Česko – Slovensko 4:2 (kon.) | Švédsko – USA 4:6 (kon.)
konec
Česko
4:2 (1:1, 1:1, 2:0)
Slovensko
Neděle 22.12.2019, 14:30 • WERK ARENA, Třinec • Reprezentace do 20 let
Partner:
     
    Ode mě je to v tuto chvíli již vše. Přeji krásné vánoční svátky a u přenosů z juniorského mistrovství světa se těším na počtenou! (16:46:10)
     
    Nejlepšími hráči utkání byli vyhlášeni slovenský gólman Samuel Vyletelka a český benjamínek v útoku Jan Myšák.
     
    Střely na branku ve 3. třetině (celkem):

    Česko – 12 (33)
    Slovensko – 10 (26)
     
    Je to tak, zápas je u konce a o vítězi je rozhodnuto! Po dvě třetiny jsme viděli na kostce svítit většinou vyrovnané skóre, za stavu 2:2 se šlo do třetí třetiny. V té dokázali Češi v poslední minutě využít svou větší střeleckou aktivitu ve vedoucí branku a nakonec ještě výhru potvrdili trefou do odkryté brány. Slováci tak první přípravný duel před mistrovstvím dvacítek prohráli, Češi naopak po úvodní prohře slaví nyní první výhru. Generálka jim tedy vyšla lépe než páteční mač se se Švédy.
     
    Konec zápasu.
     
    59:57
    Česko právě vstřelilo branku!
    A už je o výsledku dost pravděpodobně rozhodnuto, Česká republika totiž trefuje odkrytou bránu! JAROMÍR PYTLÍK našel odkrytou klec od vlastní střídačky a Češi vedou dvě vteřiny před sirénou 4:2. Bez asistence.
     
    59:40
    Češi dokázali dostat puk za modrou čáru a Slováci to musejí zkusit znovu.
     
    59:32
    Na obou stranách vyfasovali tresty za hrubost český Ondřej Pavel a slovenský Kristián Kováčik. Pokračovat se bude po oddechovém čase Slováků.
     
    59:27
    Slováci se hned po vyhrané buly uchýlili k power-play, Samuel Vyletelka je na střídačce!
     
    59:14
    Česko právě vstřelilo branku!
    Teď Češi ukázali, jak je důležité aktivně forčekovat! Dva hráči totiž za bránou obtěžovali slovenskou rozehrávku a Jan Jeník dokázal dostat puk do mezikruží na JAKUBA LAUKA, jenž se s ránou z voleje nemýlil – 2:3. Asistence: Jan Jeník.
     
    58:35
    Slováci jeli v přečíslení dva na jednoho a rozhodli se sehrát akci bez nahrávky, Lukáš Dostál vyrazil puk nad bránu.
     
    58:14
    Michal Teplý se dostal k zakončení zblízka a poté si vyměnili názor Jan Jeník s Róbertem Dzuganem, sudí je ale brzy odtrhli.
     
    57:32
    Petr Čajka zakombinoval s Janem Myšákem a dvojice českých hokejistů vytvořila práci pro Vyletelku, který se musel rychle sklouznout brankovištěm.
     
    57:02
    Nahození ze středního pásma nebylo pro slovenského muže v masce velkým problémem, i tak ho ale vyrazil vyrážečkou do rohu.
     
    56:33
    Jaromír Pytlík usměrňoval z mezikruží kotouč tak, že po ledě trefil tyčku slovenské klece!
     
    55:59
    Teď číhal před brankovištěm pro změnu Jan Šír, nahrávka na něj byla ale na poslední chvíli zastavena.
     
    55:37
    Jan Jeník se ocitl v obrovské příležitosti! Jeho spoluhráč ho totiž našel úplně nekrytého před brankou, tam však Jeníkovi po kličkách ujel přes gólmanovu hůl kotouč a odletěl do rohu.
     
    55:00
    Libor Zábranský si vyměnil puk se spoluhráčem u pravého mantinelu a následně vystřelil, Vylatelka jeho pokus vyrazil betonem mimo.
     
    54:53
    Po odpískání se do šarvátky pustili dva z protihráčů, sudí ale vše vyřešili bez udělení trestu.

    Klára Petrásková

    Branky a nahrávky: 16. Myšák (Blümel), 29. Raška (Pavel), 60. Lauko (Jeník), 60. Pytlík – 20. Mudrák (Tkáč), 21. Paulíny (Džugan)


    Česko: Dostál (Malík) – Zábranský (C), Klikorka, Kubíček, Kučeřík, Haš, Dajčar, Lytvynov – Pytlík, Jeník, Pekař – Lauko, Šír, Plášek – Raška, Čajka (A), Teplý – Šik, Pavel, Blümel – Myšák.
    Slovensko: Vyletelka (Lackovič) – Vitaloš (C), Golian, Mudrák, Kňažko, Bučko, Dlugoš, Stacha, Česánek – Faško-Rudáš, M. Minárik, Džugan (A) – Čajkovič, Kováčik (A), Okuliar – Mrázik, Paulíny, Tkáč – Jendek, J. Minárik, Ďurina.

    Rozhodčí: Jeřábek, Šír – Tošenovjan, Měkýš

    Diváci: 1 232
    ocianews.com