Finsko – Slovensko 8:1 (kon.) | Česko – Německo 3:4 (kon.) | Švýcarsko – Švédsko 2:5 (kon.)
Rusko – Kanada 6:0 (kon.)
konec
HC Slovan Ústí nad Labem
5:2 (0:0, 2:0, 3:2)
HC Baník Sokolov
Sobota 28.12.2019, 16:00 • Zimní stadion Ústí nad Labem • Chance liga - o účast v předkole • 5. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:54 Petr MARŠOUN - 5:2
     
    59:54
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
    Ještě jeden kousek zamířil do prázdné branky Baníku, když druhý risk bez brankáře potrestal ranou ze středního pásma PETR MARŠOUN – 5:2! Bez asistence.
    59:06 Vladimír BROŽ - 4:2
     
    59:06
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
    Nejspíše je rozhodnuto! Prázdnou branku trefil ze střední třetiny domácí odchovanec VLADIMÍR BROŽ – 4:2! Bez asistence.
     
    58:56
    Time-out tentokrát pro Slovan. Vhazovat se bude před Brízgalou. Jakub Kašpar samozřejmě na střídačce.
     
    58:56
    Adam Brízgala nepovedeně vyhazoval kotouč od své branky a dvě dorážky měl na holi Josef Stříbrný, ale za domácího brankáře kotouč nedostal! Slovan drží těsné vedení!
     
    57:16
    Jakub Kašpar jde z branky. Sokolov to zkouší bez brankáře v šesti.
     
    57:16
    Ve stejném čase si Sokolov vybírá oddechový čas.
     
    54:59
    Vyloučení v týmu HC Baník Sokolov (Josef Stříbrný – 2 min., podrážení).
     
    47:14
    Vyloučení v týmu HC Baník Sokolov (Matouš Hrubec – 2 min., podrážení).
    46:00 Marek ŠVEC - 3:2
     
    46:00
    Baník právě vstřelil branku!
    Z ničeho nic se schyluje v Ústí nad Labem k dramatu. Rychlou akci Lubomíra Kovaříka dokončil snadnou dorážkou do odkryté branky MAREK ŠVEC – 3:2! Asistence: Lubomír Kovařík.
    44:49 Patrik MICHÁLEK - 3:1
     
    44:49
    Baník právě vstřelil branku!
    Neprůstřelnost Adama Brízgaly ukončil v páté minutě třetí třetiny hodně nenápadnou ranou z úhlu PATRIK MICHÁLEK a kotouč zapadl těsně za přední tyč – 3:1! Asistence: Tomáš Rohan.
     
    43:43
    Adam Brízgala se také měrou vrchovatou podílí na vedení domácích! Tomáš Rohan zůstal osamocený u levé tyče a zakončoval do odkryté branky, nicméně beton Adama Brízgaly byl rychlejší a domácí brankář vytáhl zákrok večera.
    41:37 Tomáš VILDUMETZ - 3:0
     
    41:37
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
    Je to o tři branky pro Slovan! Překonán je i brankář Jakub Kašpar. Petr Maršoun nejprve trefil svou ranou beton hostujícího brankáře, ale práci dokončil pohotově TOMÁŠ VILDUMETZ – 3:0! Asistence: Petr Maršoun.
     
    39:35
    Adam Brízgala předvedl rychlý přesun ke své levé tyči a zastavil jistou branku z hole Matěje Zadražila!
     
    37:07
    Střídání v týmu HC Baník Sokolov: ze hřiště odchází Jaroslav Pavelka, přichází Jakub Kašpar. Při snaze zastavit kličku Matyáše Filipa to vypadalo, že si hostující jednička natáhla třísla, nebo něco podobného, z toho důvodu změna v brankovišti hostů.
    37:07 Matyáš FILIP - 2:0
     
    37:07
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
    Čtyři vteřiny stačili Slovanu k využití druhé přesilové hry! Ihned po vhazování se vysmekl MATYÁŠ FILIP a krásnou bekhendovou kličkou nedal Pavelkovi vůbec žádnou šanci – 2:0! Bez asistence.
     
