Třinec – Kladno 6:0 (kon.) | Plzeň – Slavia 4:1 (kon.) | Zlín – Chomutov 6:3 (kon.)
Litvínov – K. Vary 2:1 (kon.) | Mountfield HK – Vítkovice 2:3 (0:2 po s.n.) | Liberec – Pardubice 4:1 (kon.)
Sparta – Kometa Brno 7:0 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
6:0 (2:0, 1:0, 3:0)
Rytíři Kladno
Úterý 25.02.2014, 17:00 • Werk Arena, Třinec (kapacita: 5200 míst) • Tipsport extraliga
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Bavič Hrubec znovu nezklamal a po vyhraném zápase rozkryl třineckým divákům něco ze svého krasobruslařského umění. Oceláři mohou slavit, protože dnešním suverénním vítězstvím se zase přiblížili co nejlepší pozici pro boje v play-off. Naopak Rytíři nadále ztrácejí kontakt s první dvanáctkou. V dalším kole se Třinec v pátek představí na ledě pražské Slavie, Kladno bude hostit Karlovy Vary. Přeji vám příjemný večer a těším se zase někdy na počtenou! Sledujte extraligu a naše online přenosy! (19:24:57)
     
    Statistiky zápasu:

    Střely: 49 – 28,
    vhazování: 40/68 – 28/68,
    úspěšnost na vhazování: 59% – 41%,
    hity: 8 – 13.
     
    Nejlepší hráči zápasu:

    Marek Trončinský (TRI) – 1+1,
    Miloslav Hořava (KLA) – 0+0.
     
    Ve třetí třetině si Třinec svůj náskok kontroloval, dokonce jej ještě navyšoval. Trončinského nahození tečoval ve 47. minutě Peterek a bylo to o čtyři branky. Další gól přidal po nádherné kombinaci Ocelářů Hrňa a tenisového kanára dovršil tři minuty před koncem Orsava. Slezané byli v zápase jednoznačně lepším týmem, potvrdili dobrou formu a Kladno rozstříleli 6:0.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:50
    Už se nic nestane. Třinec si své vysoké vítězství pohlídá.
     
    59:32
    D. Růžička rozjíždí nejspíš poslední útok hostí.
     
    59:07
    Dnešní utkání sleduje 3262 diváků.
     
    58:29
    Uličkou mezi kladenskými beky poslal Polanský skvostnou přihrávku na Adamského. Ten byl před Cháberou sám, ale kotouč mu utekl.
     
    57:58
    Eberle zavezl puk do útočného pásma, ale nic kloudného nevymyslel a byl zastaven Linhartem, který kus černé gumy posunul do středního pásma.
     
    57:31
    Chábera se dnes opravdu nenudí. Noskův pokus od modré lajny zastavoval vyrážečkou.
     
    56:30
    Třinec právě vstřelil branku!
    Je až zarážející, s jakou lehkostí dávají domácí hráči Rytířům góly! Polák teď, nikým neobtěžován, projel po levém křídle, přihrál na osu hřiště JAKUBU ORSAVOVI, jenž pošesté překonal bezmocného Cháberu! Kladenský gólman kotouč lapačkou nezastavil, a tak je to už 6:0! Asistence: Vojtěch Polák.
     
    56:02
    Roth zkoušel štěstí nahozením od modré čáry a donutil Cháberu k dalšímu zákroku. Polanskému se tentokrát tečovat nepodařilo.
     
    55:36
    Cháberovi skákal puk nad lapačkou jako horký brambor, nakonec dopadla situace pro Středočechy dobře.
     
    54:58
    Polanského nepustil do útočné třetiny tvrďák Majeský. Potrestána ovšem byla kladenská střídačka za příliš mnoho hráčů na ledě. Trest odpyká Jan Rudovský (KLA).
     
    54:31
    Oba týmy hrají v plném počtu.
     
    53:42
    Rozehrávka Rytířů skončila chybou Havlíčka, ale tentýž hráč dokázal své zaváhání odčinit a znovu vybojoval puk pro Rudovského.
     
    53:18
    Hra čtyř proti čtyřem vyznívá zatím mnohem lépe pro domácí mužstvo. Oceláři kombinují v útočném pásmu a nepouští Kladno na kotouč. Rákos zakončil jednu z kombinací střelou vedle.
     
    52:49
    Hru ve čtyřech začal průnikem a střelou domácí Bonk. Chábera zasáhl lapačkou a svůj zákrok se pokusil co nejlépe prodat.
    Marken.cz

    Ondřej Zoubek

    Branky a nahrávky: 10. Adamský (Polanský, Martin Růžička), 13. Bonk (Orsava, Martin Růžička), 23. Trončinský (Adamský, Polanský), 47. Peterek (Trončinský), 51. Hrňa (Martin Růžička, Peterek), 57. Orsava (Polák)


    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Hamerlík) – Galvas, Roth, Linhart, Trončinský, Zíb, Nosek, Foltýn, Krejčí – Adamský, Polanský (A), Martin Růžička – Polák, Bonk (C), Orsava – Rákos, Peterek (A), Květoň – Hrňa, Matuš, Marek Růžička. Trenér: Jiří Kalous.
    Rytíři Kladno: Chábera (Cikánek) – Gutwald, Majeský, Doudera, Procházka (A), P. Hořava, Jankovič, D. Růžička – Bílek, Dragoun, Zagrapan – M. Hořava, Patera (C), Tenkrát – Kuchler (A), Havlíček, Rudovský – Eberle, Lukáč, Šilhavý. Trenér: Jiří Čelanský.

    Rozhodčí: Lacina, Turčan – Tošenovjan, Hlavatý

    Diváci: 3262
    thejrc.org