WTA Eastbourne (Tráva)
2:1
4:6
6:3
6:4
Barbora Krejčíková (15.) při své letošní premiéře na trávě neuspěla. V Eastbourne, kde startovala poprvé od květnového pozitivního testu na covid-19, podlehla z pozice sedmé nejvýše nasazené hráčky 6:4, 3:6 a 4:6 Martě Kosťukové (79.). O výsledcích prvních dvou pondělních setů rozhodl shodně jediný brejk. Následně bylo utkání pro tmu přerušeno, finálové dějství tak přišlo na řadu až v úterý. V tom šla Ukrajinka po brejku z pátého gemu do vedení 3:2, rodačka z Ivančic ale reagovala rebrejkem. Rozuzlení nakonec nabídl devátý gem, v němž Češka postupně odvrátila čtyři brejkboly, ten pátý už ale nikoliv. Kosťuková posléze zápas bez problémů dopodávala a postoupila v jižní části Anglie do osmifinále.
1:2
6:1
4:6
4:6
Karolína Plíšková (7.) vypadává na turnaji v Eastbourne hned s první soupeřkou – Katie Boulterovou (127.), která tak po Tereze Martincové získává další český skalp a poprvé v kariéře poráží hráčku TOP 10.
Češka zápolila celý zápas se svým podáním, až na tři výjimky v každém gemu musela odvracet brejkboly. První sadu po několika otočených hrách získala hladce 6:1, ve druhé však až z celkově 14. brejkbolu ztratila podání. V dlouhém gemu sice vybojovala brejk zpět, ale následně opět lacino odevzdala servis za stavu 4:5. V rozhodujícím dějství si Plíšková vzala ztracené podání zpět dokonce dvakrát, potřetí však již tuto možnost dostat nemohla, neboť opět selhala za stejného stavu. Celkově získala čtvrtá nasazená hráčka jen o jediný míček méně než soupeřka, potopily ji především dvojchyby, kterých napáchala jedenáct a z toho dokonce čtyři během jediného gemu, který tak odevzdala čistou hrou.
0:2
1:6
6:71
Petra Kvitová vítězí nad Donnou Vekičovou 6:1, 7:6 a na turnaji v Eastbourne si tak zahraje osmifinále proti domácí Katie Boulterové. Ta už dokázala vyřadit Terezu Martincovou a Karolínu Plíškovou, tak doufejme, že rodačka z Fulneku ji český hattrick nepovolí.

První set byl naprosto jasnou záležitostí výborně servírující české hráčky. Ve druhé sadě se na podání zlepšila i Vekičová. Neviděli jsme v ní tak ani jeden brejkbol a tak se došlo až do tiebreaku. V něm už Kvitová povolila Chorvatce jediný bod a mohla se tedy radovat. Češka dnes může být se svou hrou spokojená. Kromě skvělého podání se také vyhýbala většímu množství nevynucených chyb.
thejrc.org