Pardubice – Třinec 5:3 (kon.) | Slavia – Liberec 3:2 (po s.n.) | Sparta – Vítkovice 4:2 (kon.)
konec
HC Dynamo Pardubice
5:3 (3:1, 0:0, 2:2)
HC Oceláři Třinec
Úterý 19.02.2013, 18:00 • ČEZ Arena Pardubice. • Tipsport extraliga
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Třetí třetinu začal lépe Třinec, který se zásluhou Kloučka dostal na dostřel jediné branky. Za domácí tým sice ihned odpověděl Nosek, ale klid svěřencům Miloše Říhy nepřinesl. Třinec se totiž snažil o srovnání hodně, ale ani jeho šestnáct střel nestačilo. V 59. minutě sice opět snížil na 4:3 Polanský, jenže v závěrečné přesilovce uzavřel stav Aleš Píša. Pro domácí to tak znamená velmi důležité tři body v boji o předkolo play off. (20:38:16)
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:54
    Kania to zkusil od levého mantinelu, jenže branku vysoko přestřeluje.
     
    59:49
    Pro uklidnění situace si ještě lavička domácí HC ČSOB Pojišťovny Pardubice bere oddechový čas před vhazováním ve vlastní třetině.
     
    59:49
    Třinec se sice ještě snaží o změnu stavu, ale na body to dnes stačit nebude. A to i přesto, že domácí vyhazují na zakázané uvolnění.
     
    59:39
    Pardubice právě vstřelily branku!
    A tam jejich snažení končí pátou brankou! Nahrávku zpoza branky v podání Kousala proměnil v definitivní razítko na tři body prudkou ranou ALEŠ PÍŠA. Hamerlík na jeho dělovku k pravé tyči nestačil zareagovat a inkasuje. Asistence: Robert Kousal.
     
    59:26
    Po vhazování mají puk domácí, kteří nahazují do útočného pásma.
     
    59:14
    Hostující tým následně vybojoval v útočném pásmu ofsajd, a tak je blíže Salfického brance.
     
    59:08
    Kombinace v útočné třetině domácím nevyšla a Benák musel hodně rychle odehrát touš před dotírajícím útočníkem Růžičkou.
     
    58:49
    Domácí už v plném počtu budou hrát do konce třetí třetiny přesilovou hru. Teď však jsou v ofsajdu, a tak se vhazuje ve střední třetině.
     
    58:26
    Třinec právě vstřelil branku!
    Vteřinu před koncem Buchteleho trestu se hosté radují ze snižující branky. Při hře čtyři na čtyři napřáhl od modré volný Ovčačík a do jeho projektilu vložil dobře hůl JIŘÍ POLANSKÝ, který dokázal skvěle změnit směr kotouče, a tak snížit na rozdíl jediné branky. Asistence: Ctirad Ovčačík a Jakub Orsava.
     
    58:10
    Růžička našel po vhazování na pravé straně napřáhnutého Zíba, jenže následně se hra přerušuje. K úlevě domácích tu bude trest pro Martina Adamského, který dostává dvě minuty za podražení.
     
    57:46
    O devět vteřin později se hostům z Třince nepovedl návrat do útočné třetiny, a tak tu máme ofsajd.
     
    57:37
    Po vhazování dokázal Aleš Píša vyhodit puk do středního pásma.
     
    57:31
    Martin Růžička II našel z levé strany Radka Bonka, kterému však puk v zakončení sjel z hole, a tak nedokázal ideálně zakončit. Následně se touš dostává pod lapačku Dušana Salfického.
     
    57:02
    Ocelářům se sice povedlo usadit se v útočné třetině, jenže bez zakončení, a tak po chvíli puk zastavil Kočí, kterému se povedlo vyhodit těsně za modrou.
     
    56:27
    Teď už to však po nepovedeném vyhození vypadá pro domácí hůře. Radil místo snadného vyhození kličkoval a to se domácím nevyplatilo. Jan Buchtele zahrál vysokou holí, a tak tu máme přesilovku Třince.
     
    55:52
    Marušák nedokázal vyhodit, ale trápit ho to nemusí. Adamský totiž puk na levé straně po nahrávce od spoluhráče nezastavil, a tak jsou hosté venku z pásma.
    Marken.cz

    Martin Mišovec

    Branky a nahrávky: 8. Buchtele (Kousal, Vašíček), 8. Ďaloga (Rolinek), 10. Buchtele (Radil), 43. Nosek (Marušák, Zohorna), 60. Píša (Kousal) - 4. Varaďa (M. Růžička II, Roth), 42. Klouček (Adamský, Polanský), 59. Polanský (Ovčačík, Orsava)


    HC Dynamo Pardubice: Salfický (Růžička I) – Benák, Kočí, Píša, Vašíček, Gawryletz, Ďaloga, Marušák, Hudec – Bartek, Cetkovský, Somík – Radil, Kousal, Buchtele – Endál, Rolinek, Starý – Nosek, Zohorna, Semorád.

    Manažer: Miloš Říha Trenéři: David Pospíšil a Jaroslav Landsman

    HC Oceláři Třinec: Hrubec (10. Hamerlík) – Roth, Kania, Ovčačík, Zíb, Lojek, Klouček – Růžička II, Bonk, Varaďa – Květoň, Rákos, Peterek – Klimenta, Polanský, Adamský – Hrňa, Zagrapan, Orsava.

    Trenéři: Josef Turek a Pavel Janků

    Rozhodčí: Jeřábek, Mikula - Jindra, Skopal

    Diváci: 8422
    bahis siteleri