Tisková konference VK Jihostroj Č. Budějovice (kon.)
konec
Předsezonní tisková konference VK Jihostroj Č. Budějovice

Pondělí 22.10.2012, 13:00Tiskové konference
     
    Tisková konference je u konce. Děkuji za pozornost, přeji hezký zbytek dne (13:39:34)
     
    Kdo bude pro Jihostroj největší soupeř? Odpověď trenéra Svobody: "Očekávám, že to bude Liberec, který posílil a uplynulý rok se s námi dokázal bodově držet."
     
    Jaká bude základní sestava v Berlíně? Odpověď trenéra Svobody: "K nějaké změně může dojít, ale pravděpodobně začne stejná sestava, s jakou jsme začali o víkendu v Benátkách."
     
    Jaký je rozpočet klubu? Odpověď trenéra Diviše: "Celkový rozpočet klubu je 16 miliónů korun, z toho asi 12 miliónů připadá na A-tým, zbytek na mládež, ženy."
     
    Co zkusit přesunout zápas Ligy mistrů do Budvar arény? Odpověď prezidenta Diviše: "Samozřejmě nás to napadlo, ale o této možnosti bychom se bavili až v případě, kdybychom postoupili ze skupiny."
     
    Jak to vypadá s novou halou v Českých Budějovicích? Odpověď prezidenta Diviše: "Minimálně dva roky budeme hrát ve stávající Sportovní hale. Předpoklad je, že nová hala by se měla začít budovat v květnu 2014."
     
    Máte zprávy o berlínské hale? Odpověď trenéra Svobody: "Berlín poslední důležité zápasy hrál ve velké hale a bylo tam 6 500 diváků. Dá se předpokládat, že diváci přijdou i na Ligu mistrů a ta hala je rozměrů, které u nás jen tak nenajdeme."
     
    Slibujete si od Ligy mistrů větší finanční přínos? Odpověď prezidenta Diviše: "Ve volejbale je to soutěž, která začne být finančně zajímavá až když klub dojde do Final Four. Za případný postup ze skupiny jsme ten příjem přislíbili jako motivaci hráčům. Jsme optimisté a víme, že do Final Four prakticky nemáme šanci se dostat. Cíl jak jsem řekl je postup ze skupiny a hrát pro diváky."
     
    Tým Berlína máte přečtený, jedete tam teda vyhrát? Odpověď trenéra Svobody: "Berlín je velice silný ale mohu slíbit, že se pokusíme body přivést."
     
    Jak se hráčům líbí dresy? Odpovídá kapitán Sukuba: "Jsem spokojený, dresy se nám líbí. Jsou udělané tak, že se nám reklama nikde nezadrhává."
     
    Nyní je prostor pro dotazy novinářů.
     
    Jan Svoboda, trenér: "Příprava dopadla dobře. Nikdo se nezranil, takže to je plusové. V herní přípravě jsme ochuzeni, protože česká liga začala čtyři dny před startem Ligy mistrů. Máme za sebou vítězství v Benátkách 3:0. Myslím si, ale že nás to tolik neprověřilo. Uvidíme, co nás v Berlíně bude čekat. Byl jsem se v Německu podívat a doufám, že nám to pomůže do čtvrtečního boje."
     
    Libor Matoušek: "Pro diváky máme akci, že kdo si koupí permanentní vstupenku, tak dostane i tričko Jihostroje. Spustili jsme projekt Jihostroj Heroes, kdy chceme pracovat s hráči a připravovat je na hrdiny. Věřím, že pro mladé lidi je to motivace, když uvidí, že i oni mohou být za pár let na plakátech této série."
     
    Libor Matoušek: "Jihostroj spustil nový web a je i na sociálních sítích. Propojení se sociálními sítěmi vidíme jako plus v tom, že např. Facebook má mnoho mladých lidí a my je chceme k našemu klubu takto přivést."
     
    Jakub Lébl, Errea, dodavatel dresů: "Velmi si vážíme partnerství s Budějovicemi a chceme navázat na evropskou linii, která se vede z italského sídla. Budeme se snažit, abychom přispěli k úspěchu Jihostroje. Dresy budou mít barvy bílou, červenou a černou, tedy tři varianty. Dresy obsahují všechny moderní technické prvky a věřím, že hráčům pomohou v lepších výkonech."
     
    Jan Diviš: "Začali jsme spolupracovat s novou marketingovou organizací. Chceme se společností Trima více zviditelnit úspěch klubu a přiblížit se divákům. Rozpočet klubu byl navýšen zhruba o dva miliony klubu. Závazky v tomto rozsahu klub zajistí a musím dodat, že je stabilizovaný."
     
    Jan Diviš: "Před hodinou a půl jsme byli na společném obědě, kde jsme společnou vizi probírali s hráči. V letošním roce cíl jasný. Chceme uspět více než v předchozích letech v Lize mistrů. Cíl máme postup ze základní skupiny. Proto byl tým na všech postech posílen a je silnější. Klub dlouhodobě směřuje do Evropy a doufám, že jsme na začátku éry, kdy český klub uspěje v evropské soutěži. V Lize mistrů máme Rusy, Němce a Černohorce. Šance na postup máme, ale sám vím, že je těžké uspět s jakýmkoliv soupeřem, který Lihu mistrů hraje. Hráčům jsme dali motivační odměny za případný úspěch. Dalším cílem je zopakovat titul v Extralize. Věřím, že tým máme tak silný, že pokud nenastanou žádné mimořádné zdravotní komplikace, tak budeme ve finále a v něm uspějeme. Třetí cíl je úspěch v domácím poháru. V Českém poháru budou více nastupovat mladí hráči."
     
    Všichni zúčastnění jsou usazení a úvodní slovo má prezident klubu Jan Diviš.
     
    Tisková konference byla zahájena.
     
    Tisková konference začne přibližně za 5 minut a zúčastní se jí kapitán A-týmu Michal Sukuba, trenér Jan Svoboda, manažer Zdeněk Scheichl, prezident klubu Jan Diviš, hráč Peter Pláteník, Jakub Lébl z firmy Errea a Libor Matoušek jako zástupce marketingu.

    Michal Heřman

    thejrc.org