Tisková konference 1. FC Slovácko (kon.)
konec
Tisková konference 1. FC Slovácko

Pondělí 20.08.2012, 13:00Tiskové konference
     
    Děkujeme za pozornost a těšíme se naviděnou v sobotu na zápase proti Teplicím. (16:26:39)
     
    Svatopluk Habanec: Prezentace fotbalovosti v Ústí byla u mě patrná a totéž se budu snažit vštípit také Slovácku. Určitě mnohem radši vyhrávám 4:2 než 1:0, ale zase se nedá mluvit u nějakém "hurá stylu", jak někdo hru Ústí označoval.

    Mým cílem je každopádně to, aby tým dával víc branek a méně jich dostával.

    Zaujal vás například na Dukle Marián Kovář?

    Zaujal mě svou efektivitou, ale zároveň mě zaujal i tím, co nepředvedl. To je ale věc mezi hráčem a trenérem, kteří by si věci z hřiště měli vyříkat mezi sebou. Mezi ně patří i to, že byl 60 minut neviditelný, ale i to, že pak vlastně zařídil dvě branky.

    Aktuální situace Slovácka je o tom, že hrát v sobotu by měli ti, kteří mají top formu a není to o jménech, zásluhách, mladých hráčích nebo střední generaci. Dám hodně na práci hráčů v trénincích, jak pracují a věřím, že snahu z nich by měli přenést i na hrací plochu.
     
    Svatopluk Habanec: K zápasu s Teplicemi:

    Zápas bude i pro mně trochu pikantní, protože Lukáš Přerost je můj nejlepší kamarád, ale nebojím se říct, že je výhodou, že hrajeme v sobotu zrovna s Teplicemi. Teplice znám, viděl jsem je v poslední době několikrát, ale na druhou stranu zatím neznám detailně Slovácko, věřím ale že budeme připraveni a tři body zůstanou doma, už jen kvůli fanouškům, kteří jsou zde fantastičtí. Tímto bych rád pozval co nejvíc fanoušků, aby přišli podpořit svůj tým.

    Kádr Slovácka v současné chvíli znám neúplně, ale intenzivně se s ním seznamuji, co se hráčů týká, tak je určitě z čeho vybírat, ať už se jedná o Ačko, tak i juniorku nebo béčko, a neplánujeme zatím žádné pohyby v kádru.

    Ohledně stavu hráčů, Martykán utrpěl výron, takže nehrál, zraněný byl i Libor Došek, který ale dnes naplno trénoval.
     
    Vladimír Krejčí: Proč jste oslovili zrovna pana Habance?

    Možnost, že by tým zůstal v rukou pana Dekaře existovala, ale v současném stavu by na něj byl velký tlak. Od začátku jsme hledali trenéra, který bude schopný zásadně ovlivnit mužstvo v krátkém horizontu, ale který bude schopen výkonnost udržet delší dobu. Nechtěli jsme trenéra na "hurá" efekt, ale trenéra, který bude mít také dlouhodobou perspektivu a bude naplňovat představy klubu.

    Měli jsme vytipované tři kandidáty, pan Habanec byl prvním z nich, vzhledem k vývoji jednání s Ústím další nebylo nutné oslovovat.
     
    Svatopluk Habanec: K zápasu na Dukle, byl jsem na tribuně, ale do vedení týmu, jeho skladbě a posléze trénování a koučování během zápasu jsem se nepodílel, vše bylo plně v kompetenci Jirky Dekaře.

    Prvořadý úkol je teď pro mně poznání týmu, se kterým se postupně seznamuji, určitý impulz do kabiny, nastavení určitých pravidel směrem ke kabině a jejímu fungování. Já své pravidla od klubu znám, uzavřeli jsme dnes smlouvu na dva roky se všemi úkoly a cíli, stanovenými klubem a jeho vedením.
     
    Svatopluk Habanec:

    Dobrý den, myslím, že většinu podstatného k mému příchodu řekl už pan Krejčí, můj předchůdce zde v klubu odvedl velký kus práce a je vidět od mládeže až po muže a já si vážím jeho práce pro klub.

    Chtěl jsem trénovat ligu, tak jako každý, kdo se na trenérskou dráhu dá, jsem rád, že se to, ačkoli to bylo narychlo, povedlo realizovat a já jsem se dnes mohl ujmout týmu. Už jsem ligu trénoval v Ústí, ale rozhodně to nebylo v takových podmínkách jako jsou zde a já se těším na práci ve Slovácku.

     
    Vladimír Krejčí: Proč jsme odvolali pana Soukupa:

    Rozhodujícím krokem bylo zásadní nenaplnění stanovených cílů - zejména pak zabezpečení týmu proti výsledkovým a výkonnostním propadům. Jenže bohužel jsme se od začátku sezony propadali nejen výsledkově, ale i výkonnostně. I nadále jsem ale přesvědčen, že pan Soukup je jeden z nejsvědomitějších a nejerudovanějších lidí, pracujících v českém fotbale, s obrovským nasazením ve své práci. Bohužel sport je krutý a ne vždy se předpoklady shodují s výsledkem.
    Byl bych rád, kdyby nikdo nezapomněl, co pan Soukup pro Slovácko udělal. Tímto bych mu také rád poděkoval a připomenout vše věci, které zde udělal - záchrana v lize v první sezoně, nastavení kvalitní akademie a její rozvoj, a podobně.
     
    Vladimír Krejčí: Jsem rád, že mohu oficálně představit hlavního trenéra A týmu pana Svatopluka Habance.

    Rád bych představil zásadní momenty minulého týdne:

    Nejprve bych rád vyvrátil některé informace, které se objevily v médiích uplynulý týden: Příprava týmu před zápasem proti Dukle byla plně v kompetenci trenéra Dekaře. Nikoliv už pana Habance, jak zaznělo z několika míst. Pan Habanec převzal tým až dnes.

    Začátkem týdne představenstvo odvolalo trenéra Soukupa, vzápětí jsme oslovili Ústí nad Labem, zda by uvolnili pana Habance k našemu týmu a od té doby probíhala jednání, aby se pan Habanec mohl připojit k týmu co nejdříve. Definitivní dohoda vyvrcholila v sobotu, zásadním důvodem proč to proběhlo až koncem týdne byl fakt, že Ústí potřebovalo také vyřešit změny na trenérském postu.

    Administrativně jsme vše uzavřeli dnes, byla uzavřena do 30.6. 2014.

    Kompetence pana Habance budou: hlavní trenér A-týmu, a také bude mít odpovědnost za juniorský celek a B-tým. Prvním asistentem zůstává Jiří Dekař, hlavním trenérem B-týmu bude Jan Palinek, juniorku pak bude trénovat pan Vajčner.

    Sportovní ředitel a jeho kompetence na mužské úrovni si přebere částečně pan Habanec a já (Vladimír Krejčí). K obsazení místa sportovního ředitele prozatím nedojde.
     
    Tisková konference právě začíná.
     
    Dobré odpoledne z Uherského Hradiště, kde se za několik minut odehraje tisková konference po angažování trenéra Svatopluka Habance u týmu 1.FC Slovácko.


    Účast na tiskové konferenci - Vladimír Krejčí, ředitel společnosti, Svatopluk Habanec, hlavní trenér A-mužstva
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 13:00.

    Stanislav Horák

    bahis siteleri