Havlíčkův Brod – Olomouc 1:3 (kon.) | Litoměřice – Třebíč 3:4 (po pr.) | Šumperk – Jihlava 3:2 (kon.)
Benátky n/J – Kadaň 1:6 (kon.) | Písek – Hr. Králové 2:5 (kon.) | Beroun – Mladá Boleslav 0:3 (kon.)
Most – Ústí n/L 1:3 (kon.)
konec
BK Havlíčkův Brod
1:3 (0:0, 1:3, 0:0)
HC Olomouc
Sobota 13.10.2012, 17:00 • ZS Kotlina Havlíčkův Brod Kapacita: 4000 • 1. liga (ČR)
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Zápas je u konce a Rebelové v Kotlině opět padli. Oproti zápasu s Třebíčí však odkázali vstřelit alespoň branku. Ve větším počtu zásahů jim dneska bránil vynikající Libor Kašík.

    Já se s vámi loučím, přij hezký zbytek večera a již nyní se těším někdy příště u onlajn přenosů napočtenou! (19:22:26)
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:46
    Poslední zoufalý pokus Pavla Musila skončil jen kdesi za brankou Libora Kašíka. Olomoučtí Kohouti již pomalu začínají slavit vítězství. Rebelové tak prohrají potřetí v řadě.
     
    59:10
    Rebelové se provinili faulem a sudí přerušil hru. Hned po odpískání se domácí hráči vrhli na rozhodčího jako hejno supů na dobře odleželou mršinu. První trest dostal Ladoslav Rytnauer (HBR), který svůj dvouminutový prohřešek doprovodil ještě pětiminutovým bonusem za nesportovní chování. Za Olomouc na trestnou lavici míří Robin Staněk (OLO), 2+2 za hrubost, který se vrhl do potyčky se sudími. Někteří diváci již pomalu opouštějí stadion a návštěva připomíná spíše přípravný zápas.
     
    58:38
    Po velkých problémech se konečně domácí družina dostala do útočné třetiny, kde se dostali jen ke střele z hole Petra Polodny, který však trefil jen hráče před sebou.
     
    57:46
    Rebelové se nedokázali udržet v útočné třetině a na druhé straně šetřili čase Kohouti. Ti se však nedostali k ohrožení branky, ale to jim vůbec nevadí, jelikož náskok mají. Zato Rebelové by měli zabrat.
     
    56:25
    Megachyba Libora Kašíka! Ten se vydal do rohu kluzoště pro puk a zbrkle jej rozehrál, ale jen na hůl Petra Štěpánka, který si vybrusloval před branku, ale byl odstaven protihráčem. Následně se ještě o střelu od modré do rozhozené obrany snažil Jan Soldán, ale trefil jen chumel hráčů před sebou! Kašík měl velké štěstí!
     
    55:19
    Ondřej Švaňhal si narazil s Richardem Divišem, ale puk mu na poslední chvíli odskočil z hokejky a to bylo důvodem toho, že ani netrefil branku.
     
    54:22
    Vhazovalo se před brankou Libora Kašíka. Buly vyhráli Kohouti a rychlostí blesku se dostali do akce tři na tři, kterou zakazil špatnou nahrávkou Radim Kucharczyk.
     
    53:45
    Rebelové nyní rozjeli kombinaci, na jejímž konci stál Jan Pavlík, který si od modré čáry popotáhl puk blíže k brance a tahem vystřelil na zadní tyč, ale Libor Kašík se rotáhl jak široký, tak dlouhý a schoval puk ve své široké rukavici!
     
    52:58
    Rebelové jsou v plném počtu a začíná jim zkrácená přesilovka. Ovšem hned zkraje se povedlo Kohoutům vyhodit kotouč až k Dolejšově brance.
     
    52:23
    Rebelové nyní dlouho kombinovali a ke střele se dostal z otočky na spodku levého kruhu Martin Ondráček, ale jeho pokus vyrazil vyrážečkou Libor Kašík.
     
    51:58
    Od levého mantinelu se dostal hned po buly ke střele Roman Vondráček, ale jeho střela skončila jen na hrudi připraveného čariděje v brance Olomouce.
     
    51:51
    V oslabení ujel svým strážcům Petr Polodna, který se dostal až před Kašíka, jemuž trefil puk jen do betonů. Důvodem mohlo být i hákování Ondřeje Švaňhala (OLO), který oslabil svůj tým.
     
    51:29
    Nejprve se dostal ke střele z mezikruží Jiří Řípa, ale jeho pokus Dolejš vykopl betony. Následně se vylučuje. Za hrubost míří na trestnou lavici Jakub Herman (OLO) a Marian Morava (HBR).
     
    50:55
    Rebelové však začali oslabení výborně a hned po zisku vhazování dokázali vyhodit kotouč až do míst, odkud nebezpečí nehorzí - tudíž ke Kašíkově brance.
     
    50:31
    Matěj Pekr byl nyní velice aktivní a za brankou motal s kotoučem tak dlouho, až jej jeho strážce Michal Blažek (HBR) přidržel a sudí neváhal vykázal domácího borce na trestnou lavici.
     
    49:38
    Na druhé straně se po kotouči mezi kruhy vrhl Libor Kašík, ale Jan Knotek mu jej vypíchl. Následně se snažil na brankové čáře otočit a zasunout puk do branky, od níž stál asi tři metry, ale zpacifikoval jej Zbyněk Hampl.
     
    48:50
    Matěj Pekr v oslabení vybojoval za brankou kotouč, který předal mezi kruhy na volného a nepokrytého Michala Vodného, jenž však z první minul pravou Dolejšovu tyč!
    Marken.cz

    Richard Wagner

    Branky a nahrávky: 26. Polodna (Morava, Ondráček) - 21. Herman (Řípa), 33. Diviš (Selingr, Pekr), 39. Diviš (Herman, Kašík)


    BK Havlíčkův Brod: Dolejš (Opršal) - Morava "A", Blažek, Protivný, Jelínek, Soldán, Pavlík "A", Ostrčil, Novotný - Polodna "C", Endál, Vondráček, Knotek, Fiedler, Ondráček, Meidl, Rytnauer, Havel, Štěpánek, Stehlík, Musil
    HC Olomouc: Kašík (Halász) – Bartoň "C", Ondrušek, Lhotský "A", Valenta, Cartelli, Nedbálek, Houdek, Staněk – Pekr, Řípa, Herman – Švaňhal, Diviš, Selingr "A" – Králík, Kucharczyk, Hampl – Rác, O. Heža, Vodný

    Rozhodčí: Jan Jílek - Petr Kotlík, Roman Zídek

    Diváci: 1022
    thejrc.org