Finsko – Švédsko 5:1 (kon.) | Rusko – Česko 4:3 (1:0 po s.n.)
po s.n. (1:0)
Rusko
4:3 (2:0, 0:2, 1:1 - 0:0)
Česko
Sobota 14.12.2019, 13:00 • VTB Ice Arena, Moskva, Rusko • Euro Hockey Tour
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:00.
     
    Přeji pěkné sobotní odpoledne! Channel One Cup má za sebou první kolo, které nám nabídlo dvě napínavá utkání. Něco podobného se dá čekat i u dnešního zápasu. V moskevské VTB Aréně se proti sobě postaví Rusko a Česko. Pojďme si nyní oba týmy krátce představit.
     
    Česko

    Češi se na úvod Channel One Cupu utkali před zraky domácího publika v Plzni s úřadujícím mistrem světa – Finskem. Svěřenci trenéra Miloše Říhy do zápasu vstoupili na výbornou a po první třetině vedli o dvě branky. Seveřanům se však manko podařilo v třetí části hry smazat, když se až v 60. minutě trefil Veli-Matti Savinainen. Rozhodnout tak muselo prodloužení. To po dvaceti sekundách rozsekl svým druhým gólem v utkání Lukáš Sedlák a získal tak pro český národní tým bonusový bod.

    Do Moskvy ale neodcestavali všichni hráči, kteří nastoupili proti Finsku. Doma zůstal gólman Roman Will a kapitán Milan Gulaš. Céčko po něm převezme brněnský Martin Zaťovič. Na turnaji si nezahraje ani Tomáš Zohorna, který je po operaci slepého střeva, místo něj byl dodatečně na soupisku nominován královéhradecký Radovan Pavlík.

    Jméno brankářské jedničky proti Rusku se dozvíme až před utkáním, o složení útočných formací ale už představu máme. Na pátečním tréninku se do sestavy zařadil bek Ondřej Vitásek, který by měl nastoupit v obranné dvojici s Lukášem Klokem. Do první lajny se místo Milana Gulaše posunul David Tomášek, vedle bratrů Zohornů se pravděpodobně představí Jiří Sekáč. Připíší si Češi proti domácímu Rusku druhou výhru v turnaji?

    Nominace české reprezentace na Channel One Cup 2019:
    Brankáři: Roman Will (Rögle, Švédsko), Marek Langhamer (Chabarovsk, KHL), Šimon Hrubec (Kunlun, KHL).
    Obránci: Jakub Jeřábek (Podolsk, KHL), Andrej Šustr (Kunlun, KHL), Ondřej Vitásek (Chabarovsk, KHL), Vojtěch Mozík (Färjestad, Švédsko), Lukáš Klok (Lukko Rauma, Finsko), Jakub Krejčík (Oulu, Finsko), Filip Pyrochta (HC Kometa Brno), Marek Hrbas (BK Mladá Boleslav), Michal Moravčík (HC Škoda Plzeň).
    Útočníci: Milan Gulaš (HC Škoda Plzeň), Jiří Sekáč (CSKA Moskva, KHL), Dmitrij Jaškin (Dynamo Moskva, KHL), Andrej Nestrašil (Magnitogorsk, KHL), Hynek Zohorna, Tomáš Zohorna (oba Chabarovsk, KHL), Lukáš Sedlák (Čeljabinsk, KHL), Roman Horák (Växjö, Švédsko), Martin Zaťovič (HC Kometa Brno), Tomáš Filippi, Radan Lenc (oba Bílí Tygři Liberec), David Tomášek, Lukáš Rousek (oba HC Sparta Praha), Radim Zohorna (BK Mladá Boleslav), Ondřej Beránek (HC Energie Karlovy Vary), Radovan Pavlík (Mountfield HK).
    Trenér: Miloš Říha st.
     
