    Konec zápasu.
     
    59:59
    Karlovy Vary se dostaly ke kotouči. Obránci jej drží před Ebenstreitem a už se opravdu nic nestane. Vary postupují do čtvrtfinále.
     
    59:23
    Do konce utkání zbývá necelá minuta a o výsledku je jasno. Kometa ovšem v posledních sekundách letošní sezony nic neodevzdává a v okolí soupeřova brankoviště stále bojuje.
     
    58:49
    Oba týmy se uchylují k nahazování ze středního pásma.
     
    57:32
    Domácí vyhráli vhazování v útočném pásmu, Veselský získal kotouč pro sebe, udělal si místo na vrcholu levého kruhu a přes clonícího hráče vystřelil. Ebenstreit si výhled na střelecký pokus našel a zastavil jej betonem.
     
    57:00
    Hraje se před Fajmonem. Hosté se snaží o kombinaci, ale soupeř je tlačí k mantinelu.
     
    56:24
    Hosté se ihned natlačili do brankoviště, kde nadělali pořádný rozruch. Fajmon našel kotouč ve skrumáži hráčů a přikryl jej lapačkou.
     
    55:59
    Spanel se ve středním pásmu snažil založit útočnou akci, ale jeho přihrávku zblokoval jeden z hostujících hráčů. K puku se dostávají Vary.
     
    55:06
    Sám se na pravém křídle ocitl Slavík. Domácí brankář byl zrovna v pohybu, ale proti střele na bližší tyč na poslední chvíli zakročil.
     
    54:06
    Domácí v plném počtu. Krátce po návratu vyloučeného Spanela na led ještě dozněla přesilovková kombinace mezi Zemanem a Poizlem, přičemž druhý jmenovaný zakončoval z první do protipohybu gólmana, jenže přestřelil.
     
    53:42
    Pastor se po nahození na Fajmona dostal i k zakončení od levé tyče, které dorážel Poizl. Fajmo zakročil, ale puk mu následně vypadl z lapačky a Poizl střílel podruhé.
     
    53:04
    Hostům se v přesilovce příliš nedaří. Mají problém s přechodem přes střední pásmo.
     
    52:06
    Až nyní se po delší době jeden z týmů usadil v útočném pásmu. Konkrétně to byly Karlovy Vary a v předbrankovém prostoru nebezpečně tečobval Cipkovu střelu od modré Zeman. Kometa chtěla po zisku kotouče vyhodit, Spanelovo vyhození ovšem nebylo dovolené a následnuje dvouminutový trest pro Kometu.
     
    51:22
    Hraje se především ve středním pásmu, kde se bojuje o kotouč. Vítěz souboje pak vždy rychle založí útok, ale samotných střel příliš není.
     
    50:31
    Karlovarské přečíslení tři na dva domácí dobruslili a hosté se tak ke střele nedostali.
     
    49:52
    Ve stejné situaci je nyní Kometa. Ani domácím se nedaří rozehrát.
     
    49:04
    Vary drží kotouč za svou brankou, nedaří se jim rozehrát a založit útok.

    Helena Hegeďová

    Branky a nahrávky: 18. Zduba (Veselský, Mitro), 42. Štulo (Šichtař, Šebela), 42. Habermann (Veselský, Halačka) – 21. Kůrka (Galnor), 25. Čihař (Poizl, Galnor), 28. Čihař (Pastor, Galnor), 38. Galnor (Kůrka), 39. Galnor (Poizl, Postl), 44. Váňa (Zeman, Pelikán)


    HC Kometa Brno: Matoušek (Fajmon) – Vyhlídal, Mátl, Antony, Mitro, Spanel, Zubíček – Halačka (C), Pavlík, Röss, Veselský, Habermann, Šebela, Zduba, Šichtař, Štulo, Kubín, Červenka (A).
    Trenér: Jan Zachrla

    HC Energie Karlovy Vary: Ebenstreit (Oršulák) – Mähler (C), Kůrka, Cipko, Postl (A), Pelikán – Zeman, Poizl, Pastor (A), Čihař, Galnor, Váňa, Slavík, Záhejský, Dyk.
    Trenér: Martin Gombár

    Rozhodčí: Maťašovský, Schenel – Maloušek, Hübl
    Kometa Brno 0 2 K. Vary
    #1 Pátek 10.03.2023 • 17:30
    K. Vary - Kometa Brno 4:1
    #2 Neděle 12.03.2023 • 17:00
    Kometa Brno - K. Vary 3:6
    thejrc.org