Slavia – Sparta 3:2 (po pr.) | Třinec – Kometa Brno 10:2 (kon.) | Plzeň – Zlín 1:2 (kon.)
Liberec – Vítkovice 3:1 (kon.) | Mountfield HK – Chomutov 2:0 (kon.) | Litvínov – Kladno 2:3 (kon.)
K. Vary – Pardubice 1:4 (kon.)
konec
HC Rebel Havlíčkův Brod
1:6 (0:3, 0:0, 1:3)
SK Horácká Slavia Třebíč
Neděle 02.03.2014, 17:00 • ZS Kotlina • Play-off Chance ligy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Pro Havlíčkův Brod končí nejen dnešní utkání, ale i celá prvoligová sezona 2013/14. Bohužel, toto rozloučení nebylo vůbec příjemné, Rebelové museli spolknout hodně hořkou pilulku v podobě vysoké domácí porážky 1:6. Sluší se podotknout, že Třebíč postoupila naprosto zaslouženě. A to už jen díky tomu, že vyhrála všechny tři zápasy na hřišti soupeře. Nyní si mohou její hráči užít děkovačku se svými fanoušky, kteří si ji za hlasitou podporu rozhodně zaslouží. Sympatické gesto i od brodských příznivců, kteří i přes porážku tleskají svým hráčům. Vyvolávají kapitána Petra Polodnu a brankáře Ondřeje Kacetla. Ode mě je to pro dnešek vše, s konstatováním, že Bílé hvězdy postupují do semifinále play-off po vítězství 4:1 na zápasy, se s vámi loučím a přeji vám hezký zbytek večera. (19:14:31)
     
    Utkání sledovalo 1308 fanoušků.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:45
    Oba fanouškovské tábory i v závěru zápasu vytvářejí atmosféru, jež je hodná derby Vysočiny.
     
    59:34
    Radek Novotný vyhodil puk od brodské brány přes celé hřiště.
     
    59:25
    Rebelové vyhodili.
     
    59:11
    Martin Vágner (HBR) – 2 minuty – sekání.
     
    58:48
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    No sláva, Rebelové se dočkali alespoň čestného úspěchu alespoň pokazili brankáři Falterovi čisté konto! Po nahrávce Tomáše Semráda se dostal ke kotouči ŠTĚPÁN ŠTĚPÁNEK a ranou z levého kruhu prostřelil gólmana Faltera, čímž trochu vylepšil náladu brodským příznivcům! Asistence: Tomáš Semrád.
     
    57:43
    Rebelové zkoušejí alespoň napadat. Kotel hostujících fanoušků vyvolává jméno trenéra Horácké Slavie Kamila Pokorného.
     
    57:15
    Třebíč rozehrává po dalším ukořistěném puku ze zákrytu svého gólmana Faltera.
     
    56:55
    Kotouč se stěhuje po hrací ploše sem a tam, ale utkání už se opravdu jen dohrává.
     
    56:11
    Havlíčkobrodský kotel sympaticky povzbuzuje své hráči i za hodně nepříznivého stavu. O tom, v jaké náladě jsou hostující fans, asi není potřeba dlouze psát.
     
    56:00
    Bojuje se hlavně ve středu hrací plochy.
     
    55:35
    Třebíč stále nemá dost a snaží se vyslyšet přání svých fanoušků, kteří si po šestém vstřeleném gólu svých miláčků žádali sedmičku. Rebelové se musejí znovu bránit.
     
    55:23
    Horácká Slavia právě vstřelila branku!
    Havlíčkobrodští fanoušci už houfně opouštějí stadion, není divu, je to ostuda jako hrom! Kotouč putoval po ose Tomáš Fořt – Jakub Čuřík – LUKÁŠ NAHODIL, přičemž posledně jmenovaný se probil až před gólmana Kacetla, kterého si položil na led a nechytatelně zavěsil pod horní tyčku! Asistence: Jakub Čuřík, Tomáš Fořt.
     
    54:30
    Zápas už se opravdu jen dohrává. Havlíčkův Brod ještě zkouší alespoň bojovat, ale kvalita je dnes jednoznačně na straně soupeře z Třebíče.
     
    54:00
    Až teď se domácí na chvíli usídlili na dostřel gólmana Faltera, ale znovu z toho nebylo nic, co by mělo brankáři hostů přidělávat vrásky na čele.
     
    53:36
    Rebelové si stále marně hledají cestu do útočného území, tento prostor hřiště jako kdyby jim byl ve třetí třetině zapovězen. Třebíč si jde pevným krokem pro postup do semifinále.
     
    53:10
    Třebíčští fanoušci jsou pochopitelně s vývojem zápasu nadmíru spokojení. Nyní skandují "Už je to uděláno, už je to hotovo!".

    Ladislav Vácha

    Branky a nahrávky: 59. Štěpánek (Semrád) – 2. Čuřík (Nahodil, Fořt), 16. Křivohlávek (Malena), 19. Čuřík (Fořt, Malena), 46. Čuřík (Nahodil), 46. Laš (Dolníček, Křivohlávek), 56. Nahodil (Čuřík, Fořt)


    HC Rebel Havlíčkův Brod: Kacetl (Novák) – Kolafa (A), Drtina, Semrád, M. Vágner (A), Pohl, Novotný, L. Vágner, Š. Štěpánek – Gengel, Polodna (C), Ondráček – Kučera, Kadlec, Berger – Dvořáček, Stach, Maliník – Chlubna, Stehlík, Milfait.
    SK Horácká Slavia Třebíč: Falter (Dusík) – Malena (A), Bilčík, Dietz, Šaur, Peroutka, Přibyl, Juráň – Dočekal, Dolníček (C), Laš (A) – Čuřík, Nahodil, Fořt – E. Kadela, Kaut, Křivohlávek – Trojan, Kesner, Čech.

    Rozhodčí: Robert Čech, Petr Úlehla – Milan Kis, Tomáš Svoboda.

    Diváci: 1308
    thejrc.org