Švédsko – Rusko 2:5 (kon.) | Finsko – Česko 3:2 (kon.)
konec
Švédsko
2:5 (0:2, 1:2, 1:1)
Rusko
Sobota 09.11.2013, 11:30 • Hartwall Arena • Euro Hockey Tour
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Je dobojováno. Ruští hokejisté dnešní utkání zcela ovládli, a to především díky povedené úvodní třetině. Švédsko bylo stále o krok zpět, svému sokovi nestačilo především v pohybu. Mužstvo pod taktovkou Zinetulji Biljaletdinova tak zdolalo Švédsko 5:2. (13:39:12)
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:59
    Švédsko právě vstřelilo branku!

    Družina Tre Kronor v závěru utkání využívá početní výhodu. David Ullström vybruslil zpoza brány a tvrdou střelou trefil přesně prostor u pravé tyče Jerjomenkovy klece. Asistence: Oscar Möller.
     
    59:15
    Artemi Panarin (RUS) je vyloučen za sekání, Švédsko má příležitost ke skórování.
     
    58:34
    V akci znovu Erixon, který se pokoušel chytrým nahozením najít někoho z kolegů. To se mu ale nepodařilo, a tak se puku opět chopili ruští hokejisté.
     
    57:41
    Švédové jsou v závěrečných minutách utkání velmi aktivní. Sborná však nepřipouští žádné komplikace, všechny dramatické situace řeší s klidnou hlavou.
     
    56:27
    Erixonovu ránu Jerjomenko raději podržel. Totožně si počínal o několik vteřin později při střele Ullstroma.
     
    55:21
    Rusové jsou znovu nastěhovaní před švédskou brankou, avšak k dalšímu pokusu se zatím nedostávají.
     
    54:41
    Rusko právě vstřelilo branku!

    O vítězi utkání je rozhodnuto! JENVER LISIN se chopil kotouč a postupoval nikým nehrožován na Rautia. Perfektním pohybem ramen pak rozhýbal švédského brankáře, načež učebnicově provedeným blafákem roszvítil červené světlo. Bez asistence.
     
    54:31
    Burmistrov měl dvě solidní brankové příležitosti. Nejprve pálil z meuzikruží, následně neuspěl ranou z první po excelentním pasu od spoluhráče.
     
    53:27
    Zásah Rautia nyní odstartoval zřejmě poslední komerční přestávku. Utkání spěje k jasnému vítězství ruské družiny. Bude tomu tak, nebo se v Hartwall Areně dočkáme překvapivého zvratu?
     
    52:38
    Burströmův skákavý kotouč nadělal Jerjomenkovi hodně starostí. Nakonec jej ale získala ruská defenziva, která se následně vydala na zkušenou do ofenzivy.
     
    51:47
    Po delší době opět v akci hokejisté Sborné. Navzdory značnému tlaku a pokusu Gluchova se nikomu rozvlnit síť nepodařilo.
     
    50:58
    Ruská rozehrávka nyní postrádala přesnost, puk putuje přes všechny čáry. Buly tak bude provedeno před Jerjomenkem.
     
    50:12
    Na ledové ploše se přiostřuje. Jeden z hlavních arbitrů nyní roztrhával menší rozmíšku mezi Lisinem a Lundqvistem. Vše se nakonec obešlo bez trestů.
     
    49:09
    Další švédský pokus, tentokráte zkoušel Jerjomenkovu pozornost od levého mantinelu Anton Rodin. Ruský brankář si s touto dobře mířenou střelou poradil.
     
    48:20
    Švédští hokejisté se začínají stále více otrkávat. Otázkou je, zda zvýšení aktivity nepřišlo pro mužstvo Tre Kronor příliš pozdě.
     
    46:58
    Niklas Olausson zavezl kotouč do útočného pásma, kde jej přenechal najíždějícímu Thörnbergovi. Technicky velmi dobře vybavený forvard nechal jedovkou z dobré pozice vyniknout lapačce Jerjomenka.
    Marken.cz

    Libor Kucza

    Branky a nahrávky: 36. Möller (Danielsson), 60. Ullström (Möller) – 2. Panarin (Medveděv), 11. Lisin (Tichonov), 22. Averin (Lisin), 37. Nikulin (Zubarev), 55. Lisin


    Švédsko: Rautio (Karlsson) – Klingberg, Andersén, Fälth, Rahimi, Erixon, Burström, Alm – Klasen, Olausson, Thörnberg – Möller, Rasmussen, Rodin – Bång, Lundqvist "C", Janmark-Nylén – Hjalmarsson, Ullström, Arlbrandt – Figren, Danielsson
    Rusko: Jerjomenko (Barulin) – Alexandrov, Nikulin, Čudinov, Medvěděv, Zubarev, Birjukov, Kiselevič, Rjasenskij – Popov, Těreščenko, Pěrežogin – Lisin, Tichonov, Averin – Varnakov, Burmistrov, Panarin – Chablukov, Gluchov, Prochorkin

    Rozhodčí: Boman, Lindqvist – Puolakka, Sormunen (všichni FIN)
    thejrc.org