Slavia – Sparta 3:2 (po pr.) | Třinec – Kometa Brno 10:2 (kon.) | Plzeň – Zlín 1:2 (kon.)
Liberec – Vítkovice 3:1 (kon.) | Mountfield HK – Chomutov 2:0 (kon.) | Litvínov – Kladno 2:3 (kon.)
K. Vary – Pardubice 1:4 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
10:2 (2:1, 4:0, 4:1)
HC Kometa Brno
Neděle 02.03.2014, 15:00 • Werk Arena, Třinec (kapacita: 5200 míst) • Tipsport extraliga
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Halou se stále nese hlasité odpočítávání od jedné do desíti v podání domácích fanoušků. Impozantní vítězství třineckých hokejistů se bude v Třinci slavit ještě dlouho. Naopak Brno odjíždí domů s ostudným debaklem. V dalším kole čeká Kometu na domácím ledě souboj s Kladnem, zatímco Oceláři se vydají do Pardubic. Tyto a jiné extraligové souboje můžete sledovat v úterý. Pro dnešek je to všechno, loučím se s vámi a přeji vám příjemný nedělní večer. (17:40:14)
     
    Statistiky zápasu:

    Střely: 38 – 31,
    vhazování: 44/67 – 23/67,
    úspěšnost na vhazování: 66% – 34%,
    hity: 18 – 17.
     
    Nejlepší hráči zápasu:

    Martin Růžička – TRI (3+0), Vojtěch Němec – KOM (1+0).
     
    Gólově velmi bohatý zápas je u konce. Ve třetí třetině Oceláři postupně navyšovali své vedení, až dosáhli populárního desátého gólu. Ve 47. minutě se podruhé v utkání trefil Martin Růžička a následovala gólová střela Adamského. Brňanům se povedlo snížit na 8:2 Vondráčkem, avšak to bylo z jejich strany všechno. Hattrick dovršil Martin Růžička a autorem desáté branky se stal Květoň. V posledních minutách diváci viděli také pěstní výměny názorů, v té nejzajímavější porazil Burian domácího Foltýna. Utkání Třince a Brna skončilo drtivým vítězstvím domácích v poměru 10:2.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:42
    Domácí diváci vstávají a oslavují drtivou výhru.
     
    59:28
    Koreis obral Trončinského a vyhazuje.
     
    58:38
    Dříve vyloučený Kováčik je na ledě a hraje se klasická přesilová hra.
     
    58:23
    Třinečtí budou hrát přesilovku pěti proti čtyřem.
     
    58:23
    Vyloučen Ryley Miller (KOM) na pět minut plus osobní trest. Vilém Burian (KOM) dostal čtyři minuty za hrubost plus deset minut za shození rukavic. Tentýž trest jako Burian dostal i Michael Foltýn (TRI).
     
    58:23
    Na ledě se pořádně jiskří! Vše začal Kanaďan Miller, který na zemi tvrdě atakoval některého z Třineckých! Následně diváci viděli bitku Foltýna s Burianem, ve které byl nakonec úspěšnější hostující hráč! Miller dále pošťuchoval Poláka, který se ovšem rvát nechtěl a na prstech rukou mu ukázal, kolik je stav. Rozhodčí se nyní dohadují na trestech.
     
    58:01
    Sám brankář Trvaj si po vhazování vyjel pro odražený kotouč a vyhodil z obranného pásma.
     
    57:46
    Foltýn dostal nabito od Martina Růžičky, vystřelil se vší razancí, ale branku netrefil a puk skončil na zadním oblouku.
     
    57:03
    Adamský si rukavicí sklepl přihrávku Polanského, ale zacílil mimo. Podobnou střelu vedle vyslal i třígólový Martin Růžička.
     
    56:30
    Třineckým byla dlouhou dobu ponechána výhoda. Brňané se konečně dostali ke kotouči a vyloučen je Josef Kováčik (KOM) za hákování.
     
    55:53
    Trončinský i Hrňa těsně minuli Trvajovu branku.
     
    55:41
    Zíb se na útočné modré čáře vyšplhal pořádně vysoko a sklepl puk na Martina Růžičku. Rozhodčí mohli odpískat přihrávku rukou i ofsajd, vybrali si druhou variantu.
     
    54:36
    Po desáté brance Třinečtí trochu polevili, ale to je samozřejmě logické. Přesto mají nadále puk pod kontrolou a do hry se dostávají mladí hráči ze čtvrté formace.
     
    53:32
    Čermák vyjel před Hrubce, ale nepřekonal ho ani na dva pokusy.
    Marken.cz

    Ondřej Zoubek

    Branky a nahrávky: 7. Orsava (Linhart), 10. Peterek (Hrňa, Zíb), 28. Hrňa (Peterek, Bonk), 33. Galvas (Polák, Bonk), 36. Zíb (Bonk, Květoň), 36. Martin Růžička (Rákos), 47. Martin Růžička, 48. Adamský (Roth, Hrubec), 52. Martin Růžička (Polanský, Linhart), 52. Květoň (Zíb, Foltýn) – 2. Němec (Dlapa, Káňa), 50. Vondráček (Čermák, Kováčik)


    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Hamerlík) – Galvas, Roth, Linhart, Trončinský, Zíb, Nosek, Foltýn, Krejčí – Adamský, Polanský (A), Martin Růžička – Polák, Bonk (C), Orsava – Rufer, Rákos, Květoň – Hrňa, Peterek (A), Marek Růžička. Trenér: Jiří Kalous.
    HC Kometa Brno: Čiliak (od 28. min Trvaj) – Hanzlík, Dujsík, Dlapa, Kováčik, Žižka (A), Kuboš, Miller – Hruška (A), Čermák (C), Vondráček – Káňa, Němec, T. Svoboda – Burian, Koreis, Zohorna – Wasserbauer, Raška, Mrázek – Novotný. Trenér: Martin Pešout.

    Rozhodčí: Kubuš, Müllner – Jindra, Skopal

    Diváci: 4596
    bahis siteleri