    Rusko

    Ruský tým na domácí turnaj EHT vyslal tradičně silnou sestavu, trenéři jdou do Channel One Cupu s jasným úmyslem ho vyhrát. Jenže svěřencům Alexeje Kudašova úvodní domácí duel proti Švédsku rozhodně nevyšel dle představ. Zkraje druhé třetiny prohrávala sborná už 0:3 a i když Švédy jasně přestřílela, na víc než na výsledek 3:4 to nestačilo. Všechny tři branky zařídila první formace Rusů, dva góly vsítil Kaprizov, bilanci 1+1 zapsal Šipačov.

    Rusy v sobotu čeká vyhrocené utkání s českým výběrem, který po triumfu na Karjale začal vítězně i druhý letošní turnaj EHT. Domácí výběr tedy ve VTB Areně nečeká vůbec snadný úkol. Určitě ale bude svému odvěkému rivalovi chtít vrátit jednoznačnou porážku 0:3 z Helsinek. V nedělí se pak ruský výběr představí pod otevřeným nebem v Petrohradě, kde vyzve tým Finska.

    V nominaci trenéra Kudašova najdeme jako obvykle většinu hráčů z CSKA Moskva, kterých bylo nominováno hned sedm, dokonce o jednoho zástupce více má na soupisce tým z Petrohradu. Pět hráčů obléká letos dres Kazaně, po dvou zástupcích má v nominaci Omsk a Dinamo Moskva, nastoupit mohou také Damir Žafjarov z Nižného Novgorodu a Nikita Sošnikov z Ufy. Největší hvězdou týmu je elitní centr Vadim Šipačov, velkou hrozbou v ofenzívě budou jistě i Kirill Kaprizov a Vladimir Tkačev. Jistotou v brance je Ilja Sorokin, který v zápase proti Švédsku střídal Alexandra Samonova a inkasoval jen jednou.

    Nominace ruské reprezentace na Channel One Cup 2019

    Brankáři: Ilja Sorokin (CSKA Moskva), Alexandr Samonov (Petrohrad), Timur Biljalov (Kazaň),

    Obránci: Albert Jarullin, Nikita Ljamkin, Andrej Pedan (všichni Kazaň), Arťom Zub, Igor Ožiganov (oba Petrohrad), Andrej Mironov (Dynamo Moskva), Nikita Něstěrov (CSKA Moskva), Rušan Rafikov (Jaroslavl), Vjačeslav Vojnov (Omsk),

    Útočníci: Sergej Andronov, Michail Grigorenko, Kirill Kaprizov, Pavel Karnauchov, Anton Slepyšev (všichni CSKA Moskva), Alexandr Barabanov, Anton Burdasov, Jevgenij Ketov, Andrej Kuzmenko, Vladimir E. Tkačov (všichni Petrohrad), Vadim Šipačov (Dynamo Moskva), Vladimir A. Tkačov (Kazaň), Kirill Semjonov (Omsk), Damir Žafjarov (Nižnij Novgorod), Nikita Sošnikov (Ufa).
     
    Průběžná tabulka Euro Hockey Tour

    1. Česko, 4 zápasy, 11 bodů
    2. Finsko, 4 zápasy, 7 bodů
    3. Švédsko, 4 zápasy, 4 body
    4. Rusko, 4 zápasy, 2 body
     
    Průběžná tabulka Channel One Cupu:

    1. Švédsko, 1 zápas, 3 body
    2. Česko, 1 zápas, 2 body
    3. Finsko, 1 zápas, 1 bod
    4. Rusko, 1 zápas, 0 bodů
     
    Ještě jednou vás zdravím z moskevské VTB Areny. Dnes už jsme viděli jedno utkání, ve kterém Finsko rozdrtilo Švédsko 5:1. Teď už se ale vše chystá na druhé utkání, v němž se proti sobě postaví domácí Rusko a Česko. Začínáme za dvacet minut!
     
    Úvodní sestavy:

    Rusko: I. Sorokin (Samonov) – Vojnov (A), Nestěrov (A), Ožiganov, Rafikov, Marčenko, Mironov, Dronov, Ljamkin – Kaprizov, Šipačov, Grigorenko – Burdasov, K. Semjonov, Kuzmenko – Sošnikov, Tkačjov, Tkačjov – Ketov (C), P. Karnauchov, Slepyšev – Jakimov.

