Kladno – Vítkovice 4:1 (kon.) | Litvínov – Slavia 4:2 (kon.) | K. Vary – Zlín 2:4 (kon.)
Pardubice – Plzeň 3:4 (po s.n.) | Kometa Brno – Třinec 5:3 (kon.) | Liberec – Motor ČB 2:6 (kon.)
konec
HC Energie Karlovy Vary
2:4 (2:0, 0:1, 0:3)
Berani Zlín
Pátek 26.10.2012, 18:00 • KV Arena • Tipsport extraliga
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Karlovarští hokejisté nedokázali udržet slibné vedení a odcházejí z ledu poraženi. Tento scénář už se stává téměř ohraným. Domácím se podařila první třetina, ve které svého soupeře jednoznačně předčili. Pak ale jakoby odpadli z tempa - otěže utkání převzali zlínští hokejisté a nakonec přesvědčivě vyhráli. V posledních dvou třetinách se zlínští hokejisté vyznačovali přesně tím, čím vstoupili do zápasu domácí. Z již prázdné KV Areny se s vámi loučím, přeji pěkný víkend a někdy příště na shledanou! (20:38:00)
     
    Nejlepší hráči utkání:
    Petr Leška (ZLN)
    David Nosek (KVA)
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:04
    Zlín právě vstřelil branku!
    Nyní už se Mensator může v klidu vrátit do své branky. Je totiž rozhodnuto a velká část publika opouští svá místa. PETRU ČAJÁNKOVI se po přihrávce Linharta podařilo uniknout do středního pásma, odkud v pádu dokázal kotouč poslat do prázdné karlovarské branky. Asistence: Tomáš Linhart, Marek Melenovský.
     
    58:51
    Je tomu přesně tak, branka karlovarských hokejistů zůstává opuštěna! Vhazuje se před hostujícím brankářem Hořčičkou, kterého možná čekají perné chvilky.
     
    58:45
    Domácí si vyžádali oddechový čas a do poslední minuty zápasu zřejmě zkusí štěstí bez Mensatora.
     
    58:31
    Hosté hrají v plném počtu, ale tlak Energie pokračoval i nadále. Až poté se zlínským hokejistům podařilo vyhodit alespoň do středního pásma.
     
    56:59
    Nosek napálil před branku, kde se strhla mela. Karlovarský obránce střílel i napodruhé, ale ani tentokrát neuspěl. Poté Lukáš Pech nepřesně přihrál, což znamenalo opuštění útočného pásma, a snaživý útočník si vysloužil pískot od publika.
     
    56:11
    Po zakázaném uvolnění vyhrál vhazování v obranném pásmu soupeře Martin Zaťovič, který se ihned cpal do zakončení. Při této snaze ho zastavil Oldřich Horák (ZLN) a ten si odsedí dvě minuty za hákování.
     
    55:22
    Dnešní utkání sleduje v KV Areně 3 085 diváků, kteří byli po většinu jeho trvání spokojenější a vytvářeli domácím důstojnou kulisu. Nyní ovšem, po zlínském zvratu, je v areně větší ticho a je znát nespokojenost s průběhem.
     
    54:40
    Zlín právě vstřelil branku!
    Pokud energetici v posledních pěti minutách nepřekonají Hořčičku, pak právě nyní došlo ke zmiňovanému rozuzlení. Kubiš najížděl proti jednomu obránci v tandemu s PETREM LEŠKOU, který obdržel kotouč a tahem vymetl horní růžek Mensatorovy klece. Asistence: Pavel Kubiš, Martin Matějíček.
     
    53:53
    Vhazování před Hořčičkou vyhráli hosté, kteří vyvezli puk do středního pásma. Tam ale vybojoval kotouč Martin Gründling a projel zpět do útočného pásma. V rohu hřiště došlo k dlouhému souboji o puk, který musel přerušit až rozhodčí. Právě probíhá komerční přestávka a před námi je posledních šest minut hry, které možná nabídnou rozuzlení tohoto velice vyrovnaného utkání.
     
    53:02
    Puk se záhadným způsobem dostal před branku, kde stál Petr Pohl. Ten ale před poskakujícím kotoučem pouze promáchnul a ze slibné příležitosti tak nic nebylo.
     
    51:57
    Luboš Hořčička (ZLN) fauloval protihráče. Trest za nedovolené bránění odsedí Antonín Honejsek.
     
    51:39
    Videorozhodčí potvrzuje, že k dosažení branky nedošlo.
     
    51:42
    Rozhodčí se ovšem na podnět hostů jdou poradit s videem, zda předchozí situace nebylo gólem.
     
    51:30
    Horák střílel bekhendem z ostrého úhlu, a přestože jeho pokus neměl příliš velkou rychlost, za Mensatorem zazvonila tyčka!
     
    50:39
    Zlínská obrana začala fungovat tak, jak jí dobře známe z předchozích zápasů. Útočné řady svou činnost také výrazně vylepšily, což rozhodně není dobrá zpráva pro domácí tým, který se nyní potýká s herní bídou.
    Marken.cz

    Jan Salajka

    Branky a nahrávky: 2. Nosek (Kumstát, Pech), 3. MacDonald (Skuhravý) - 38. Veselý (Matějíček, Tesařík), 45. Balaštík (Linhart, Hamrlík), 55. Leška (Kubiš, Matějíček), 60. Čajánek (Linhart, Melenovský)


    HC Energie Karlovy Vary: Mensator (Závorka) - MacDonald, Kohn, Nosek, Koblasa, Vachovec, Gřegořek (A), J. Látal, Skladaný, Zaťovič, Pech, Gulaši, Košťál (A), Gründling, Skuhravý (C), Kumstát, Kloz, Pohl, Doležal, Heřman, Zucker
    Trenéři: Vladimír Kýhos - Martin Pešout, Pavel Kněžický

    Berani Zlín: Hořčička (Štůrala) - Tesařík, Kotvan, Čech, Matějíček, Čajánek (C), Leška (A), Urbanec, Linhart, Ondráček, Kubiš, Honejsek, Hamrlík (A), Šlahař, Melenovský, Holík, Veselý, Okál, Horák, Valenta, Balaštík
    Trenéři: Rostislav Vlach - Juraj Jurík, Richard Hrazdira

    Rozhodčí: Martin Fraňo,Vladimír Pešina - Stanislav Barvíř, Petr Blümel
    thejrc.org