Havlíčkův Brod – Olomouc 1:4 (kon.) | Most – Ústí n/L 2:4 (kon.) | Benátky n/J – Kadaň 0:1 (kon.)
Písek – Hr. Králové 7:8 (kon.) | Beroun – Mladá Boleslav 1:5 (kon.) | Litoměřice – Třebíč 2:4 (kon.)
Šumperk – Jihlava 1:3 (kon.)
konec
HC Rebel Havlíčkův Brod
1:4 (0:3, 1:1, 0:0)
HC Olomouc
Čtvrtek 03.01.2013, 17:30 • ZS Kotlina • 1. liga (ČR)
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Je dobojováno. Olomouc si v prvním domácích zápase roku 2013 připisuje všechny body za výhru 4:1 na ledě Havlíčkova Brodu. Rozhodla o tom první část a především akce Matěje Pekra, které poslaly hosty do vedení 3:0. Nic na tom nezměnil ani další průběh, byť i za stavu 1:4 měli domácí dobré příležitost ke snížení. Nestalo se tak díky skvělé obraně hostů a Kašíkovi v brance.
    To je ode mne vše, děkuji za pozornost.
    (19:40:39)
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:35
    Švaňhalova formace ještě na chvíli držela puk před Dolejšem. Ale bez střeleckých pokusů. Následně mají puk na holích domácí a je jasné, že už se nic nestane.
     
    59:07
    Zakázané uvolnění z holí hostujících hráčů.
     
    58:48
    Domácí hrají v plném počtu.
     
    58:32
    Rebelové vyhazují. Utkání se pochopitelně už jenom dohrává.
     
    57:50
    Kolucha ve výborné pozici vychytal Dolejš. Dokázal se přesunout, čímž včas zareagoval na přihrávku z rohu kluziště a následné zakončení.
     
    56:48
    A Petr Štěpánek (HBR) je poslán do kabin. Dostává 2+10 za hrubost a ještě dvě minuty za podražení. Trest odpyká Michal Blažek. Kucharczyk (OLO) zůstává na trestné s dvouminutovým trestem, a tak Olomouc hraje přesilovou hru.
     
    Oba kapitáni ještě diskutují s hlavními rozhodčími.
     
    56:48
    Pěstní souboj Štěpánka a Kucharczyka! Potyčku museli ukončit až rozhodčí. Oba samozřejmě putují na trestnou lavici.
     
    56:32
    Po Řípově střele puk proskákal k pravé tyči na hůl Kucharczyka. Ten měl veliké problémy neposedný kotouč zkrotit, a tak se mu nepodařilo ani zakončit.
     
    55:43
    Valenta měl našlápnuto k samostatnému úniku. Obhodil Pavlíka a už to vypadalo, že půjde sám do zakončení. Pavlík ovšem protihráče dostihl a situaci zažehnal.
     
    55:14
    Nebezpečná situace před Kašíkem. Polodnovo nahození od mantinelu tečoval rozjetý Havel, ovšem jenom na hruď hostujícího brankáře.
     
    53:48
    Z protiútoku zahrozil Rác pokusem před obránce. Dolejš musel reflexivním zákrokem levým betonem srazit puk do rohu kluziště.
     
    53:02
    Polodna vybojoval puk, najel do pásma, kde dlouho hledal své spoluhráče. Nakonec se rozhodl k pasu před branku, kde se přetlačoval s Bartošem Kostourek. Puk v těžké situaci nedokázal zpracovat.
     
    52:25
    Tvrdá rána Valenty od modré dala jenom vyniknout Danielu Dolejšovi a jeho mrštné lapačce.
     
    51:36
    Heža svým dalekonosným pokusem vybojoval buly před Dolejšem. Ten raději ukryl puk před dotírajícím útočníkem Mory, od kterého na to konto dostal "ledovou spršku".
     
    50:35
    Havlíčkův Brod bojoval v útočném pásmu. Po souboji u mantinelu vypadl touš z hrací plochy. Vhazovat se tak bude před Kašíkem. Domácí se ještě chvilku dožadovali vyloučení za zdržování hry, ale podle sudích bylo vyhození dosaženo s tečí.
     
    Dnešní utkání v Kotlině sleduje 876 diváků.
    Marken.cz

    Pavel Buňat

    Branky a nahrávky: 35. Protivný (Vondráček) - 1. Pekr (Řípa), 13. Řípa (Pekr, Herman), 20. Pekr (Bartoň), 31. Heža (Vodný)


    HC Rebel Havlíčkův Brod: Suchan (od 20. Dolejš) - Pecen, Morava, Protivný, Jelínek, Soldán, Pavlík, Ostrčil, M. Blažek - Polodna, Endál, Vondráček, Knotek, P. Blažek, Ondráček, Milfait, Havel, Štěpánek, Kostourek
    HC Olomouc: Kašík (Halász) - Bartoň, Škůrek, Houdek, Janáček, Ondrušek, Staněk, Valenta - Vondný, Selinger, Řípa, Diviš, Kolouch, Hampl, Herman, Heža, Rác, Pekr, Kucharczyk, Švaňhal

    Rozhodčí: Fraňo, Würtherle - Frodl, Svoboda
    thejrc.org