Šumperk – Hr. Králové 2:1 (po s.n.) | Litoměřice – Benátky n/J 7:3 (kon.) | Havlíčkův Brod – Jihlava 1:6 (kon.)
Most – Kadaň 3:2 (kon.) | Beroun – Třebíč 1:4 (kon.) | Písek – Ústí n/L 1:4 (kon.)
Mladá Boleslav – Olomouc 4:7 (kon.)
konec
HC Rebel Havlíčkův Brod
1:6 (1:2, 0:1, 0:3)
HC Dukla Jihlava
Sobota 02.02.2013, 17:00 • Kotlina • 1. liga (ČR)
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Je konec. Dukla Jihlava vyloupila v souboji o šesté místo Kotlinu vysoko 6:1 a zcela zaslouženě si připisuje v prestižním derby Vysočiny, jež s sebou přineslo hodně zajímavých okamžiků na ledě i v ochozech, veledůležité tři body. Hosté si ještě užívají děkovačku se svými fanoušky. Kotlinu také zahalil bílý dým. To je pro dnešek vše, děkuji vám za pozornost a přeji vám hezký zbytek dne. U hokeje v Kotlině zase někdy na shledanou (19:43:18)
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:43
    Současně jsou vyloučeni za hrubost Ondřej Stehlík (HBR) a Martin Jícha (JIH).
     
    59:43
    Další bitka se strhla v blízkosti Rittichovy branky. Fanoušci Rebelů roztáhli choreo s nápisem "PYRO NENÍ ZLOČIN", které ještě doprovodili římskými svícemi červené barvy.
     
    58:23
    Pět minut a trest do konce utkání obdržel Ladislav Rytnauer (HBR).
     
    58:23
    Dukla právě vstřelila branku!

    Destrukce Rebelů v jihlavském podání pokračuje, hosté vedou v Kotlině už 6:1! Šťastným střelcem se stal MAREK PROKŠ, který z bezprostřední blízkosti prostřelil brankáře Dolejše! Bez asistence.
     
    57:55
    Havlíčkův Brod se v závěru zápasu ještě snaží alespoň trochu zmírnit vysokou porážku, ale fanouškům v Kotlině se nabízí stále stejný obrázek. Na jedné straně jsou frustrovaní brodští střelci, na opačné straně potom spokojený a výtečně chytající brankář Rittich.
     
    56:56
    Lukáš Havel střílel z prostoru kruhů, ale dokonale teď svou střelou deklaroval současné rozložení psychických sil. Ani on totiž výtečně chytajícího Davida Ritticha nepřekonal.
     
    56:06
    Další pěstní souboj, který rozvášnil už tak rozbouřené ochozy. Na modré čáře Rebelů se do sebe pustili kapitán Rebelů Lukáš Endál (HBR), který dostal 2 minuty za hrubost, s Michalem Jeslínkem (JIH), jenž obdržel stejný trest. Ondřej Malec (JIH) ještě dostal za hrubost 5 minut plus trest do konce utkání, ale bohužel v atmosféře, jež teď v kotlině panuje, není hlasatele vůbec slyšet.
     
    55:35
    Úplně sám se hnal na branku v samostatném úniku Václav Jaroš, který zblízka tvrdě vypálil, ale Daniel Dolejš koncem svého levého betonu puk vytěsnil mimo své tři tyče!
     
    55:11
    Za hrubost je vyloučen Vojtěch Zadražil (JIH) a za nedovolené bránění Jan Soldán (HBR). Bude se hrát 4 na 4.
     
    55:11
    Zápas už se totálně vymyká kontrole, a to nejen na ledové ploše, kde se teď hráči obou táborů vydatně pošťuchují, ale i ve fanouškovských kotlích. Ochranka teď zasahuje v tom havlíčkobrodském, odkud vylétly prázdné kelímky od piva.
     
    53:37
    Dukla právě vstřelila branku!

    Hostům z krajského města stačilo jen pár sekund k další vstřelené brance a navýšení svého náskoku! Michal Jeslínek vypálil z prostoru kruhu a skvěle zasáhl betonem Daniel Dolejš, který vytěsnil puk od bližší tyčky, ale ten se následně dostal jen na hůl MARTINA FILIPA, který zblízka dorazil kotouč do sítě! Asistence: Michal Jeslínek.
     
    53:10
    Už tak nepříjemnou situaci ještě víc komplikuje zbytečným vyloučením Lukáš Havel (HBR), který neudržel nervy a u mantinelu v pásmu svého týmu fauloval. Je vyloučen za vržení na hrazení.
     
    52:10
    Havlíčkův Brod by notně potřeboval snížit na dvoubrankový rozdíl, což by jej ještě alespoň částečně vrátilo do hry o body. Jihlavská obrana je však dnes velmi spolehlivá, přičemž jí navíc podporuje skvěle chytající David Rittich.
     
    51:30
    Dukla teď už nic většího nevymýšlí, má totiž nahráno. Snaží se hlavně kouskovat útočnou snahu Rebelů, i za cenu zakázaných uvolnění, a dává si pozor na zbytečné chyby, jež by jí ještě mohly zkomplikovat cestu k cennému triumfu.
     
    51:15
    Petr Štěpánek si nedokázal zpracovat prudkou a přesnou přihrávku na hůl, když u něj v těsné blízkosti stál protihráč. Přeci jen však ještě zdržel soupeře v rohu jeho pásma, kde dlouhý souboj přerušil až hvizd sudího.
     
    50:40
    Dukle to teď trochu zaskřípalo při přechodu do útočného pásma, píská se její zakázané uvolnění. Hosty to však nemusí skoro vůbec mrzet, vedou totiž o tři branky a pohodlně kráčí k plnému bodovému zisku a skalpu rivala z Vysočiny.
     
    50:13
    Michal Velecký zakombinoval s Romanem Maliníkem a nahazoval kotouč ze strany před branku. Puk však jen proletěl brankovištěm. Vzápětí pálil od modré čáry Vojtěch Zdražil, ale vzduchem se prolétla Dolejšova pohotová rukavice.
    Marken.cz

    Ladislav Vácha

    Branky a nahrávky: 2. Pavlík (Havel) - 7. Velecký (Maliník, Hodek), 9. Hodek (Hubáček), 27. Vysloužil (Mikeš), 45. Filip (Jícha), 54. Filip (Jeslínek), 59. Prokš


    HC Rebel Havlíčkův Brod: Dolejš (Suchan) - A. Jelínek, Protivný, Novotný, Pavlík, Soldán, Ostrčil, Starý - Endál (C), Knotek, Vondráček - Havel, Polodna, Musil - Rytnauer, Kostourek, Ondráček - Dvořáček, Štěpánek, Stehlík.
    HC Dukla Jihlava: Rittich (Novotný) - Jaroš, Podlipnik, Zadražil, Dobrovolný (C), Štebih, Kolda, Jícha - Maliník, Velecký, Hodek (A) - Prokš, Filip (A), Jeslínek - Malec, Hubáček, Pekárek - Vysloužil, Mikeš, Kuřítko.

    Rozhodčí: Jaromír Vampola - Jakub Frodl, Milan Svoboda.

    Diváci: 3123
    thejrc.org