    Česko: Hrubec (Langhamer) – Jeřábek (A), Šustr, J. Krejčík (A), Mozík, Klok, Vitásek, Moravčík, Pyrochta – Zaťovič (C), Filippi, Tomášek – A. Nestrašil, Sedlák, Jaškin – R. Pavlík, Horák, Lenc – Sekáč, R. Zohorna, H. Zohorna – O. Beránek.

    Rozhodčí: Heikkinen L., Vikman K. – Bersenyjov M., Judin E..
     
    Oba týmy už jsou na ledě, za chvíli začínáme! V české brance se nakonec představí Šimon Hrubec , v té ruské pak Ilja Sorokin . Rusové obléknou tradiční červené barvy, Češi nastoupí v bílých dresech.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:20
    Úvodní buly vyhráli Rusové, Vjačeslav Vojnov okamžitě nahodil kotouč do útočného pásma, tam u něj ale byli jako první čestí obránci, kteří teď míří dopředu.
     
    00:59
    Pro nahození Michaila Grigorenka si dojel Šimon Hrubec za branku, domácí ale výborně napadají českou rozehrávku a dělají tak našemu týmu nemalé problémy.
     
    02:09
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Rusové jdou do vedení! Nahození Ljamkina od modré čáry tečoval za záda Šimona Hrubce před brankou úplně volný ANDREJ KUZMENKO. Asistence: Nikita Ljamkin.
    02:09 Andrej KUZMENKO - 1:0
     
    03:00
    Sbornou vstřelený gól nabudil, teď jsou na ledě daleko více vidět domácí.
     
    03:40
    Už to mohlo být o dvě branky! Kirill Kaprizov se vřítil do útočného pásma a z prostoru mezi kruhy orazítkoval břevno Hrubcovy branky. Rusové jsou zatím jasně lepší.
     
    04:30
    Češi se po delší době dostali do útočného pásma, žádnou větší šanci si zatím nevytvořili.
     
    05:15
    Hned po první české střele mohlo být vyrovnáno! Lukáš Sedlák z levé strany nebezpečně vypálil a Sorokina zachránila levá tyč jeho branky!
     
    06:08
    Úvod utkání se zatím hraje ve velkém tempu, hra se přelévá ze strany na stranu a šancemi se to jen hemží.
     
    07:41
    První ruská formace si teď vytvořila velký tlak. Největší šanci si v něm vypracoval Michail Grigorenko, který dvakrát tečoval těsně před Hrubcem. V obou případech však těsně minul branku. Následuje komerční přestávka.
     
    08:20
    Vjačeslav Vojnov vjel do pásma a z levé strany ještě hledal lépe postaveného spoluhráče, to se mu ale nepodařilo a dopředu míří Češi.
     
    08:58
    Uvidíme první dnešní přesilovku, zahrají si ji Češi! Bogdan Jakimov (RUS) usedl na trestnou lavici za držení.
     
    09:40
    Hosté si v úvodu přesilovky vytvořili velmi dobrý tlak, který vyvrcholil střelou Tomáše Filippiho z pravého kruhu. Tu ale Ilja Sorokin viděl a neměl s ní žádné větší problémy. Sborná následně vyhazuje.
     
    10:00
    A domácí se opět osvobozují.
     
    10:22
    Češi se opět usadili v útočném pásmu, dvakrát z levého kruhu pálil Vojtěch Mozík, jenže v obou případech Ilja Sorokin kotouč vyrazil.
     
    10:58
    Domácí v plném počtu. Ke konci přesilovky ještě nebezpečně pálil Michal Moravčík, jehož ránu ještě tečoval Radan Lenc, ruský góman ale puk se štěstím lapil!
     
    11:40
    Hosté sice přesilovku nevyužili, alespoň jim však vlila krev do žil. Teď jsou opět nastěhováni v útočném pásmu.
     
