Detva – Trenčín 3:7 (kon.) | Zvolen – Lipt. Mikuláš 6:1 (kon.) | Košice – Miskolc 4:3 (2:1 po s.n.)
MAC Budapešť – HC Slovan 0:4 (kon.) | Nitra – Michalovce 4:5 (po pr.) | Banská Bystrica – Nové Zámky 1:0 (kon.)
konec
HK Detva
3:7 (2:1, 0:3, 1:3)
HK DUKLA Trenčín
sk Sobota 28.12.2019, 17:00Tipos Extraliga (SR) • 35. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Poslednú dvadsaťminútovku tiež gólovo ovládli hokejisti Trenčína, ktorí potvrdili menšiu rolu favorita v tomto stretnutí. Za Duklu v tretej tretine strieľali góly Alderson, McCormack a Hecl. Za domácich skóroval Král. Dukla teda zvíťazila 3:7 a vezie si domov všetky tri body. (19:16:15)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:16
    Detve vôbec nevyšlo založenie útočnej akcie spoza Bátoryho. Nepresná prihrávka prešla cez celé klzisko a je to zakázané uvoľnenie.
     
    58:48
    V závere tretej tretiny budú hrať Detvania presilovku. Jozef Mikyska dostáva dve minúty za hrubosť.
     
    58:22
    Zápas sa v podstate už po strelení siedmeho gólu iba dohráva, jasným víťazom dnes bude Dukla Trenčín.
     
    57:13
    Trenčín dal gól!
    Dukla si užíva tento zápas. Ten, kto otvoril skóre dnešného duelu ho zrejme bude aj uzatvárať. Puk si v útočnom pásme na hokejku prevzal MAREK HECL, prešiel medzi kruhy a odtiaľ švihovkou prekonal brankára Bátoryho.
    Asistencie: Milan Bartovič, Peter Sojčík.0247
     
    57:05
    Sám sa na brankára Bátoryho vyrútil Bartovič, v samostatnom nájazde však úspešný nebol.
     
    56:38
    Na ľavom krídle pri modrej čiare sa uvoľňoval Valach, ale pomerne rýchlo k nemu prikorčuľoval detviansky hráč. Trenčín sa teda teraz dopredu nedostal.
     
    55:33
    Pri chuti bol aj člen prvej formácie Peter Šišovský, ktorý sa odpútal od mantinelu, dostal sa pred bránku a zblízka ohrozoval brankára Valenta.
     
    54:33
    Po ľavom krídle dopredu vyrazil Valach, ktorý sa snažil vymyslieť možnosť pre Bartoviča. Hľadal ho krížnou prihrávkou, no nebolo to úspešné.
     
    53:36
    Detva dala gól!
    Tak predsa som to len v predchádzajúcom komentári veľmi zariekol. Podešva vytiahol puk von z obranného pásma, posunul ho v útočnej tretine na pravý kruh ZDENKOVI KRÁLOVI, ktorý sa natlačil pred Valenta a pohotovo zakončil zblízka.
    Asistencia: Martin Podešva.
     
    53:18
    Polovica presilovej hry je už o dve sekundy preč. Detva zatiaľ ani len poriadne nevystrelila na bránu a trápi sa so založením útoku.
     
    52:20
    Hra je v týchto chvíľach prerušená a uvidíme vylúčenie na strane Trenčína. Stanislav Balán dostáva 2 minúty za hákovanie.
     
    51:46
    Po pravom krídle dopredu vykorčuľoval Chromiak, ktorý sa snažil ohroziť brankára Bátoryho, no veľmi sa mu to nepodarilo. Pri mantineli bol odstavený od puku a nevystrelil.
     
    50:35
    Valach potiahol akciu dopredu a dával to na krídlo Heclovi. Hecl nahadzoval puk do útočného pásma, no nepodarilo sa mu dostať do zakončenia.
     
    49:36
    Prihrávkou pomedzi kruhy Valent hľadal Gašpara. Detva už drží dlhší čas puk v útočnom pásme a stále sa snaží niečo vymýšľať, i keď štvorgólový rozdiel vyzerá byť nedostihnuteľný.
     
    48:58
    Detvania sa teraz pohybujú v blízkosti brankára Dukly Valenta, ktorý rozhodne musí byť pripravený. Zatiaľ však obsypávaný strelami nie je.
     
    47:56
    Trenčín dal gól!
    Trenčania si presilovku bez problémov vychutnali a bez ťažkostí ju aj premenili. Puk si na modrej čiare spracoval GRAEME MCCORMACK, ktorý napriahol a tvrdým a rýchlym projektilom nedal šancu Bátorymu.
    Asistencie: Josef Mikyska, Stanislav Balán.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Branky a nahrávky: 14. Šišovský (Sýkora, Andersons), 19. F. Fekiač (Čacho), 54. Král (Podešva) – 5. Hecl (Valach, Bartovič), 31. Lapšanský, 33. Chromiak (Balán), 36. Bartovič (McCormack, Sojčík), 44. Alderson (Mikyska), 48. McCormack (Mikyska, Balán), 58. Hecl (Bartovič, Sojčík)


    HK Detva: Petrík (44. Bátory) – Chovan, Andersons, Golian, F. Fekiač, Gachulinec, Török, Lalík – Šišovský, Čacho, Sýkora – Ščurko, Podešva, Král – Gašpar, Valent, Žilka – Čenka, V. Fekiač, Ľupták
    HK DUKLA Trenčín: Valent (Tomek) – McCormack, Starosta, Bokroš, Štach, Sládok, Kajínek, Haščák, Dúžek – Alderson, Mikyska, Bezúch – Bartovič, Valach, Hecl – Sojčík, Balán, Lapšanský – Chromiak, Deneš, Maniaček
    thejrc.org