Trenčín – Zvolen 2:0 (kon.) | Nové Zámky – Detva 2:0 (kon.) | Banská Bystrica – Nitra 2:1 (kon.)
Miskolc – Lipt. Mikuláš 3:2 (kon.) | Michalovce – MAC Budapešť 5:2 (kon.) | Poprad – Košice 0:4 (kon.)
konec
HK Poprad
0:4 (0:1, 0:1, 0:2)
HC Košice
sk Neděle 22.12.2019, 18:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Tipos Extraliga (SR) • 33. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    V záverečnej tretine Košičania skórovali ešte dvakrát a spod Tatier si odvážajú plný trojbodový zisk aj čisté konto brankára Šorvánka. S týmto konštatovaním sa s vami pre dnešok lúčime. Ďakujeme za pozornosť a prajme vám príjemný zvyšok štvrtej adventnej nedele. (20:22:53)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:27
    Košice dali gól!
    Oceliari využívajú powerplay súpera a pridávajú aj štvrtý gól. Do prázdnej bránky sa presne trafil DAVID RŮŽIČKA. Bez asistencií.
     
    59:20
    Vošvrda odchádza na striedačku. Poprad to ešte skúsi vo štvorici, aj keď mu to už zrejme k bodovému zisku nepomôže.
     
    58:20
    Napokon to tak bolo. Košičania správne reklamovali menšie zaváhanie časomiery a rozhodcovia dali pokyn na to, aby sa niekoľko sekúnd k už odohratému dejstvu pridalo. Do konca teraz ostáva jedna minúta a 40 sekúnd.
     
    58:00
    Jeden z rozhodcov sa odišiel poradiť s videorozhodcom. Nevieme presne, čo je príčinou telefonátu. Buď popradská sťažnosť za neodpískané vylúčenie, alebo košická sťažnosť na to, že časomiera na chvíľku zastala a do konca riadnej hracej doby by tak malo zostávať o niekoľko sekúnd menej.
     
    58:00
    Vandas prešprintoval súpera na pravej strane popri mantineli a dostal sa do skvelej streleckej pozície. Pálil k ľavej žrdi, ale tam sa zjavila lapačka Škovránka a puk smeroval priamo do nej. Popradu dnes zrejme nie je súdený ani kontaktný gól.
     
    57:10
    Oceliari vynikajúco napádali rozohrávku súpera, až kým nezískali puk. Strieľal Bortňák, ale jeho rana nebola z kategórie nebezpečných a Vošvrda si s ňou ľahko poradil.
     
    56:54
    Popračania zbierajú puk za svojou bránku a budú chcieť založiť útočnú akciu. Je to zrejme jedna z ich posledných šancí na úspech.
     
    56:00
    Do konca riadnej hracej doby zostávajú už iba šyri minúty a všetko nasvedčuje tomu, že o víťazovi je rozhodnuté. Poprad sa nevie dostať do súvislejšieho tlaku.
     
    55:46
    Haščák vysunul puk k mantinelu, kde ho získal Skokan, ale do kruhu na vhadzovanie sa už neprepchal. Žiadnu strelu sme preto nevideli.
     
    54:02
    Majdan to skúsil ešte raz. V situácii jeden na jedného sa ocitol zoči-voči Ťavodovi a skúsil to aj strelecky, ale urastený zadák mu nedal vôbec žiadnu šancu. Puk smeroval mimo bránky.
     
    53:44
    Haščák našiel krížnou prihrávkou Majdana, ktorý ihneď pálil, ale bránku netrafil. Diváci si tesne pred touto akciou pýtali ďalšie vylúčenie na strane hostí, ale rozhodcovia opäť nepískali.
     
    53:09
    Magovac chcel strieľať od modrej čiary, ale puk sa odrazil od protihráča stojaceho pred ním. Poprad preto musí opustiť útočnú tretinu.
     
    52:56
    Domáci fanúšikovia si pýtajú vylúčenie hosťuhúceho Suju, ktorý poslal k zemi protihráča, ale rozhodcovia nepískajú. Pokračuje sa v hre piatich proti piatim.
     
    51:51
    Zagrapan si opäť vypracoval skvelú šancu na skórovanie! Aj teraz sa pred bránku natlačil z ľavého krídla, ale bližšiu žrď si opäť postrážil košický brankár. Ten si stále drží čisté konto.
     
    51:10
    Popradskí hokejisti to však ešte rozhodne nevzdávajú. Od modrej čiary to skúšal aj Preisinger, ale gólman s týmto nemohol mať problém.
     
    50:47
    Popradské vylúčenie je minulosťou. Domáci celok sa zvládol ubrániť a pokračuje sa za stavu 0:3.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Branky a nahrávky: 12. Klhůfek (Růžička, Suja), 24. Belluš (Klhůfek), 47. Květoň (Růžička, Skokan), 60. Růžička


    HK Poprad: Vošvrda (Nechvátal) – Kozák, Božoň, Fabian (C), Ulrych, Magovac, Ťavoda – Handlovský, Preisinger, Vandas – Takáč, Zagrapan (A), Svitana (A) – Jacobs, Paukovček, Karterud – Matej Paločko, Bjalončík, Kundrik – Matúš Paločko, Králik
    HC Košice: Škorvánek (Košarišťan) – Růžička, Čížek (A), Repe, Slovák, Koch (A), Michalčin, Zeleňák – Haščák, Skokan (C), Majdan – Klhůfek, Suja, Květoň – Belluš, Bortňák, Rapáč – Jokeľ, Eliáš, Milý

    Rozhodčí: Tvrdoň, D. Konc st. – Beniač, Gegáň
    thejrc.org