    12:25
    Z tlaku třetí české formace nakonec nic nebylo, vhazovat se bude po pravici Sorokina.
     
    13:25
    Tomáš Filippi přečetl ruskou rozehrávku a z prostoru mezi kruhy vyslal obětavou ránu, jenže tu obětavě zblokoval Vjačeslav Vojnov.
     
    14:19
    Tomáš Filippi se dostal do další šance, tentokrát do přečíslení 3 na 2, jenže místo střely zvolil přihrávku, kterou jeden z domácích beků přečetl. Škoda!
     
    15:11
    Češi jsou ke konci třetiny aktivnějí, úvodní ospalost z počátku zápasu už je dávno pryč.
     
    16:10
    Hosté teď zamkli své soupeře v útočném pásmu, žádnou větší šanci si však nevytvořili. Nejblíže ke gólu byl Andrej Šustr, jenž vyslal tvrdou ránu od modré, Ilja Sorokin ji však úspěšně vyrazil.
     
    17:34
    Přesilovku si před koncem první třetiny zahrají i domácí. Lukáš Sedlák (CZE) míří na trestnou lavici za podrážení.
     
    17:44
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Rusové využívají přesilovku a vedou o dvě branky! První ruská formace to sehrála geniálně. Šipačov našel krásným křižným pasem přes celé útočné pásmo MICHAILA GRIGORENKA, který z první poslal kotouč přímo do šibenice. Asistence: Vjačeslav Vojnov, Vadim Šipačov.
    17:44 Michail GRIGORENKO - 2:0
     
    18:48
    Sbornou vstřelený gól nabudil, opět jsou na ledě více vidět.
     
    19:30
    Dvojice Vjačeslav Vojnov – Vadim Šipačov zatím dělá českým obráncům velké problémy. Teď zase předvedli krásnou kombinaci, druhý jmenovaný málem zakončoval do prázdné branky, na poslední chvíli však skvěle zakročil Lukáš Klok.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Máme za sebou první třetinu, po které vedou Rusové 2:0. Češi přitom nebyli horším týmem, nepodařilo se jim ale proměnit jejich příležitosti. To domácí byli v zakončení přesnější. Hned v třetí minutě se tečí střely Ljamkina prosadil Andrej Kuzmenko a před koncem úvodní části hry přesilovku po krásné přihrávce Šipačova využil Michail Grigorenko . Uvidíme, jak se zápas bude dál vyvíjet.
     
    Další třetina začne přibližně v 13:49.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:20
    Úvodní buly prostřední třetiny vyhrál Tomáš Filippi, Češi však o kotouč rychle přišli a dopředu míří domácí.
     
    20:41
    První ruská formace pokračuje ve svém výkonu z první třetiny. Teď si opět vytvořila tlak, při kterém nadělal Hrubcovi největší problémy Michail Grigorenko před brankou, český gólman ale nakonec vše zvládl.
     
    21:43
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češi snižují! Nutno ale říci, že to bylo s velkým štěstím. Druhá formace se dostala do přečíslení 3 na 2, Krejčík přihrával před branku, puk se ale otřel o několik hráčů a gól byl nakonec připsán LUKÁŠI SEDLÁKOVI. Asistence: Dmitrij Jaškin, Jakub Krejčík.
    21:43 Lukáš SEDLÁK - 2:1
     
    22:54
    Hosty vstřelený gól nabudil, teď jsou aktivnější zase oni!
     
    23:28
    Jiří Sekáč dostal kotouč do mezikruží, odkud rychle vypálil, jeho ránu však obětavě zblokoval Nikita Nestěrov.
     
    24:31
    Dmitrij Jaškin vjel do pásma a z levé strany rychle vypálil, Ilja Sorokin ale puk viděl a schoval ho ve své náruči.
     
    25:34
    Český národní tým hraje lépe napadá a víc dohrává souboje u mantinelu, což dělá ruským bekům nemalé problémy.
     
