Švédsko – Rusko 2:3 (kon.) | Česko – Finsko 2:0 (kon.)
konec
Česko
2:0 (0:0, 1:0, 1:0)
Finsko
Čtvrtek 19.12.2013, 18:30 • O2 Arena - Praha • Euro Hockey Tour
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Reprezentace se tak loučí s 02 Arenou a zítra se přesune do Soči, kde bude EHT pokračovat. Tolik tedy z tohoto výborného zápasu, díky za pozornost a hezký zbytek čtvrtečního večera. (20:55:50)
     
    Nejlepší zápas této sezóny, o tom netřeba polemizovat. Odehráli jsme výborný duel před domácím publikem, které vidělo skvělé utkání z obou stran. Česko držel neuvěřitelný Jakub Kovář, jehož zákroky si někteří Finové budou promítat v noci ve svých černých snech. To byla paráda. A pak už Petr Nedvěd a Jaroslav Hlinka. Dva veteráni a klobouk dolů, především liberecký Tygr našel recept jak vyzrát na Koskinena. A rána to byla typická pro 42-letého hráče.
     
    Střely na bránu: 39:35

    Zásahy brankářů: Kovář (35), Koskinen (37).
     
    Nejlepší hráči zápasu: Jakub Kovář – Mikko Koskinen.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:47
    Ještě mohl zvýšit výsledek Jiří Šimánek, který od modré čáry šel sám na brankáře. Toho si položil, chtěl udělat bekhendový blafák, ale dlouhán ve finské bráně třetí branku ve své síti nepřipustil.
     
    59:14
    Česko právě vstřelilo branku!
    Je to tam. Gól do prázdné a může mít dnes velkou radost. Český tým si užije konečně pěknou děkovačku. Další veterán v naší sestavě udeřil a byl to JAROSLAV HLINKA. Útočník pražské Sparty oslavil návrat do národního týmu důležitou brankou. Dlouho si rovnal kotouč za bránou a poté přes celé kluziště zamířil naprosto přesně. Bez asistence.
     
    58:25
    Vondrka mohl rozhodnout, také Novotný. Nedaří se zakončit. Finská šestice je překvapivě pod tlakem.
     
    58:00
    ...trenér Westerlund si vzal oddechový čas a poté odvolá brankáře.
     
    58:00
    Poslední dvě minuty do konce třetiny a Koskiranta z levé strany trefuje boční tyč. Velká šance na vyrovnání a za malou chvíli se bude pokračovat znovu u naší brány...
     
    57:48
    Střela Jana Kováře končí u Koskinena, který se vzápetí tlačil i k dorážce. Nepustil ho Salmela a krosčekoval ho k zemi. U rozhodčích to prošlo.
     
    57:15
    Rozhodnout mohl ujíždějící Roman Červenka, ale trefuje finského gólmana, který mnoho prostoru v bráně nenechal. Obr opět připraven.
     
    56:27
    Jalasvaara úplně volný na pravém kruhu a naštěstí těsně přestřeluje bránu. Finsko téměř pokračovalo v přesilovce, ale už jsme se z tlaku doufejme vymanili.
     
    56:17
    Pesonen a Kovář, Puustinen a Kovář. Víc netřeba komentovat. Je příjemné, že jsme už v pěti. Hostům zase utekl nějaký čas, bráníme stále hubený náskok.
     
    55:48
    Dnešnímu utkání přihlíží 13096 výtečných diváků.
     
    55:04
    Finsko je usazeno v útočné třetině a dlouho se nemohlo dostat ke střele. Až napřáhl Karalahti a Jakub Kovář samozřejmě chytá. Opět podržel český tým.
     
    54:15
    Vítkovický obránce i podruhé vyhazuje a odchází střídat. Dobrá práce tohoto hráče.
     
    53:48
    Barinka zablokoval střelu Nummelina a kotouč je ve středním pásmu.
     
    53:35
    Komplikace, Martin Ševc přidržel jednoho z finských protihráčů a není o čem. Jasný faul.
    Marken.cz

    Roman Zajíček

    Branky a nahrávky: 38. Nedvěd (Červenka), 60. Hlinka


    Česko: Jakub Kovář (Salák) – T. Kaberle, Ševc, Krajíček, Barinka, Němec, Čáslava, Zámorský, Mojžíš – Nedvěd, Hlinka, Červenka – Sekáč, Jan Kovář, Vondrka – Vincour, Novotný, Šimánek – T. Nosek, Kousal, Buchtele. Trenér: Alois Hadamczik.
    Finsko: Koskinen (Engren) – Salmela, Nummelin, Karalahti, Mäenpää, Jaakola, Jalasvaara, Ohtamaa – Pesonen, Hytönen, Puustinen – Hartikainen, Koskiranta, Jormakka – Rajala, Kemppainen, Donskoi – J. Sallinen, T. Sallinen, Huhtala – Palola, Koho. Trenér: Erkka Westerlund.

    Rozhodčí: Nord, Sjöqvist (oba Švéd.) – Lederer, Tošenovjan (oba ČR).

    Diváci: 13 096
    thejrc.org