    37:03
    Vyloučení v týmu HC Baník Sokolov (Petr Vodička – 2 min., hákování).
     
    35:34
    Povedená část utkání pokračuje. Oku lahodící kombinaci mezi Martinem Tůmou a Tomášem Vildumetzem nezakončil druhý jmenovaný přesnou střelou do odkryté části branky.
     
    32:14
    Mohlo být srovnáno! Tomáš Rohan ujel sám na branku, zvolil kličkou do forhendu a orazítkoval pravou tyč! Tím však drama pro domácí neskončilo. Tomáš Rohan ještě dorážel a kotouč poskakoval po brankové čáře, odkud jej poslal do bezpečí, za pět dvanáct, Vladimír Brož!
    31:13 Jakub MÜLLER - 1:0
     
    31:13
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
    Na první branku jsme museli čekat až do druhé poloviny utkání, ale stála za to! Krásnou kombinaci zahájil Tomáš Vildumetz a zásadní přihrávku vykouzlil Daniel Kružík, který našel JAKUBA MÜLLERA zaparkovaného na brankovišti a před prázdnou brankou- 1:0! Asistence: Tomáš Vildumetz a Daniel Kružík.
     
    29:38
    Vyloučení v týmu HC Baník Sokolov (Petr Vodička – 2 min., hákování).
     
    27:47
    Trochu šťastně se dostal mezi kruhy ke kotouči Jan Grim, a chtěl toho využít rychlou ranou golfem, ale trestuhodně trefil pouze Pavelku do hrudi, a ten kotouč už ze své výstroje nepustil. Dobrá šance pro domácí barvy.
     
    21:49
    Martin Tůma se dostal k odraženému kotouči od zadního mantinelu, ale ve velké šanci svým bekhendem trefil pravý beton Pavelky, který se skvěle přesunul ve svém brankovišti.
     
    19:10
    V poslední minutě první části se natlačil ramenem před branku Baníku Jan Grim, ale jeho bekhend skvěle vykopl hostující strážce branky.
     
    14:07
    Vyloučení v týmu HC Slovan Ústí nad Labem (Štěpán Bláha – 2 min., krosček).
     
    06:50
    A je po přesilovce Baníku, dvě minuty za hákování pro Jakuba Vránu (Sokolov).
     
    06:14
    Vyloučení v týmu HC Slovan Ústí nad Labem (Ondřej Smetana – 2 min., podrážení).
     
    05:11
    Krásná akce na jeden dotek v podání druhé ústecké formace Tůma – Vildumetz – Maršoun! Celou kombinaci zakončoval ranou po ledě Petr Maršoun, ale Jaroslav Pavelka včas sklapl své betony!
     
    04:20
    Daniel Kružík z mezikruží trefil pouze obránce hostů, ale odražený kotouč si našel Jiří Severa, a z jeho hole zamířil kotouč do pravé tyče!

    Tomáš Suchánek

    Branky a nahrávky: 32. Müller (Vildumetz, Kružík), 38. Filip, 42. Vildumetz (Maršoun), 60. Vl. Brož, 60. Maršoun – 45. Michálek (T. Rohan), 46. Švec (Kovařík)


    HC Slovan Ústí nad Labem: Brízgala (Stahl) – Smetana (C), Müller, Hes, Vl. Brož (A), D. Málek, Veber – Severa, Filip, Kružík (A) – Maršoun, Vildumetz, Tůma – O. Bláha, Š. Bláha, Jelínek – Krliš, Grim, Kordule.
    HC Baník Sokolov: J. Pavelka (38. Kašpar (A)) – Přindiš (A), Vodička, A. Rulík, J. Tomeček, Kadeřávek, Michálek, Pařízek – Švec, M. Zadražil (A), Bečvář – Kuběna, Kverka, Stříbrný – T. Rohan (C), Vrána, Kovařík – Křemen, Hrubec.

    Rozhodčí: Kopeček, Sýkora – Měkýš, Votrubec

    Diváci: 561
    thejrc.org