    26:26
    A zase Vadim Šipačov. Tentokrát vyslal dvě nebezpečné rány, s oběma si ale naštěstí Šimon Hrubec poradil.
     
    27:00
    Další velká ruská šance! Opět u toho byla první formace, Vadim Šipačov našel před brankou úplně volného Kirilla Kaprizova, jenž měl spoustu času, jenže na Hrubce nevyzrál!
     
    28:10
    První ruská formace je opět na ledě a opět dělá naší obraně problémy. Ke střele se ale zatím nikdo nedostal.
     
    28:51
    Češi nakonec vybojovali kotouč a po delší době se dostali do útočného pásma. Liberecký Tomáš Filippi zkusil z levé strany Sorokina překvapit, to se mu však nepodařilo.
     
    29:21
    Ilja Sorokin teď předvedl zákrok zápasu! Lukáš Sedlák se vtlačil před branku, jeho zakončení bylo vyraženo pouze na volného Andreje Nestrašila, před kterým už byla jen poloodkrytá branka, domácí gólman se ale stihl přesunout a kotouč vyrazit!
     
    30:19
    Na druhé straně okamžitě vyrazili Rusové do protiútoku, čeští beci ho však zneškodnili.
     
    31:30
    Málem to opět bylo o dvě branky! První ruská formace to opět sehrála parádně, Kirill Kaprizov krásnou žabičkou našel volného Michaila Grigorenka, jenž mířil sám na Hrubce, leč ten na jeho bekhendovou kličku vyzrál!
     
    32:18
    I v druhé třetině se hraje v obrovském tempu, hra se přelévá ze strany na strany a oba týmy si tvoří velmi slibné šance. Diváci se rozhodně nemohou nudit!
     
    33:00
    Čtvrtá česká formace odvádí v útočném pásmu dobrou práci při napadání rozehrávky domácích, ti to však nakonec zvádli a míří dopředu.
     
    34:20
    Druhá ruská formace si vytvořila dobrý tlak, při kterém měla několik šancí na vstřelení gólu, ani jednu však nevyužila!
     
    35:24
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češi vyrovnávají! Sekáč u pravého mantinelu vybojoval puk a našel TOMÁŠE FILIPPIHO, jenž z prostoru mezi kruhy ještě popojel blíž k bráně a propálil Sorokina, který měl zakrytý výhled. Asistence: Jiří Sekáč, Martin Zaťovič.
    35:24 Tomáš FILIPPI - 2:2
     
    36:20
    Hosté si nerozuměli při rozehrávce, píská se zakázané uvolnění.
     
    37:31
    Kirill Kaprizov si zpoza branky vyjel až před Hrubce a ještě hledal lépe postaveného Šipačova, Ondřej Vitásek však přihrávku přečetl a zneškodnil ji.
     
    38:04
    Českému týmu se nepovedl přechod přes modrou čáru, píská se ofsajd.
     
    38:34
    Dmitrij Jaškin nám opět předvedl, jak skvěle si umí krýt kotouč. Zpoza branky si vybruslil až k pravému kruhu, odkud vypálil. Ilja Sorokin sice kotouč chytil, Češi si ale zahrají přesilovku. Na trestnou lavici míří Andrej An. Mironov (RUS) za hrubost.
     
    38:46
    Sborná se v úvodu oslabení osvobozuje.
     
    39:20
    Češi při přechodu do útočného pásma předvedli krásnou kombinaci, kterou zakončil tvrdou ránou Jiří Sekáč, Ilja Sorokin proti němu však předvedl skvělý zákrok.
     
    39:50
    A další česká šance. Tomáš Filippi dvakrát pálil z levého kruhu, poprvé puk odrazil gólman a při druhé ráně orazítkoval kotouč vnější tyč ruské branky!
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Máme za sebou druhou třetinu, ve které se českému týmu podařilo vyrovnat! K vidění byl opět skvělý hokej se spoustou šancí na obou stranách, tentokrát však byli při zakončení přesnější Češi. Úvodní gól vstřelil v 22. minutě se štěstím Lukáš Sedlák a v 36. minutě vyrovnal Tomáš Filippi . Před třetí částí hry je tak vše otevřené.
     
