Olomouc – Vsetín 5:1 (kon.) | Havlíčkův Brod – Žďár n/S 3:2 (kon.) | K. Vary – Letňany 1:7 (kon.)
Warriors Brno – Havířov 5:1 (kon.) | Hr. Králové – Kometa Brno 1:2 (kon.) | Chomutov – Ústí n/L 6:3 (kon.)
Zlín – Přerov 4:3 (kon.) | HC Plzeň – Sparta 4:6 (kon.) | HC Litvínov – PZ Kladno 7:2 (kon.)
konec
HC Rebel Havlíčkův Brod
3:2 (1:1, 0:0, 2:1)
SKLH Žďár nad Sázavou
Neděle 15.09.2013, 10:10 • Kotlina • ELIOD extraliga mladšího dorostu
Partner:
     
    Je konec. Ve vyrovnaném a atraktivním derby Vysočiny, které nabídlo zajímavou podívanou, nakonec vítězí Rebelové a za vítězství 3:2 nad Žďárem nad Sázavou si připisují všechny tři body. To je pro dnešek z Kotliny vše, děkuji vám za pozornost a přeji vám hezký zbytek víkendu. Na shledanou. (12:15:30)
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:55
    Hosté se drží stále na dostřel gólmana Marka.
     
    59:45
    Buly po pravici Marka. Hosté to zkouší v šesti hráčích bez gólmana.
     
    59:45
    Gólman Marek odvedl znovu kus velmi dobré práce, když si povyjel kousek ze svého brankoviště k pravé tyčce, kde zachytil odražený puk pod lapačku a přerušil hru. Domácí si berou oddechový čas.
     
    59:40
    Hosté už v plném počtu tlačí v útočném pásmu na pilu.
     
    59:20
    Zblízka zakončoval najíždějící Viktor Michalička, ale nedokázal lépe usměrnit rychle letící puk.
     
    58:52
    Rebelové se nakonec ujali kotouče, jenže jejich útok se rozbil o útočnou modrou čáru, kde byl vystaven žďárský obranný val. Další vyhození k Markově bráně.
     
    58:40
    Hosté už jsou v útočném pásmu.
     
    58:10
    Hosté si při oslabení počínají velmi dobře a kouskují tlak svého soupeře častými vyhozeními. Pomáhá jim v tom především velmi dobrý pohyb.
     
    57:54
    žďárští kotouč vybojovali a podél mantinelu rychle vyhodili až k brodskému brankáři Markovi.
     
    57:41
    Domácí mají puk ve své moci, ale jsou s ním jen u hrazení.
     
    57:20
    Velká komplikace pro Plameny. Karel Geba (ZNS) musel zatáhnout za záchrannou brzdu a protihráče v úniku podrazil.
     
    57:00
    Hosté dokázali získat puk a postupným útokem ho přenést do útočného pásma. Zde ale neuspěli v souboji za bránou a vpřed jedou Rebelové.
     
    56:30
    Mladé Rebely vedoucí branka hodně nakopla. Nyní mají na své straně územní převahu, když drží puk kolem gólmana Loubala. Zatím se jim nepovedlo zakončit.
     
    55:58
    Havlíčkův Brod si zkusil vypomoci nahozením do útočného pásma, ale zde byla u puku za bránou rychleji žďárská obrana, která může rozjet novou útočnou akci.
     
    55:33
    Žďár nad Sázavou pochopitelně neskládá předčasně zbraně a snaží se s nepříznivým stavem něco udělat. Nyní dostal svého soupeře pod tlak a ten vyhodil jen na icing.
     
    54:30
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Tak to je hodně studená sprcha pro hosty, Rebelové jdou chvíli před koncem do vedení! Po Michalu Němcovi se dostal k puku Lukáš Beran, který z kruhu vypálil těsně vedle, ale po jeho ráně se puk rychle odrazil od zadního mantinelu k VOJTĚCHU VEVERKOVI, který zblízka pohotově uklidil kotouč za Loubalova záda! Asistence: Lukáš Beran, Michal Němec.
     
    54:23
    Michal Němec nedovolil hostům podél mantinelu vyhodit, když zachytil puk a zakončil od modré čáry. Gólman Loubal schoval puk do náruče a přerušil hru.

    Ladislav Vácha

    Branky a nahrávky: 8. Pilný (Holenda), 53. Beran (Vlach, Michálek), 55. Veverka (Beran, Němec) – 6. Nečas, 47. Pochobradský


    HC Rebel Havlíčkův Brod: D. Marek (Folvarský) – Lachman, Rubner, Benák, Němec, Kopic (A), Hrabaň – Pilný, Březina, Veverka, Jílek, Kadleček, Petržílek, Holenda, Vlach, Michalička, Beran, Michálek (C), Chymo, Donda.
    SKLH Žďár nad Sázavou: Loubal (Neubauer) – Jančařík, P. Marek, Trejbal, Brejcha, Jirčík, Švanda, Jankovský – Nečas, Srnský, Macek, Štefka, Zahradník, Macky, Kaut, Nový, Havránek, Matys, Geba, Pochobradský.

    Rozhodčí: Filip Honza – Jaroslav Kuřítko, Arnošt Ryšavý.
    ocianews.com