Finsko – Česko 3:2 (po pr.)
po prodl.
Finsko
3:2 (0:0, 0:0, 2:2 - 1:0)
Česko
Neděle 29.12.2019, 13:00 • Salo • Reprezentace do 17 let
Partner:
     
    Dnešní utkání sledovalo 460 diváků. (15:05:32)
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec nabídlo hned pět branek, přičemž čtyři z nich padly ve třetí třetině. Český výběr se koncovce utkání sáhl ke hře bez brankáře, díky které se mu povedlo srovnat krok. Prodloužení však vyznělo lépe pro Finsko, které se tak raduje z dalšího vítězství, tentokráte poměrem 3:2.
     
    Konec zápasu.
    61:23 KUIVAS - 3:2
     
    61:23
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Tak přeci jenom se z vítězství raduje finský celek! Na pravé straně zůstal trestuhodně nekrytý ARTTU KUIVAS, který se pohodlně dostal před brankáře, kterého objel a poté zasunul touš do odkryté branky.
    Asistence: Ville Koivunen, Rasmus Ruusunen.
     
    61:12
    Ticháček převzal rozehrávku zpoza vlastní branky, přičemž se mu ke spolupráci nabídl Kos. Ten se dostal do pásma, kde ho dokázal zastavit Malinen.
     
    60:10
    Úvodní vhazování prodloužení dopadlo lépe pro Česko, které se jako první dostalo za vlastní branku. Oba celky musí být opatrné, hraje se ve třech na obou stranách.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:36
    Oddechový čas pro hosty.
    59:36 KOS - 2:2
     
    59:36
    Česko právě vstřelilo branku!
    Hra bez brankáře se českému celku vyplatila! Sledovali jsme prudkou nahrávku do předbrankového prostoru, kde se nejlépe zorientoval JAKUB KOS, kterému se povedlo dotlačit kotouč za brankáře.
    Asistence: David Jiříček.
     
    59:04
    Česko to zkouší v šesti!
     
    58:02
    Koskenvuo měl v tomto případě zcela zakrytý výhled, avšak nahození od Čuba přeci jenom trefilo hrudník brankáře. Vzápětí se Česku povedlo eliminovat protiakci.
     
    57:02
    Po zakázaném uvolnění se hra opět přestěhovala před brankáře Koskenvua. České formaci se však nepovedlo uspět, naopak se k puk dostal Leppanen.
     
    56:05
    Kos kroužil v útočném pásmu, kde se snažil křižnou nahrávkou najít některého ze svých spoluhráčů. To se nepovedlo, na druhé straně se musel činit Šatný.
     
    55:07
    Vilén si sjel až k levému kruhu, odkud se pokoušel ohrozit branku soupeře. Jeho rána trefila pouze protihráče, Šatný tak byl v tomto případě bez jakékoliv práce.
    52:45 YLINIEMI - 2:1
     
    52:45
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Přesilová hra finského celku je využita! Finové se totiž dostali k pohledné přesilovkové kombinaci, při které se Marjalovi povedlo najít volného Kinnunena, jenž z jedničky předkládal před brankáře na SISA YLINIEMIHO, který nadvakrát překonal Šatného.
    Asistence: Leevi Kinnunen, Viljami Marjala.

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 46. Malinen (Saari), 53. Yliniemi (Kinnunen, Marjala), 62. Kuivas (Koivunen, Ruusunen) – 51. Ticháček (Altrichter), 60. Kos (Jiříček)


    Finsko: Koskenvuo (Lampinen) – Vilén, Leppänen, Saari, Malinen, Kuivas, Loukkojärvi, Lehtonen, Ruotsalainen – Korhonen, Päivärinta, Yliniemi – Ruusunen (A), Virolainen (C), Marjala – Kärkkäinen (A), Kinnunen, Väisäinen – Koivunen, Järvelä, Kapanen
    Česko: Šatný (Král) – Jiříček, Pinkaš, Čubo, Ticháček (A), Šedivý (C), Hamara, Jasečko, Sojka – Ramík, Szturc, Menšík (A) – Kos, Šapovaliv, Brada – Půček, Kučera, Altrichter – Frömel, Chludil, Paleček

    Rozhodčí: Suominen – Alajärvi, Savolainen

    Diváci: 460
    thejrc.org