Švédsko – Finsko 0:5 (kon.) | Česko – Rusko 2:1 (kon.)
konec
Švédsko
0:5 (0:1, 0:3, 0:1)
Finsko
Neděle 01.09.2013, 13:00 • ČEZ Arena, Pardubice • Euro Hockey Tour
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Příjemné nedělní odpoledne přeje Petr Dejnožka. (15:13:41)
     
    Střely na branku: 25:31
     
    Nesmíme ale zapomenout na závěrečný zápas české reprezentace proti Rusku, utkání začíná v 18 hodin.
     
    Nyní ještě dojde k vyhlášení vítěze Českých hokejových her. V tuto chvíli je již jasné, že se jedná o celek Suomi, kteří ve třech zápasech dostali jediný gól a bez ztráty bodu se tak mohou radovat.
     
    Nejlepšími hráči dnešního zápasu jsou: na straně Finska nepřekonaný brankář Atte Engren. Na švédské straně bylo těžké vybírat, cenu nakonec dostává Simon Hjalmarsson.
     
    Finsko vyhrává České hokejové hry!
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:54
    Poslední střelu na branku vyslal Viktor Arvidsson, Engren znovu chytá.
     
    59:24
    Finové mohou být se svým vystoupením v Pardubicích rozhodně spokojení, Švédové v dnešním zápase nedokázali skórovat, a tak z jejich strany se o úspěchu mluvit nebude.
     
    58:58
    Finsko právě vstřelilo branku!
    A je to tu! Rychlá a smrtelná akce v početní výhodě znamená pátý gól ve švédské síti! Nahození od modré čáry tečoval do šibenice Ullmarkovy svatyně OSKAR OSALA – 0:5! Asistence: Sami Lepistö a Jori Lehterä.
     
    58:48
    Dokonají Finové pověstné "bůra"? Šanci budou mít díky vyloučení Dicka Axelsson (SWE), jenž dostává dvě minuty za hrubost.
     
    58:28
    Engren si připsal další dva úspěšné zákroky. O tom, kdo bude vyhlášen nejlepším hráčem zápasu na straně Suomi nemohou být pochyby.
     
    57:26
    Další finská útočná akce byla odměněna potleskem. Brankář Ullmark společně s obránci netušili, kde mají po střele Kousy kotouč, ten byl úplně volný na brankovišti. Nikdo z Finů ho ale doklepnout do sítě nestihl!
     
    56:18
    Zápas se spíše dohrává, na Švédsku je vidět, že chce zaznamenat alespoň jeden gól a pokazit tím Engrenovi čisté konto.
     
    55:40
    Linus Klasen je dnes naprosto neviditelný, chtěl to změnit chvíli před koncem, avšak prudkou střelou napálil pouze nohu Kousy.
     
    54:45
    Toni Koivisto se z pravé strany natlačil před branku a vyzkoušel svůj bekhend. Švédský brankář byl na tyči namáčknut včas.
     
    54:18
    Hietanen si hezky vybruslil od mantinelu a nebezpečnou střelou prověřil pozornost Ullarka. Ten pátý gól za svá záda nepovolil.
     
    53:15
    Pěknou a hodně tvrdou ránu vyslal Tobias Viklund, puk se ale přes stojící hráče k Engrenovi ani nedostal.
    Marken.cz

    Petr Dejnožka

    Branky a nahrávky: 11. Komarov (Koskiranta, Savinainen), 22. Osala, 34. Salminen (Lehterä, Lepistö), 38. Jormakka (Ramstedt), 59. Osala (Lepistö, Lehterä)


    Švédsko: Ullmark (Karlsson) – Kronwall, Nilsson, Andersen, Fath, Viklund, Fransson, Ahnelöv – Hjalmarsson, Sjögren, Arlbrandt – Klasen, Ullström, Axelsson – Aslund, Rosén, Arvidsson – Kempe, Persson, Brodin – Janmark-Nylén, Rasmussen
    Finsko: Engren (Koskinen) – Lepistö, Hietanen, Mäntylä, Kousa, Korpikari, Lajunen, Marttinen, Ohtamaa – Osala, Lehterä, Salminen – Komarov, Koskiranta, Savinainen – Mankinen, Ramstedt, Jormakka – Koivisto, Sallinen, Pakarinen – Wirtanen

    Rozhodčí: Hribik, Jeřábek – Gebauer, Lederer

    Diváci: 3757
    thejrc.org