Česko – Rusko 4:3 (kon.) | Švýcarsko – Kazachstán 5:3 (kon.) | Švédsko – Finsko 3:2 (po pr.)
Kanada – USA 6:4 (kon.)
konec
Banes Motor České Budějovice
2:5 (1:0, 1:2, 0:3)
Piráti Chomutov
Čtvrtek 26.12.2019, 17:00 • Budvar aréna • Chance liga - o pořadí v play-off • 4. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku – 33:22
    Střely mimo – 17:12
    Zblokované střely – 16:5
    Úspěšnost vhazování – 63%:37%
    Trestné minuty – 6:8 (19:26:04)
     
    Je konec! Chomutov ve třetí periodě ukázal parádní výkon, především co se střelby týče, a po zásluze si tak z jihu Čech odveze všechny tři body. Motor dnešní porážka však nijak zvlášť mrzet nemusí, neboť náskok v čele ligy je stále více než komfortní.
     
    Konec zápasu.
     
    59:38
    Před chomutovskou brankou nastala menší skrumáž, ze které se málem prosadil Martin Beránek. Nakonec však nedostal kotouč na hůl, jak by potřeboval, a nesnížil soupeřův náskok.
     
    59:29
    "Motore, nic se nestalo," pějí domácí fanoušci směrem k domácímu celku. Velmi sympatické gesto.
    58:51 Darby LLEWELLYN - 2:5
     
    58:51
    Piráti právě vstřelili branku!
    Pro dnešek je rozhodnuto, troufám si tvrdit. DARBY LLEWELLYN namířil ze středního pásma přesně do prázdné branky, s čímž neměl problém. Bez asistence.
    58:05 Nicolas HLAVA - 2:4
     
    58:05
    Piráti právě vstřelili branku!
    S domácím celkem to vypadá bledě, Chomutov se totiž raduje z dvoubrankového náskoku. NICOLAS HLAVA přesnou trefou rozradostnil své spoluhráče. Asistence: Jakub Sklenář, Filip Suchý.
     
    57:28
    Karel Plášil přebral poměrně riskantní přihrávku od Matouše Venkrbce a našel si palebnou pozici. z ní však trefuje jen připraveného Dominika Pavláta.
    56:00 Petr STLOUKAL - 2:3
     
    56:00
    Piráti právě vstřelili branku!
    Chomutovská střídačka propuká v jásot, neboť otáčí skóre zápase ve svůj prospěch! PETR STLOUKAL dostál své pověsti střelce, utekl v oslabení, a přesto, že byl faulován, stihl zakončit v tísni přesně do horního rohu. Bez asistence.
     
    54:52
    Jan Rudovský ujel v oslabení a dostal se do zajímavé pozice. Z ní Milana Kloučka ale nepřekonal. Motor se o chvíli později znovu stěhuje do pásma a zkusí rozjet přesilovkovou kombinaci.
     
    53:49
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Petr Stloukal – 2 min., držení).
     
    53:28
    David Gilbert se vytočil zpoza branky, měl dobrou pozici, ale byl tísněn dvěma beky, a tak si nepřipsal gólové zakončení. Rozhodčí poté zdvihá pravici a bude vylučovat z hostujících řad.
     
    52:27
    Vít Christov se dostal do zajímavé pozice, zblízka branky však trefil jen připravenou Pavlátovu výstroj. Po komerční přestávce se tak bude vhazovat.
     
    51:32
    Motor se snaží převrátit skóre opět na svou stranu, zdá se ale, že Chomutov se v posledních okamžicích soustředí na defenzivu o něco více.
     
    49:52
    René Vydarený nahazoval od mantinelu, přičemž před brankou trefil Lukáše Endála, který se snažil clonit. Domácí útočník se po chvíli zvedá z ledu a vypadá to, že bude připraven pokračovat ve hře.
     
    48:20
    Pavel Pýcha nebyl daleko od toho, aby do svého bohatého výčtů kanadských bodů zapsal další za přesný zásah. Od modré čáry vyslal štiplavý pokus, který nakonec proplachtil jen těsně kolem levé tyče.

    Adam Pavlíček

    Branky a nahrávky: 7. Venkrbec (Christov), 27. Michnáč (Gilbert, Karabáček) – 36. Suchý (Žovinec, Hlava), 38. Llewellyn (Tomica, J. Svoboda), 56. Stloukal, 59. Hlava (J. Sklenář, Suchý), 59. Llewellyn


    Banes Motor České Budějovice: Klouček (Strmeň) – Vydarený, Suchánek, Pýcha, Allen, Plášil – Christov, Venkrbec, Holec – Karabáček, Gilbert, Michnáč – M. Novák, Prokeš, Šimánek – Beránek, J. Kloz, Endál – Babka.
    Piráti Chomutov: Pavlát (Altrichter) – Žovinec, Rýgl, R. Havel, Blaha, Štochl, Lang, Seemann – J. Sklenář, Suchý, Hlava – Rudovský, Pitule, Stloukal – Tomica, J. Svoboda, Llewellyn – Ma. Svoboda.

    Rozhodčí: Souček, Jechoutek – Flegl, Hnát
    ocianews.com