Rusko – Finsko 3:4 (kon.) | Švédsko – Česko 6:0 (kon.)
konec
Švédsko
6:0 (3:0, 2:0, 1:0)
Česko
Čtvrtek 07.11.2013, 19:00 • Läkerol Arena, Gävle (Švédsko). • Euro Hockey Tour
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Češi vyhráli na střely 30:23, jenže bojiště opouští s debaklem. Seveřané si klíčový náskok vybudovali už v první třetině a zásluhou dobré práce obrany i gólmana Karlssona získali na turnaji první vítězství. Tým Aloise Hadamczika si na body bude muset ještě počkat. Přeji příjemný zbytek večera. (21:17:12)
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:45
    Diváci tleskají vestoje. Švédsko dnes předvedlo výborný výkon a svého soupeře rozdrtilo rozdílem třídy.
     
    58:37
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    MARTIN THÖRNBERG zvyšuje na 6:0. Útočník přebruslil domácí zadáky a ze spodní části pravého kruhu následně neomylně zavěsil. Jakub Kovář se natahoval, ale na střelu ke vzdálenější tyči nedosáhl. Bez asistence.
     
    57:41
    Rolinek se prosmýkl až ke střeleckému pokusu. Gólman jeho zakončení vytěsnil, slibnou příležitost mohl mít o chvilku později i Smoleňák. Jenže skákavý kotouč netrefil.
     
    56:58
    Krejčíkovi se nepovedla rozehrávka – zakázané uvolnění. Po vhazování v útočném pásmu domácích si několik přihrávek vyměnila Lundqvistova formace, ale Jakub Kovář zasahovat nemusel.
     
    55:33
    Český tým je aktivnější, zápas už se ale dohrává spíše z povinnosti. Žádné drama nehrozí. Petružálek si sjížděl k brankovišti, Karlsson ho však k dorážce nepustil.
     
    54:10
    Roman nejprve na hranici pravidel zastavil Figrena a vzápětí se snažil zaskočit švédského strážce svatyně po rychlém obkroužení branky. Karlsson je ale dnes jistý, protihráčův úmysl ho nezaskočil.
     
    53:00
    Oba týmy jsou kompletní. Hosté usilují alespoň o čestný zásah, ovšem v cestě jim stojí pozorná obrana a hbitý brankář Karlsson. Buchteleho před chvilkou zastavil ofsajd.
     
    52:17
    Češi už mají na ledové ploše o jednoho hráče navíc. Petružálek využil zaváhání obránců a z mezikruží bez váhání vypálil. Střílel z otočky, ale ze slibné šance nakonec nic nevytěžil. Puk mezi tři tyče nemířil.
     
    50:37
    Znovu se vylučuje, tentokrát na straně švédského týmu. Na trestné lavici už vydechuje Danielsson – podražení. Počet sil na ledě se krátce vyrovná, poté začne zkrácená početní převaha červených.
     
    49:56
    Poslední dvacetiminutovka se hodně kouskuje, sudí posílá za katr dalšího českého hráče. Trest za podražení si odpyká Nakládal, jenž v poslední chvíli zatáhl za záchrannou brzdu.
     
    48:40
    Roman je zpět mezi mantinely. Domácí už jednu přesilovku využili, tentokrát ale další branku neslaví. Soupeř hraje v plném počtu.
     
    48:21
    Seveřané už hrají početní převahu ve vlažném tempu. Fälth rozdal od modré čáry několik přihrávek a po teči se následně natahoval Thörnberg, leč neuspěl.
     
    46:40
    Ve čtyřech se bude bránit i hostující celek. Menší trest za hákování vyfasoval Roman.
     
    46:14
    Švédsko hraje v plném počtu a okamžitě zahrozilo. Domácí utekli do přečíslení, dokonce ve čtyřech najížděli proti jedinému obránci. Lundqvist by za nerozhodného stavu zřejmě celou situaci vyřešil jinak, takhle ani na brankáře pořádně nevystřelil.
     
    46:02
    Karlsson mohl poprvé inkasovat! Smoleňákova dělovka se odrazila od mantinelu zpět do brankoviště, puk se otřel o záda nic netušícího brankáře a spadl na brankovou čáru. V celé situaci se nejlépe zorientoval útočník Jan Kovář, ale černou pryž nedokázal usměrnit do sítě.
     
    45:15
    Minuta přesilovky je pryč, Češi ještě nezahrozili. S pukem jsou ve vlastní třetině, kde je soupeř aktivně napadá. Hostům se nedaří přechod přes útočnou modrou čáru.
     
    44:13
    Fälth míří na trestnou lavici, kde si odsedí dvouminutový trest za hákování. Český výběr má před sebou druhou početní převahu v dnešním klání.
    Marken.cz

    Lukáš Šonský

    Branky a nahrávky: 4. Klasen (Olausson, Thörnberg), 17. Hjalmarsson (Arlbrandt, Ullström), 17. Arlbrandt (Rahimi, Alm), 28. Klasen (Klingberg, Möller), 33. Hjalmarsson (Arlbrandt, Ullström), 59. Thörnberg


    Švédsko: Karlsson (Rautio) – Klingberg, Andersén, Fälth, Rahimi, Erixon, Burström, Alm – Klasen, Olausson, Thörnberg – Möller, Rasmussen, Danielsson – Figren, Lundqvist "C", Janmark-Nylén – Hjalmarsson, Ullström, Arlbrandt – Bång, Rödin.
    Česko: Štěpánek (28. Jakub Kovář) – Kaberle, Krajíček, Doudera, Piskáček, Kutlák, Nakládal, Krejčík – Smoleňák, Nedorost, Rolinek "C" – Petružálek, Vrána, Kašpar – Irgl, Jan Kovář, Hubáček – Sekáč, Roman, I. Rachůnek – Buchtele.

    Rozhodčí: Gofmann, Anisimov (oba RUS) – Dahmén, Pihlblad (oba SWE).

    Diváci: 4 777
    bahis siteleri