Havlíčkův Brod – Hr. Králové 4:3 (po pr.) | Mladá Boleslav – Šumperk 3:4 (po s.n.) | Ústí n/L – Kadaň 2:4 (kon.)
Třebíč – Jihlava 2:3 (po s.n.) | Beroun – Most 4:2 (kon.) | Písek – Litoměřice 2:3 (po pr.)
Olomouc – Benátky n/J 2:1 (po pr.)
po prodl.
HC Rebel Havlíčkův Brod
4:3 (0:2, 2:0, 1:1 - 1:0.)
Královští lvi Hradec Králové
Pondělí 14.01.2013, 17:30 • Kotlina • 1. liga (ČR)
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Havlíčkův Brod uhájil domácí prostředí zimního stadionu v Kotlině a triumfoval zde už potřetí v řadě. Mrzet jej může jen to, že po zbytečném vyloučení ze závěru utkání přišel o plný bodový zisk. To je pro dnešek z Kotliny vše, děkuji vám za pozornost a přeji vám hezký zbytek dne. (20:06:38)
     
    Konec zápasu.
     
    64:11
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    Oddíl z Kotliny nakonec přeci jen zvítězil a bere dva body! Milan Kostourek posunul kotouč na LADISLAVA RYTNAUERA a obnovená spolupráce ze závěru třetí třetiny znovu znamenala gólový úspěch, když druhý jmenovaný z prostoru mezi kruhy a modrou čárou poslal kotouč za Čechova záda! Asistence: Milan Kostourek.
     
    63:35
    Další střelecký projektil vylétl od modré čáry z hole Tomáše Protivného, jenž stál na konci přesilovkové kombinace. Brankář Čech opět na místě.
     
    63:05
    Milan Kostourek neotálel v prostoru pravého kruhu a rychle vypálil zápěstím na přední tyč, kde ještě zkoušel neúspěšně tečovat Lukáš Havel. Jakub Čech vyrazil a hosté vyhodili.
     
    62:48
    Hra se nám teď vyrovnala. Z dobré palebné pozice se snažil střílet jeden z Rebelů, bohužel jsem nezahlédl přes další brodské hráče jeho číslo. Z mezikruží trefil jen nohy padajícího Jiřího Hendricha (HKR), který držel puk pod svým tělem hodně dlouho a míří ke dvěma minutám za zdržování hry.
     
    61:57
    Domácí už definitivně zažehnali hrozící požár a nyní mohou od své brány založit další útočnou akci. Lvi se pokoušejí aktivně napadat jejich rozehru.
     
    61:15
    Od modré čáry nakonec pálil volný David Roupec, ale ani tentokrát mu gólová radost přána nebyla, když trefil jen nohy před sebou stojícího Rebela.
     
    60:53
    Východočeši po vyrovnávací brance výrazně ožili a teď hodně svírají Rebely v hloubi jejich obranného pásma. Zatím se nedostali ke slibnější střele.
     
    60:31
    David Roupec nic složitého s pukem na holi ve středním pásmu nevymýšlel. nejkratší cestou se vydal do útočného pásma a zápěstím prověřil pevnost Dolejšových betonů. To vše ale po odpískaném offsidu.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Základní hrací doba nerozhodla o vítězi ani během minulého utkání těchto soupeřů, jež se hrálo v Kotlině. Tehdy vyhrál 5:4 po penaltové loterii Hradec Králové.
     
    Už to vypadalo, že Rebelové i potřetí využijí naplno výhodu domácího prostředí, když chvíli před třetí sirénou rozjásal kotlinu Ladislav Rytnauer, jenže po zbytečném faulu Lukáše Havla Východočeši dokázali vyrovnat. Po krátké přestávce se bude prodlužovat.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:11
    Vít Budínský se ocitl v předbrankovém prostoru s pukem na holi, ale neprostřelil vyjetého Daniela Dolejše! Sluší se podotknout, že střela mu ani příliš nesedla. Potom si nezpracoval puk na hůl Michal Mikeska, jenž číhal mezi kruhy.
     
    58:36
    Hradec právě vstřelil branku!

    A je znovu vyrovnáno, prohřešek Lukáše Havla havlíčkobrodskou družinu opravdu mrzí, protože je bleskově potrestán! Při tlaku Hradce Králové se v prostoru pravého kruhu rychle zorientoval PATRIK MOSKAL a svižnou ranou procedil kotouč za Dolejšova záda! Bez asistence.
     
    58:09
    A právě Lukáš Havel (HBR) jde zbytečně na lavici hanby, což může být v posledních minutách problém. Provinil se hrubostí.
     
    57:55
    A s hosty to mohlo vypadat mnohem hůře, protože do samostatného úniku se hanl Lukáš Havel, ale brankář Jakub Čech zachránil svůj tým, když vyjel daleko ze svého brankoviště a vypíchl brodskému útočníkovi puk!
     
    57:16
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    Tak tohle je tvrdý úder pro hosty z Hradce Králové, kteří poprvé prohrávají, a hned chvíli před sirénou poslední dvacetiminutovky! Rebelové předvedli nádhernou a jednoduchou akci, když si Milan Kostourek všiml u druhé tyčky stojícího LADISLAVA RYTNAUERA, jenž po přesném pasu bez přípravy a z mírného úhlu na levé straně trefil volný kout brány! Asistence: Milan Kostourek.
    Marken.cz

    Ladislav Vácha

    Branky a nahrávky: 29. Havel (Kostourek, Ondráček), 37. Polodna (Musil, Havel), 58. Rytnauer (Kostourek), 65. Rytnauer (Kostourek) - 15. Švagrovský (Berger, Tvrdík), 20. Švagrovský (Čáp, Tvrdík), 59. Moskal


    HC Rebel Havlíčkův Brod: Dolejš (Suchan) - M. Blažek, Protivný, A. Jelínek, Soldán, Pavlík, Ostrčil, Novotný - Polodna, Endál (C), Vondráček, Knotek, P. Blažek, Ondráček, Rytnauer, L. Havel, Štěpánek, Stehlík, Musil, Kostourek.
    Královští lvi Hradec Králové: Čech (Luňák) - Hendrich, Roupec, Vágner (A), Karlíček, Havlík, Čáp, Klement - Brož, Říha, Švagrovský, Tvrdík (A), Berger, Macháň, Půlpán, Haluza, Mikeska (C), Budínský, Moskal, Valášek.

    Rozhodčí: Petr Humpolíček - Maxim Černý, Daniel Reich.

    Diváci: 956
    thejrc.org