Slavia – Vítkovice 1:2 (0:1 po s.n.) | K. Vary – Sparta 0:4 (kon.) | Kometa Brno – Liberec 4:3 (kon.)
Třinec – Chomutov 2:1 (kon.) | Kladno – Mountfield HK 1:3 (kon.) | Litvínov – Plzeň 2:1 (kon.)
Pardubice – Zlín 1:2 (0:1 po s.n.)
konec
HC Oceláři Třinec
2:1 (0:0, 0:0, 2:1)
Piráti Chomutov
Neděle 15.12.2013, 17:00 • Werk Arena, Třinec (kapacita: 5200 míst) • Tipsport extraliga
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z Třince je to pro dnešek vše a já se s vámi loučím. Děkuji, že jste si vybrali právě tento přenos a věřím, že jste se dobře bavili. Přeji vám co možná nejklidnější zvládnutí předvánočního shonu a někdy příště, na počtenou! (19:29:38)
     
    Oceláři nakonec urvali tři body minutu před koncem a v tabulce se zase posunou vpřed, blíže první šestce. To série porážek Pirátů trvá, dnes se natáhla už na pět zápasů v řadě. Nyní však mají týmy mnoho času na odpočinek, neboť následuje reprezentační přestávka a turnaj Channel One Cup v ruském Soči. S našimi online přenosy z Tipsport extraligy se znovu přihlásíme 23. prosince, kdy budou 32. kolo předehrávat mužstva Vítkovic a Pardubic. Na zbytek 32. kola se můžete těšit na Štěpána, tedy 26. prosince. Dnešní soci se představí v hlavním městě, kde bude hrát Slavia Praha proti Chomutovu a Sparta Praha v televizním souboji proti Třinci.
     
    Nejlepší hráči zápasu:

    Vladimír Roth – TRI (1+0), Martin Růžička – CHM (40 úspěšných zákroků).

    Statistiky zápasu:

    Střely celkem: 42 – 27,
    vyhraná vhazování: 41/64 – 23/64,
    úspěšnost na vhazování: 64% – 36%,
    hity: 27 – 13.
     
    Je dobojováno! Oceláři nakonec ve třetí části strhli vítězství na svou stranu. Piráti pokračují ve smůlovatých výsledcích. Ve třetí části začali konečně padat góly. Nejprve se trefil ve 44. minutě Roth od modré čáry, ale Piráti vyrovnali o pět minut později po výborné akci Pulpána, již zakončoval Hřebejk. V posledních minutách se utkání chýlilo k remíze, Chomutov měl navíc možnost přesilovky. Hrál ovšem velmi pasivně a byl po zásluze potrestán. Varaďa v sobě našel zbytky sil, unikl po pravé straně a bekhendovým zakončením rozhodl o tom, že tři body zůstanou v Třinci.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:52
    Vhazování ve středním pásmu osm vteřin před koncem.
     
    59:24
    Piráti to zkouší bez gólmana a se šesti bruslaři v poli! Třinec je už v plném počtu!
     
    58:59
    Třinec právě vstřelil branku!
    Piráti jsou tvrdě ztrestáni gólem do vlastní sítě! Oceláři se prosazují v oslabení a dost možná rozhodují o výsledku! Orsava vydoloval puk ve středním pásmu, předal jej VÁCLAVU VARAĎOVI a ten se vrhl do gólového úniku! Ve finále zavěsil nechytatelně bekhendem – 2:1! Asistence: Jakub Orsava, Daniel Krejčí.
     
    58:29
    Pirátům se nedaří dostat do útočného pásma, a tak nemůžou zatím ani pomyslet na ohrožení Hrubce.
     
    57:51
    Hřebejk vjel do útočného pásma a přenechal kotouč Hruškovi. Hruška střílel bez přípravy, ale napálil jen spoluhráče Hřebejka, který se svalil k zemi společně s Krejčím.
     
    57:22
    Pulpán na modré čáře chyboval a dal možnost Ocelářům. Linhartova akce se však příliš nevyvedla. Třinecký bek tak alespoň ušetřil nějaké ty vteřinky.
     
    57:04
    Nic světoborného ovšem nevymyslel a pustil ke slovu Piráty. Divíšek se tlačil do nebezpečného zakončení a vybojoval v této kritické chvíli přesilovku! Byl totiž faulován Janem Peterkem (TRI), který ho hákoval.
     
    56:24
    Bomersbacka nepustil před Hrubce důsledný Polanský a Třinec může přejít do útoku.
     
    55:28
    Přesto mohl přijít třinecký úder! Svižná akce Květoně a Orsavy mohla rozhodnout! Květoň projel po levém křídle a hledal Orsavu před bránou! Také ho nakonec našel, ale mladý útočník Slezanů trefil místo odkryté klece tyč!
     
    54:52
    Velmi opatrná hra z obou stran. Nikdo v těchto minutách nechce zkazit.
     
    54:04
    Orsava tvrdě dohrál Ruttu a alespoň za tento počin si vysloužil chladný potlesk třineckých fanoušků.
     
    53:33
    Bonk vystrašil hosty svým průnikem a bekhendovou střelou. Třinecký kapitán se protlačil přes Mrázka a Martin Růžička se musel mít na pozoru.
     
    52:45
    Marosz našel rozjetého Galvase, který jeho nabídku jen jemně tečoval bekhendem. Záměr to byl dobrý, ale bránu těsně minul.
     
    52:20
    Dnešní utkání sleduje 2433 diváků.
    Marken.cz

    Ondřej Zoubek

    Branky a nahrávky: 44. Roth (Martin Růžička, Polanský), 59. Varaďa (Orsava, Krejčí) – 49. Hřebejk (Pulpán, Gajovský)


    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Hamerlík) – Krejčí, Roth, Linhart, Hrabal, Galvas, Roupec, Foltýn – Adamský, Polanský, Martin Růžička – Orsava, Rákos, Květoň – Marosz, Bonk (C), Peterek – Rufer, Varaďa, Matuš – Marek Růžička. Trenér: Jiří Kalous.
    Piráti Chomutov: Martin Růžička (Kostúr) – Pulpán (C), Novák, Krstev, Rutta, Prošek, Mrázek, Trefný – Hřebejk, Gajovský, Hruška – Kubinčák, Straka, Bomersback – Šagát, Divíšek, Račuk – Mainer, Chlouba, Hlava. Trenér: Josef Turek.

    Rozhodčí: Homola, Jeřábek – Frodl, Charvát

    Diváci: 2433
    thejrc.org