Australian Open - muži (Tvrdý povrch)
1:2
6:4
3:6
3:6
Jiří Lehečka (143.) si poprvé v kariéře zahraje hlavní soutěž některého z grandslamů. A to hned při své druhé kvalifikační účasti, tu premiérovou si odbyl vloni na US Open. Český tenista ve finále kvalifikace na Australian Open porazil Kazacha Dmitrije Popka (177.), a to za dvě hodiny a třináct minut po setech 4:6, 6:3 a 6:3.

Český tenista nezačal nejlépe. V úvodní sadě ztratil dvakrát servis a prohrával už 1:4. Pak se zvedl, snížil na 4:5, razantní zlepšení ale v zisk úvodní sady nepřetavil.

V druhé sadě Lehečka navázal na koncovku té předchozí. Méně chyboval a za stavu 2:1 vzal kazašskému hráči servis, díky čemuž srovnal stav zápasu na 1:1.

Závěrečná sada byla po chvíli přerušena, a to kvůli ošetřování kazašského hráče. Ten zvládl pokračovat ve hře, kterou rozhodl sedmý gem. Dvacetiletý tenista využil nabídnutý brejkbol a dotáhl i celé klání do vítězného konce.
0:2
2:6
3:6
Po Jiřím Lehečkovi se do hlavní soutěže Australian Open kvalifikoval v Melbourne také Tomáš Macháč (130.). Jednadvacetiletý Čech nedal po týdnu znovu šanci Jesperu De Jongovi (207.) z Nizozemska, kterého po suverénním výkonu porazil za pouhých 67 minut hry 6:2 a 6:3. Berounský rodák získal po svém prvním servisu 93 procent míčů a dopřál soupeři jediný brejkbol, který odvrátil esem. Těch zaznamenala nasazená dvacítka celkem deset. V součtu s tenisovou extraligou zaznamenal Macháč už třináctou výhru v řadě. Na grandslamu bude obhajovat loňské druhé kolo.
thejrc.org