    Další třetina začne přibližně v 14:41.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:15
    Úvodní buly třetí třetiny vyhráli Rusové, kteří hrají v oslabení, a Vjačeslav Vojnov hned vyhodil.
     
    40:34
    Domácí v plném počtu. Ve zbytku přesilovky už se nic nestalo.
     
    41:18
    Sborná se nepohodla při rozehrávce, píská se zakázané uvolnění.
     
    41:33
    Roman Horák se obtočil kolem branky a zakončil, Ilja Sorokin však neměl se zákrokem větší problémy a puk schoval ve své lapačce.
     
    42:06
    Vjačeslav Vojnov hned po buly tvrdě vypálil od modré, Šimon Hrubec předvedl skvělý zákrok lapačkou.
     
    43:21
    Čechům se nepovedl přes modrou čáru, píská se ofsajd.
     
    44:12
    Úvod třetí třetiny se nese v trochu pomalejším duchu, nikdo nechce udělat chybu, která by mohla rozhodnout o vítězi. Stále ale sledujeme velmi atraktivní hokej.
     
    45:20
    Třetí ruská formace teď zamkla Čechy v útočném pásmu. Tlak vyvrcholil akcí Vladimíira E. Tkačjova, který se prosmýkl až před Hrubce a z bezprostřední blízkosti zakončil. Český gólman se však proti němu dokázal přesunout a zakročil!
     
    46:29
    Hosté vyhazují pouze na zakázané uvolnění, Sborná teď má lehce navrch.
     
    47:28
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češi jdou zničehonic do vedení! Čtvrtá česká formace to udělala skvěle. Radim Zohorna našel zpoza branky svého bratra HYNKA ZOHORNU, jenž z prostoru mezi kruhy nekompromisně poslal puk přímo pod víko. Asistence: Radim Zohorna, Lukáš Klok.
    47:28 Hynek ZOHORNA - 2:3
     
    48:16
    Rusové mohli krátce po inkasování srovnat, místo střely ale několikrát zvolili přihrávku, čehož nakonec Češi využili a sebrali jim kotouč.
     
    48:48
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Teď už to ale domácím vyšlo. Vladimir E. Tkačjov krásně přes celé útočné pásmo našel IGORA OŽIGANOVA, jenž střelou z první nedal Hrubcovi žádnou šanci a vyrovnal tak skóre utkání. Asistence: Vladimir E. Tkačjov.
    48:48 Igor OŽIGANOV - 3:3
     
    49:46
    Čechy obdržený gól namotivoval, teď jsou nastěhováni v útočném pásmu, žádnou šanci si však zatím nevytvořili.
     
    50:56
    Po dalším úspěšném zákroku Iljy Sorokina následuje komerční přestávka.
     
    51:30
    Sborná šla málem opět do vedení! Vladimir A. Tkačjov získal kotouč na vlastní modré čáře, přejel celé střední pásmo a dostal se až do zakončení, jenže z ideální pozice přestřelil!
     
    52:39
    Andrej Nestrašil nezachytil přihrávku Michala Moravčíka, píská se zakázané uvolnění.
     
    53:16
    Vladimir A. Tkačjov najel do útočného pásma a od modré čáry zkusil překvapit Hrubce, to se mu však nepovedlo, kotouč se nachází v náruči českého gólmana, vhazovat se bude po jeho levici.
     
    54:02
    Ke konci třetí třetiny už šancí ubývá, oba týmy se více soustředí na obranu.
     
    54:50
    Roman Horák vjel do útočného pásma a zpoza kruhů vypálil. Ilja Sorokin kotouč vyrazil, stejný hráč si ale ještě dojel pro dorážku, ani tentokrát však ruského gólmana nepřekonal.
     
    Dnešní utkání sleduje 11 699 diváků.
     
