Finsko – Slovensko 8:1 (kon.) | Česko – Německo 3:4 (kon.) | Švýcarsko – Švédsko 2:5 (kon.)
Rusko – Kanada 6:0 (kon.)
konec
Finsko
8:1 (2:0, 5:1, 1:0)
Slovensko
Sobota 28.12.2019, 15:10 • Werk Arena, Třinec • Mistrovství světa do 20 let • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
    52:03 Mikko PETMAN - 8:1
     
    52:03
    Finsko právě vstřelilo branku!
    MIKKO PETMAN získal ve vlastní obranné třetině hřiště puk, šikovně prokličkoval středem hřiště a v samostatném úniku na Samuela Hlavaja překonal talentovaného slovenského gólmana jednoduchou kličkou do bekhendu. Asistence: Santeri Hatakka.
     
    50:27
    Vyloučení v týmu Finsko (Matias Maccelli – 2 min., vysoká hůl).
     
    47:53
    Lassi Thomson (Finsko) stáhl jednoho ze Slováků k zemi, rozhodčí ho za to poslal na dvě minuty na trestnou lavici. Uvidíme další slovenskou branku?
    39:31 Aku RÄTY - 7:1
     
    39:31
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Na finskou odpověď jsme nemuseli dlouho čekat, už je to zase o šest branek! AKU RÄTY. si z pravé strany šikovně sjel do prostoru mezikruží a střelou švihem úspěšně uklidil puk k levé tyči slovenské branky. Asistence: Matias Maccelli, Ville Heinola.
    36:34 Róbert DŽUGAN - 6:1
     
    36:34
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Už po jedenácti sekundách přesilové hry se můžou Slováci radovat ze vstřelené branky! Dávid Mudrák našel Daniela Tkáče, který obratem z první našel před finským brankovištěm úplně volného RÓBERTA DŽUGANA. Tomu už stačilo jen nastavit hokejku tak, aby se od ní puk odrazil za záda přesouvajícího se Justuse Annunena. Asistence: Dávid Mudrák, Daniel Vladimír Tkáč.
     
    36:24
    Vyloučení v týmu Finsko (Aatu Räty – 2 min., vysoká hůl).
     
    34:51
    Střídání v týmu Slovensko: ze hřiště odchází Samuel Vyletelka, přichází Samuel Hlavaj.
    34:51 Eemil ERHOLTZ - 6:0
     
    34:51
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Tak tohle si asi žádný ze slovenských fanoušků nepřál, Finové totiž už ve druhé třetině vedou nad svým soupeřem o šest branek. Do zakončení od modré se dostal EEMIL ERHOLTZ, který od modré nahodil puk na slovenskou branku. Samuelu Vyletelkovi propadl puk mezi rukou a betonem, nakonec si ho bruslí smolně srazil do sítě. Bez asistence.
    33:14 Mikko KOKKONEN - 5:0
     
    33:14
    Finsko právě vstřelilo branku!
    A máme tu pátou finskou branku. Jeden z finských hráčů našel přihrávkou podél mantinelu volného MIKKA KOKKONENA, který svým zakončení švihem mezi dvojicí slovenských obránců vymetl levou šibenici hostující branky. Bez asistence.
    Aatu RÄTY - 4:0
     
    28:26
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Černá chvilka pro slovenský hokej, po minutě se Finové můžou radovat opět, tentokrát opravdovou hokejovou laskominu ukuchtil AATU RATY ,když podjel pod slovenskou brankou a rychlým zakončením k pravé tyči nachytal přesouvajícího se Samuela Vyletelku. Asistence: Lenni Killinen, Matias Maccelli.
    27:15 Joonas ODEN - 3:0
     
    27:15
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Tak takový gól se jen tak nevidí, už to vypadalo, že si Samuel Vyletelka úspěšně vyskočí pro odražený puk po střele Villeho Heinoli. Nakonec mu ale z lapačky kotouč utekl k Kristianu Tanusovi, který se štěstím zpoza branky našel před brankovištěm úplně volného JOONASE ODENA. Tomu už stačilo jen skórovat do úplně prázdné slovenské branky. Asistence: Kristian Tanus, Ville Heinola.
     
    26:35
    Oliver Okuliar (Slovensko) dnes nezažívá zápas svých snů, za hákování ho rozhodčí poslal na další dvě minuty na trestnou lavici.
     
    21:51
    Po obrovské šanci Michala Mrázika, který ale z prostoru mezikruží nakonec finskou branku těsně minul, budou Slováci hrát přečíslení 5 na 3. Peetro Seppälä (Finsko) podobně jako domácí kapitán krosčekem poslal jednoho z útočníků k zemi, za což se podívá na dvě minuty na trestnou lavici.
     
    21:11
    Lassi Thomson (Finsko) za finskou brankou srazil jednoho ze slovenských útočníků krosčekem k zemi a podívá se tak na dvě minuty na trestnou lavici.
    13:21 Aku RÄTY - 2:0
     
    13:21
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Další závar před slovenskou brankou, další finská branka. AKU RÄTY se dostal k odraženému puku před hostujícím brankovištěm, jednoduše si stáhl puk do strany a zakončením k tyči překonal přesouvajícího se Samuela Vyletelka. Asistence: Sampo Ranta, Aatu Räty.
     
    06:33
    Vyloučení v týmu Slovensko (Oliver Okuliar – 10 min. osobní trest, nesportovní chování). Trest odpyká Maxim Čajkovič.
    04:54 Patrik PUISTOLA - 1:0
     
    04:54
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Závar před slovenskou brankou končí gólem! Střela Joonase Odena se od brusle jednoho ze slovenských obránců odrazilo k úplně volnému PATRIKU PUISTOLOVI, který z prostoru u pravé tyče poslal puk za záda přesouvajícího se Samuela Vyletelka. Asistence: Joonas Oden, Kristian Tanus.
     
    03:46
    Dlouho netrvalo a dvířka od slovenské trestné lavice se opět otevírají. Oliver Turan (Slovensko) okatě podrazil jednoho z finských útočníků, za což mu rozhodčí udělil spravedlivý dvouminutový trest.
     
    01:19
    Maxim Čajkovič (Slovensko) podrazil u mantinelu jednoho z finských hráčů, Slováci se teď tak budou muset dvě minuty bránit proti domácí přesilovce.
    Marken.cz

    Libor Kokoška

    Branky a nahrávky: 5. Puistola (Oden, Tanus), 14. Aku Räty (Ranta, Aatu Räty), 28. Oden (Tanus, Heinola), 29. Aatu Räty (Killinen, Maccelli), 34. Kokkonen, 35. Erholtz, 40. Aku Räty (Maccelli, Heinola), 53. Petman (Hatakka) – 37. Džugan (Tkáč, Mudrák)


    Finsko: Annunen (Piiroinen) – Nousiainen, Thomson (C), Hatakka, Heinola (A), Kokkonen, Utunen, Honka, Seppälä – Killinen, Maccelli, Saarela – Oden (A), Puistola, Tanus – Erholtz, Petman, Ranta – Aatu Räty, Aku Räty.
    Slovensko: Vyletelka (35. Hlavaj) – Dlugoš, Bučko, Vitaloš, Kňažko (A), Mudrák, Česánek (C), Turan – Faško-Rudáš, Džugan (A), M. Minárik – Okuliar, Kováčik, Čajkovič – Paulíny, Mrázik, Tkáč – Jendek, J. Minárik, Ďurina.

    Rozhodčí: Fateev (RUS), Hejduk (CZE) – Bowles (USA), Obwegeser (SUI)

    Diváci: 4915
    thejrc.org