Nové Zámky – Zvolen 0:6 (kon.) | Miskolc – Poprad 3:2 (kon.) | MAC Budapešť – Banská Bystrica 2:5 (kon.)
Lipt. Mikuláš – Trenčín 4:2 (kon.) | Nitra – Detva 5:1 (kon.) | Košice – HC Slovan 2:1 (kon.)
konec
HK Nitra
5:1 (1:0, 3:1, 1:0)
HK Detva
sk Čtvrtek 26.12.2019, 18:00 • Nitra Aréna, Nitra • Tipos Extraliga (SR) • 34. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (20:26:55)
     
    Nitrania zápas bez problémov doviedli k víťazstvu a získavajú zaslúžené tri body. Hostí dnes predčili vo všetkých herných činnostiach a do nebezpečných príležitostí pred svojou bránkou ich púšťali len veľmi výnimočne. Víťazstvo Nitry v tretej tretine podtrhol gólom Koyš a aj keď nasadenie domácich už následne poľavilo, tak hostia svoje príležitosti využiť nedokázali. Škvrnou na závere inak veľmi dobrého zápasu bol zákrok Jendroľa na Fominycha, po ktorom odišiel značne otrasený domáci útočník v sprievode lekára do šatne. Verme, že Fominych bude v poriadku.

    Nitra sa touto výhrou posunula na ôsme miesto o bod pred Michalovce, ktoré mali dnes voľno. Detva je na 11. mieste, o skóre za 10. Budapešťou a o dva body pred 12. Novými Zámkami.

    Strely na bránku v 3. tretine (celkovo): 11:6 (41:15)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:58
    Značne otrasený Fominych odišiel do šatne po vlastných a dúfajme, že sa nejedná o nič vážne.
     
    59:58
    Vylúčenie v tíme HC 07 WPC Koliba Detva (Dominik Jendroľ – 5 min., napadnutie oblasti hlavy a krku + osobný trest do konca zápasu, napadnutie oblasti hlavy a krku). Trest odpyká Filip Čenka.
     
    59:58
    Priamo pred nitrianskou striedačkou zasiahol Jendroľ do hlavy zohnutého Fominycha a otrasený domáci útočník zostáva ležať na ľade. Hlavní rozhodcovia sa o treste za tento zákrok po oddelení hráčov oboch tímov ešte radia.
     
    59:40
    Lušňák prihrávkou spoza bránky našiel pred bránkoviskom Detvy úplne voľného Fominycha, ktorý zblízka znovu namieril len do brankára Petríka.
     
    58:56
    Domáci sa napokon za vlastnou bránkou k puku dostali a Fominych ho zaviezol do tretiny hostí.
     
    58:22
    Detva sa nasťahovala do tretiny Nitry, ani jedno nahodenie hostí od modrej ale neletelo na Hanuljakovo bránku.
     
    57:59
    Valent strieľanou prihrávkou z ľavej strany našiel pred bránkoviskom Nitry voľného Gašpara, ten však zblízka usmernil puk len do ľavého betónu domáceho gólmana.
     
    57:23
    Frederik Fekiač vystihol rozohrávku domácich a puk nahodil na bránku Hanuljaka. Pred ním nebol nikto v žltom, kto by puk tečoval, a domáci brankár tak bez problémov úspešne zasiahol.
     
    56:49
    Morrisonovu strelu od modrej zablokoval obranca Detvy a ten potom riskantnou krížnou prihrávkou nahral Valentovi. Ten sa však v strednom pásme ocitol v obkľúčení a puk vrátil domácim.
     
    56:09
    Kubkovo nahodenie na odrazilo od zadného mantinelu pred bránku Detvy a Petrík ho radšej prikryl svojou lapačkou.
     
    55:51
    Hostia sa konečne dostali k puku, Golian však úplne pokazil rozohrávku a vyhodil ho na zakázané uvoľnenie.
     
    55:24
    Buček sa dostal z pravého kruhu k strele, jeho pokus cez obrancu Detvy však vyrážačkou vyrazil zrejme najlepší hráč zápasu – brankár Detvy Petrík.
     
    54:53
    Nitrania okamžite ako odpoveď znovu zvýšili aktivitu a zatlačili hostí do ich tretiny. Nateraz sa ich útok zasekol v súbojoch pri mantineli.
     
    54:03
    Valent sa s Gašparom dostal do prečíslenia 2 proti 1. Valent prihrávkou z ľavej strany pripravil Gašparovi pozíciu na strelu, brankár Hanuljak sa ale stihol presunúť k ľavej žŕďke a puk vyrazil.
     
    53:40
    Ščurko sa po prienikovej prihrávke dral do samostatného úniku, v tom mu ale na poslednú chvíľu zabránil Mezei svojou dlhou hokejkou. Domáci potom puk vyhodili na zakázané uvoľnenie.
     
    53:10
    Podešva tečoval nahodenie od modrej, puk ale usmernil priamo do brankára Hanuljaka.

    Michal Sadlek

    Branky a nahrávky: 6. Morrison (Yellow Horn, Kerbashian), 30. Buček (M. Versteeg, Fominych), 33. Kerbashian (Yellow Horn, Kubka), 36. Morrison (Yellow Horn, Scheidl), 49. Koyš (Korím, Fominych) – 31. Král (Ščurko, Podešva)


    HK Nitra: Hanuljak (Šimboch) – Morrison, Mezei, M. Versteeg, Pupák, Kubka, Rácz, Korím, Sloboda – Yellow Horn, Kerbashian, Blackwater – Scheidl, Kollár, Buček – Koyš, Lušňák, Fominych – Hrušík, Hvizdoš, Tábi
    HK Detva: Petrík (Bátory) – Andersons, Chovan, Kuklev, Golian, Jendroľ, F. Fekiač, Čacho, Gachulinec – Sýkora, Zuzin, Žilka – Král, Podešva, Ščurko – Török, Valent, Gašpar – Ľupták, V. Fekiač, Čenka

    Rozhodčí: Müllner, Nagy – Jedlička, Kis-Király

    Diváci: 3 188
    thejrc.org