    55:42
    Druhá česká formace zatím hraje výborně. Teď opět nadělala svému soupeři nemalé problémy, Ilja Sorokin si však se všemi střelami poradil. Největší šanci měl po přihrávce Nestrašila Dmitrij Jaškin, jenže minul.
     
    57:00
    Kirill Kaprizov vjel do útočného pásma a vypálil, jeho ránu ale skvěle zblokoval jeden z českých beků.
     
    57:50
    Jakub Jeřábek našel před brankou volného Tomáše Filippiho, ten však sám před gólmanem nebyl úspěšný.
     
    58:44
    Andrej Nestrašil dlouho míchal s kotoučem, až nakonec zpoza kruhů vypálil, Ilja Sorokin ale zasáhnul.
     
    58:58
    Tak tohle je velká komplikace. Rusové si zahrají přesilovku, Vojtěch Mozík (CZE) jde pykat za faul kolenem.
     
    59:25
    Skvělá bojovnost Hynka Zohorny! Ten vyvezl kotouč z obranného pásma a za ruskou brankou o něj bojoval cenných dvacet sekund.
     
    59:50
    Tvrdou ránu Michaila Grigorenka z levého kruhu Hrubec vyrazil, jdeme do prodloužení!
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Máme za sebou třetí třetinu, ve které jsme viděli po jednom gólu na obou stranách. Jde se tak do prodloužení 3 na 3! Rusové budou ještě minutu hrát přesilovku, české obránce nečeká nic lehkého.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:10
    Hynek Zohorna vyhrál buly, Andrej Šustr okamžitě vyhodil.
     
    60:21
    Ruská přesilovka je u konce! Za podrážení míří na trestnou lavici Vadim Šipačov.
     
    60:40
    Nikita Nestěrov vjel do útočného pásma, kde o kotouč přišel a dopředu míří Češi.
     
    60:58
    Hosté v plném počtu. Češi teď mají přesilovku!
     
    61:30
    Tomáš Filippi nahrál Andreji Šustrovi, jehož střela z první minula branku a hosté musí začínat od znova.
     
    62:10
    Sborná se opět osvobozuje.
     
    62:21
    Domácí v plném počtu. Čechům se zkrácená přesilovka nepovedla.
     
    62:43
    A další vyloučení, Rusové si opět zahrají v početní výhodě. Za sekání jde pykat Dmitrij Jaškin (CZE).
     
    62:43
    Oddechový čas pro domácí.
     
    62:58
    Jakub Jeřábek dotlačil kotouč za modrou čáru a Rusové musí začít zpoza vlastní branky. Skvělá práce českého beka!
     
    63:33
    Rusové zamkli náš národní tým v útočném pásmu, tlak vyvrcholil tvrdou ránou Michaila Grigorenka, Šimon Hrubec ji ale ukryl ve své lapačce!
     
    64:20
    Neskutečný tlak domácích! Michal Moravčík zlomil hokejku a Češi hráli prakticky ve dvou. Rusové si vytvořili několik šancí, všechny ale pochytal neskutečný Šimon Hrubec. Český gólman je hrdinou dnešního utkání!
     
    64:43
    Hosté v plném počtu.
     
    64:55
    Těsně před koncem se ještě před Ilju Sorokina natlačil Dmitrij Jaškin, na ruského gólmana však nevyzrál!
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    V prodloužení byli aktivnější Rusové, gól se jim však kvůli skvěle chytajícímu Hrubcovi vstřelit nepodařilo. Rozhodnou samostatné nájezdy!
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    1. série
    0:0
    Jako první se na Sorokina rozjel Roman Horák. Kličkou do forhendu na něj však nevyzrál.
    Roman HORÁK
     
    1. série
    1:0
    Vladimir E. Tkačjov nic nevymýšlel a střelou nad lapačku překonal Hrubce!
    Vladimir A. Tkačjov
     
    2. série
    1:0
    Hynek Zohorna to zkoušel podobně jako Tkačjov, jenže neuspěl.
    Hynek ZOHORNA
     
