Třinec – K. Vary 4:3 (kon.) | Plzeň – Kladno 4:2 (kon.) | Chomutov – Pardubice 3:4 (kon.)
Liberec – Slavia 3:2 (kon.) | Mountfield HK – Kometa Brno 2:3 (kon.) | Sparta – Litvínov 5:1 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
4:3 (0:0, 2:3, 2:0)
HC Energie Karlovy Vary
Pondělí 30.12.2013, 17:00 • Werk Arena (kapacita: 5200 míst) • Tipsport extraliga
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Zvenčí se ozývá třesk pompézního ohňostroje, který si třinecký klub připravil na závěr roku pro své fanoušky, a tak je to ode mě z hokejového Třince všechno. Loučím se s vámi a přeji vám hodně zdaru v roce 2014. Užijte si Silvestra a do nového roku vstupte pravou nohou! Na počtenou! (19:36:42)
     
    V dalším kole se Třinec představí na ledě Kladna, a to v pátek 3. ledna. Karlovy Vary zahájí rok 2014 v tentýž den domácím soubojem proti Litvínovu.
     
    Statistiky zápasu:

    Střely: 53 – 19,
    vyhraná vhazování: 45/68 – 23/68,
    úspěšnost na vhazování: 66% – 34%,
    hity: 18 – 11.
     
    Nejlepší hráči zápasu:

    Michal Vachovec – KVA (1+0), Václav Varaďa (1+0).
     
    Je dobojováno, je hotovo! Krásné utkání je za námi. Do třetí části vstupovali hosté z dalekých Karlových Varů s jednogólovým vedením, to nakonec ztratili. Už ve 44. minutě vyrovnal na 3:3 třinecký Orsava, když tečoval Krejčího střelu. Za šest minut skóroval také Varaďa, jenž vydoloval puk za brankou a zasunul jej za Závorku. V závěru se Energie nezmohla k potřebnému náporu, Balán byl navíc vyloučen na pět minut plus do konce utkání. V posledních vteřinách sice zůstala karlovarská branka opuštěná, ale gólovou odezvu to nepřineslo. Třinec tímto vítězstvím protrhl dva zápasy trvající sérii porážek a navíc nasázel hned čtyři branky. Karlovy Vary bojovaly srdnatě, zápas nerozehrály dobře, avšak dokázaly reagovat na nepříznivý vývoj skóre. Přesto nakonec vítězství ztratily a v tabulce se nezlepší.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:53
    Hrubec vyřešil těžkou situaci za brankou a to už by mělo Ocelářům k vítězství stačit.
     
    59:32
    Linhart měl při střele od modré čáry v útočném pásmu pořádně vychýlenou mušku.
     
    59:19
    Adamský ujížděl sám na karlovarského brankáře, ale bekhendový blafák nedokázal proměnit v gól! V témže čase si hosté z Karlových Varů berou oddechový čas.
     
    59:00
    Domácí hrají v plném počtu. S nadějemi Energie to nevypadá dobře.
     
    58:54
    Varaďa zkušeně podržel kotouč a hraje Třinec.
     
    58:03
    Adamský střílel od modré čáry těsně vedle.
     
    57:34
    Energie se nemůže dostat do útoku tak, aby mohla odvolat Závorku.
     
    57:00
    Na trestných lavicích nakonec skončili domácí Matuš a hostující Koblasa. Stanislav Balán (KVA) byl totiž potrestán pěti minutami a trestem do konce utkání za vysokou hůl. Trest odpykává Koblasa. Matuš pyká za Vladimíra Rotha (TRI), jenž byl vyloučen na dvě minuty za držení hole, ale kvůli zranění odešel do šatny. Oba týmy hrají ve stejném počtu.
     
    57:00
    Stanislav Balán (KVA) v dosti nevhodné chvíli oslabuje své mužstvo. Po odpískání srazil k zemi Rotha, kterému museli z ledu pomoct spoluhráči. Vyloučen bude ale také někdo z domácí družiny.
     
    56:36
    Pohl si v souboji s Galvasem pomohl drobným háčkem, ale zvládl to v mezích pravidel.
     
    55:42
    Zničehonic mohlo přijít karlovarské vyrovnání! Vachovec se po pravé straně protáhl kolem Linharta a nenápadnou střelou trefil přímo spojnici Hrubcovy svatyně! Velká porce štěstí teď pomohla domácím.
     
    54:40
    Pohl dojel dlouhou přihrávku Balána a Karlovy Vary se pak několik desítek vteřin držely před třineckou bránou, avšak bez pokusu o zakončení.
    Marken.cz

    Ondřej Zoubek

    Branky a nahrávky: 23. Roth (Polanský), 24. Martin Růžička (Roth), 44. Orsava (Krejčí, Bonk), 50. Varaďa (Krejčí, Orsava) – 30. Micka (Rýgl), 36. Balán (Pohl, Zaťovič), 36. Vachovec (Hovorka, Dresler)


    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Hamerlík) – Galvas, Roth, Linhart, Hrabal, Krejčí, Roupec, Foltýn, Lojek – Adamský, Polanský, Martin Růžička – Varaďa, Bonk (C), Orsava – Rákos, Peterek, Květoň – Rufer, Marek Růžička, Matuš. Trenér: Jiří Kalous.
    HC Energie Karlovy Vary: Závorka (Habal) – Bičánek, Rýgl, Drtina, Schusser, Gulaši, Dresler, Dvořák – Zaťovič (C), Balán, Pohl – Dlouhý, Vachovec, Hovorka – Kytnár, Vlach, Látal – Koblasa, Hruška, Micka. Trenér: Karel Mlejnek.

    Rozhodčí: Fraňo, Lacina – Jelínek, Pešek

    Diváci: 4445
    thejrc.org