Kolín nad Rýnem – Leverkusen 2:0 (kon.) | Bayern – W. Brémy 6:1 (kon.) | Hertha – Freiburg 1:0 (kon.)
Mohuč – Dortmund 0:4 (kon.) | Paderborn – Union Berlín 1:1 (kon.) | Düsseldorf – RB Lipsko 0:3 (kon.)
konec
Fortuna Düsseldorf
0:3 (0:1)
RB Lipsko
Sobota 14.12.2019, 18:30 • Esprit Arena, Düsseldorf • Německá Bundesliga • 15. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Lipska, které svého soupeře porazilo poměrem 3:0. I ve druhém dějství měli hostující hráči více ze hry, navíc se jim povedlo přidat další dva zásahy. Fortuna se snažila hrát vyrovnanou podívanou, avšak to se moc nedařilo. Domácí celek navíc za celý zápas nedokázal proniknout do žádné vyložené šance, logicky tak z tohoto zápasu nemá ani jeden bod. (20:32:17)
     
    Držení míče: 30 % : 70 %.
    Střely na branku: 1:7. Střely mimo: 2:9. Rohy: 10:11. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 11:7.
     
    90
    Konec zápasu.
     
    88
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, o vítězi je rozhodnuto. Ještě ale musíme za každou cenu počítat s nastaveným časem.
     
    87
    Kousek od středového kruhu skončil na zemi hostující Laimer, který má problémy s levou nohou. Chvíli se hrát nebude, avšak na nic vážnějšího to nevypadá.
     
    86
    Už celkem dlouhou dobu sledujeme kombinaci hráčů Lipska. Ti spolupráci na vlastní polovině, kde se o napadání stará hned tříčlenná vlna domácích fotbalistů.
     
    85
    Na útočnou polovinu zavítal také hostující Upamecano, který si svůj průnik hodně rychle rozmyslel. Před smečkou protihráčů doslova uprkl na vlastní polovinu.
     
    84
    Avšak ani v tomto případě se Düsseldorfu nepovedlo kvalitně kombinovat, naopak se kolmice v podání Bodzeka snesla až do moci hostujícího brankáře.
     
    83
    Fortuna si dlouhou dobu nevěděla rady s rozehrávkou, proto přišla na řadu zpětná nahrávka na kopačku brankáře Steffena, který pro změnu odkopával na druhou stranu.
     
    81
    Střídání v týmu Fortuna Düsseldorf: ze hřiště odchází Erik Thommy, přichází Aymen Barkok.
     
    80
    Střídání v týmu RB Lipsko: ze hřiště odchází Timo Werner, přichází Hannes Wolf.
     
    78
    Žlutou kartu dostává Adam Bodzek (Fortuna Düsseldorf).
     
    77
    Střídání v týmu Fortuna Düsseldorf: ze hřiště odchází Marcel Sobottka, přichází Lewis Baker.
     
    76
    Nápor hostujících hráčů je u konce. Ti dokonce zahrávali ještě jeden rohový kop, který opět směřoval na Ilsankera, avšak ten zakončoval výrazně vedle tyče.
     
    75
    Lipsko právě vstřelilo branku!
    Je tu třetí přesný zásah hostujícího celku! Ten nejprve vhazoval na levé straně, načež se hra přemístila k hranici pokutového území, odkud pronikl do vápna Sabitzer, kterému se pod sebou povedlo najít NORDIHO MUKIELEHO, jenž hlavičkou zacílil přesně.
     
    75
    Nkunku s další rozehrávkou moc nespěchal, po několika vteřinách se rozhodl odcentrovat do malého vápna, kde ale kraloval pouze pozorný brankář Steffen.
     
    74
    Hráči Lipska si dokonce vybojovali další rohový kop, o který se z levé strany opět postaral aktivně hrající Nkunku. Jeho nabídku prodloužil Ilsanker – další rohový kop.
     
    73
    Po další nepřesnosti se pro změnu na druhou stranu dostal hostující zadák Ilsanker, kterému se ke spolupráci nabídl Demme, jenž ještě přenášel hru křížem.

    David Suchý

    Branky: 2. Schick (Laimer), 58. Werner (pen.), 75. Mukiele (Sabitzer)

    Karty:   57. K. Ayhan (DSF), 78. Bodzek (DSF) – 33. Demme (RBL)


    Držení míče: 30 % : 70 %.
    Střely na branku: 1:7. Střely mimo: 2:9. Rohy: 10:11. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 11:7.
    Fortuna Düsseldorf: Steffen – Bormuth, Hoffmann, K. Ayhan – Zimmermann, Bodzek (C), Sobottka (77. L. Baker), Gießelmann – Thommy (81. Barkok), Kownacki (70. Tekpetey), Ampomah.
    Náhradníci: Kastenmeier – L. Baker, Barkok, Fink, Contento, Pledl, Nuhu, Tekpetey.

    RB Lipsko: Gulácsi – Klostermann (65. Mukiele), Ilsanker, Upamecano, Halstenberg – Laimer, Demme (C) – Sabitzer, Nkunku – Schick (71. Cunha), Werner (80. H. Wolf).
    Náhradníci: Mvogo – Cunha, Ampadu, Forsberg, Haidara, Lookman, Mukiele, Y. Poulsen, H. Wolf.

    Rozhodčí: Hartmann – Leicher, Hacker
    thejrc.org