Pardubice – Vítkovice 4:2 (kon.) | Třinec – Sparta 5:4 (kon.) | K. Vary – Plzeň 3:5 (kon.)
Litvínov – Mountfield HK 3:2 (kon.) | Kladno – Liberec 2:4 (kon.) | Chomutov – Slavia 3:4 (kon.)
Kometa Brno – Zlín 0:4 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
5:4 (3:0, 0:0, 2:4)
HC Sparta Praha
Neděle 02.02.2014, 15:00 • Werk Arena, Třinec (kapacita: 5200 míst) • Tipsport extraliga
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z Třince je to pro dnešek všechno. Sledovali jsme nádherné utkání, ve kterém měli nejdříve navrch domácí Oceláři a dlouho to vypadalo na jejich jasné vítězství. Jenomže sparťané stahovali, až nakonec v poslední části vyrovnali na 4:4. Ocelářům pomohl ke třem bodům Adamský, který skóroval třináct sekund před vypršením základní hrací doby. Extraliga pokračuje svým 46. kolem už v úterý. Třinec bude hrát znovu doma proti Litvínovu. Sparta Praha bude na domácím ledě hostit Kladno. Přeji příjemný zbytek víkendu, úspěšný vstup do nového týdne a někdy příště na počtenou! (17:28:00)
     
    Statistiky zápasu:

    Střely: 32 – 27,
    vhazování: 40/62 – 22/62,
    úspěšnost vhazování: 65% – 35%,
    hity: 23 – 12.
     
    Nejlepší hráči zápasu:

    Martin Růžička – TRI (1+2), Jaroslav Hlinka – SPA (2+0).
     
    To byla poslední třetina jako hrom! Sparta začala skvěle a dvěma góly Hlinky se dostala do blízkého kontaktu. Oceláři odskočili do dvougólového vedení zase zásluhou Orsavy, ale Pražané přesto nesložili zbraně. V 55. minutě snížil Forman a spanilou jízdu dokonal o čtyři minuty později T. Rachůnek. Jenomže to nebylo všechno. V poslední minutě zavezl puk do útočného pásma Martin Růžička a vybídl Adamského k rozhodující trefě. Třináct sekund před koncem vystřelil domácím vítězství 5:4 jejich největší kanonýr. Třinec nakonec po krásném utkání získal všechny tři body, Sparta Praha odjede s prázdnou.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:56
    Málek vyrazil Orsavovu střelu a zápas je u konce.
     
    59:47
    Třinec právě vstřelil branku!
    Neskutečné! Třinec na vyrovnání Pražanů odpovídá! Martin Růžička nabral ve středním pásmu rychlost, projel kolem hostujících beků a naservíroval gólovou přihrávku pro MARTINA ADAMSKÉHO přímo před Málka! Adamský přihrávku jen usměrnil do sítě – 5:4! Asistence: Martin Růžička.
     
    59:09
    Běží poslední minuta základní hrací doby, vypadá to na prodloužení.
     
    58:37
    Sparta právě vstřelila branku!
    Přece jenom se hostům podařilo vyrovnat! Středním pásmem prošli jako nůž máslem a akci zakončili gólem! Pech přihrál na osu hřiště TOMÁŠI RACHŮNKOVI, a ten dokázal umístit svou bekhendovou střelu nad Hamerlíkovo rameno – 4:4! Asistence: Lukáš Pech.
     
    57:59
    Orsava užuž posílal do samostatného úniku Poláka, ale do jeho přihrávky padl obětavý Krejčík.
     
    57:21
    Martin Růžička předkládal puk Adamskému před sparťanskou bránu, ale nejlepšímu střelci Ocelářů sjel v rozhodující chvíli puk z čepele.
     
    57:09
    Nyní si Hamerlík připsal zásah z kategorie klidnějších, ale samozřejmě se bude znovu vhazovat v obranném pásmu Třince.
     
    56:42
    Philippův pokus tečoval Forman jen těsně vedle. Pražané mačkají svého soupeře.
     
    56:29
    Hamerlík udržel puk ve výstroji po ráně Švrčka. Vhazuje se po jeho pravici.
     
    56:23
    Orsava cpal chytře kotouč před Málkovu bránu, ale jeho střílená přihrávka prošla až do rohu kluziště.
     
    55:24
    Sparta cítí šanci a do konce zápasu jí ještě čas na vyrovnání zbývá.
     
    54:36
    Slezané mohli okamžitě odpovědět! Po Adamského střele už jásal celý stadion, ale třinecký kanonýr trefil jen tyč a pak šel puk do Málka!
     
    54:26
    Sparta právě vstřelila branku!
    Zničehonic se hosté znovu dostávají na dostřel! Pražští mladíci dostali Oceláře pod tlak, vyměnili si kotouč u Hamerlíkovy branky a zakončující MIROSLAV FORMAN umístil svou střelu přesně – 4:3! Asistence: Dominik Simon.
    Marken.cz

    Ondřej Zoubek

    Branky a nahrávky: 3. Adamský (Orsava), 5. Rákos (Martin Růžička), 10. Martin Růžička, 50. Orsava (Polák, Květoň), 60. Adamský (Martin Růžička) – 42. Hlinka (Rolinek, Švrček), 44. Hlinka (Ton, Pilař), 55. Forman (Simon), 59. T. Rachůnek (Pech)


    HC Oceláři Třinec: Hamerlík (Hrubec) – Linhart, Roth, Krejčí, Galvas, Zíb (A), Nosek, Foltýn – Adamský, Polanský (A), Martin Růžička – Polák, Bonk (C), Orsava – Rufer, Rákos, Květoň – Hrňa, Matuš. Trenér: Jiří Kalous.
    HC Sparta Praha: Málek (Novotný) – Krejčík, Pilař (A), Švrček, Polášek, Kubát, Philipp, Sičák – T. Rachůnek, Hlinka (A), Ton – Buchtele, Pech, Kumstát – Rolinek (C), Simon, Klimek – I. Rachůnek, Přibyl, Forman. Trenér: Josef Jandač.

    Rozhodčí: Husička, Minář – Hlavatý, Tošenovjan

    Diváci: 5086
    thejrc.org