    2. série
    1:0
    Michail Grigorenko zkoušel Hrubce překonat bekhendovým blafákem, to se mu však nepovedlo!
    Michail GRIGORENKO
     
    3. série
    1:0
    Tomáš Filippi se pomalu rozjel a Sorokina zkusil překonat střelou k levé tyčce, ruský gólman však předvedl skvělý zákrok betonem!
    Tomáš FILIPPI
     
    3. série
    1:0
    Další na řadě byl Anton Slepyšev, ani on ale Šimona Hrubce nepřekonal. Jediným úspěšným střelcem je tedy zatím Vladimir E. Tkačjov z první série.
    Anton SLEPYŠEV
     
    4. série
    1:0
    Ani Lukáš Sedlák nebyl úspěšný, Rusové mohou rozhodnout!
    Lukáš SEDLÁK
     
    4. série
    1:0
    Jevgenij Ketov si přetáhl kotouč až do takového úhlu, z kterého už nešlo Šimona Hrubce překonat.
    Jevgenij KETOV
     
    5. série
    1:0
    Dmitrij Jaškin musel dát, jenže to se mu nepovedlo. Zakončoval už z moc velké blízkosti, což si Ilja Sorokin pohlídal.
    Dmitrij JAŠKIN
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Rusko.

    Autorem vítězného nájezdu je VLADIMIR E. TKAČJOV, který se trefil už v první sérii. Nikdo další se neprosadil.
    Vladimir A. Tkačjov - 4:3
     
    Konec zápasu.
     
    Zápas je u konce, Rusové si nakonec připisují dva body za výhru v samostatných nájezdech. Po celý zápas byl k vidění skvělý hokej s šancemi na obou stranách, pověstné štěstíčko se nakonec při samostatných nájezdech přiklonilo k domácímu Rusku. Češi se ale rozhodně nemají za co stydět, předvedli velmi slušný výkon.

    Ode mě je to pro tuto chvíli vše, přeji pěkný zbytek dne! (15:47:24)
    Marken.cz

    Vladimír Vykoukal

    Branky a nahrávky: 3. Kuzmenko (Ljamkin), 18. Grigorenko (Šipačov, Vojnov), 49. Ožiganov (Tkačjov), rozh. náj. Tkačjov – 22. Sedlák (Jaškin, J. Krejčík), 36. Filippi (Sekáč, Zaťovič), 48. H. Zohorna (R. Zohorna, Klok)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Roman Horák (CZE)
    1:0   Vladimir A. Tkačjov (RUS)
    2. série:
    1:0   Hynek Zohorna (CZE)
    1:0   Michail Grigorenko (RUS)
    3. série:
    1:0   Tomáš Filippi (CZE)
    1:0   Anton Slepyšev (RUS)
    4. série:
    1:0   Lukáš Sedlák (CZE)
    1:0   Jevgenij Ketov (RUS)
    5. série:
    1:0   Dmitrij Jaškin (CZE)


    Rusko: I. Sorokin (Samonov) – Vojnov (A), Nestěrov (A), Ožiganov, Rafikov, Marčenko, Mironov, Dronov, Ljamkin – Kaprizov, Šipačov, Grigorenko – Burdasov, K. Semjonov, Kuzmenko – Sošnikov, Tkačjov, Tkačjov – Ketov (C), P. Karnauchov, Slepyšev – Jakimov.
    Česko: Hrubec (Langhamer) – Jeřábek (A), Šustr, J. Krejčík (A), Mozík, Klok, Vitásek, Moravčík, Pyrochta – Zaťovič (C), Filippi, Tomášek – A. Nestrašil, Sedlák, Jaškin – R. Pavlík, Horák, Lenc – Sekáč, R. Zohorna, H. Zohorna – O. Beránek.

    Rozhodčí: Heikkinen L., Vikman K. (Oba Fin.) – Bersenyjov M., Judin E. (Oba Rus.)
    thejrc.org