Kanada – USA 2:1 (kon.) | Švédsko – Švýcarsko 2:0 (kon.) | Rusko – Finsko 4:2 (kon.)
Slovensko – Česko 1:5 (kon.)
konec
Slovensko
1:5 (0:1, 0:2, 1:2)
Česko
Neděle 29.12.2019, 20:30 • Zimný štadión Vladimíra Dzurilly (hala 1), Bratislava • Mistrovství světa žen do 18 let • Skupina B
Partner:
     
    Bratislava se pomalu ukládá ke spánku, nás to ještě rozhodně nečeká, ale pro dnešek se s vámi rozloučíme. Zítra se budeme těšit opět u onlajnů napočtenou. Do té doby: carpe diem! (23:12:44)
     
    Jaký je tady další plán? Češky vyzvou zítra od 16:30 finský výběr ve čtvrtfinále, večer od 20:30 se odehraje druhý souboj mezi Ruskem a Švédskem.
     
    Stadionem zněla česká hymna a hráčky si ji poslechly na šampionátu podruhé! Po fantastickém týmovém výkony přemohly domácí Slovenky 5:1 a zahrají si opět čtvrtfinále. I ve třetí třetině hrály nadále Češky svoji hru, nenechaly se zatlačit do obrany, naopak ještě navýšily skóre na 4:0 gólem z 51. minuty zásluhou Daniely Pejšové.

    V závěru se však také ukázala trochu jiná než hokejová stránka. Hra se velmi přiostřila, za asistence například opouštěla led za doprovodu Daniela Pejšová, na slovenské straně odjela do nemocnice Nikola Němčíková, která podle prvních zpráv utrpěla zlomeninu klíční kosti.

    Slovenky rozhodně nechtěly končit s nulou na kontě a mlčení prolomily v polovině 55. minuty gólem Romany Haluškové. Přesto však měly poslední slovo Češky. Osm sekund před koncem upravila na konečných 5:1 Gabriela Hrubanová a posunula tak Češky mezi nejlepší šestku.
     
    Konec zápasu.
     
    59:52
    Česko právě vstřelilo branku!
    Pátý gól v síti Slovenska určuje zřejmě konečnou podobu výsledku. Češky se propracovaly k páté trefě přes střelu Barbory Bartákové z osy ledové plochy, která skončila na levé tyči. Kotouč se odrazil přívětivě pro GABRIELU HRUBANOVOU, ta už jenom dorazila za záda Zimkové – 1:5! Asistence: Barbora Bartáková, Lucie Gruntová.
     
    59:10
    Bartáková mohla dát razítko na výhru, sama trefila z předbrankového prostoru ale jenom břevno!
     
    58:44
    Vysoké nahození pustila na slovenskou branku Sýkorová, Zimková opět přikryla puk a přerušila hru.
     
    58:05
    Poslední minuty třetí třetiny a pravděpodobně i utkání. Češky v rozháraném závěru kontrolují zápas a dohrávají jej s naprostým klidem.
     
    57:54
    Fixace krčním límcem a Němčeková míří pravděpodobně do nemocnice za potlesku zaplněného stadionu. Vypadá to, že se vylučovat nebude, sudí si však sezvaly obě kapitánky na kobereček.
     
    57:54
    K Němčekové míří nosítka. Tohle není vůbec hezký závěr jinak velmi bojovného a pěkného zápasu.
     
    57:51
    Tvrdý hit byl i na druhé straně. Mazancová poslala k zemi Němčekovou, ke které opět míří doktor a nevypadá to taktéž vůbec dobře.
     
    57:08
    Hraje se poměrně tvrdě na poměry ženského hokeje. Daniela Pejšová se vrátila do hry, což je velice dobrá zpráva a hned se připomněla střelou z ostrého úhlu, Zimková kryje.
     
    56:23
    Už se znovu hraje a české hráčky vyhodily na icing.
     
    56:17
    Tohle ošetřování bylo ještě delší než u Daniely Pejšové. Zraněnou hráčkou byla Viktorie Chladová, a i ona tak míří na střídačku v bolestivém stavu.
     
    56:17
    Možná další ztráta na české straně. Za brankou zůstala v nehokejové pozici ležet jedna z Češek a míří k ní doktor. Trvalo však dobrou půlminutu, než byla přerušena vůbec hra.
     
    55:54
    Poslední čtyři minuty zápasu. Připomínáme, že k tomu, aby Slovenky postoupily, musí vyhrát nutně za tři body a chybí jim tak čtyři góly.
     
    54:38
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Slovensko snižuje a ještě drží naději! Opět to byla poměrně nepřehledná situace před brankou, ve které vystřelila Vysokajová od modré čáry a po chvíli zmatků před brankou ROMANA HALUŠKOVÁ dorazila pohotově do branky – 1:4! Asistence: Sofia Vysokajová.

    Na ledě se však poté dělo úplně něco jiného než nějaké velké oslavy gólu. Na kruhu zůstala ležet Daniela Pejšová a po poměrně dlouhém ošetřování nakonec míří za doprovodu spoluhráček na střídačku.
     
    54:05
    Gabriela Horáková (CZE) jde na trestnou lavici. Do nadějného brejku už jela Vrbinská, česká obránkyně zezadu hitem srazila tuto hráčku a jde na trestnou.

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 55. Halušková (Vysokajová) – 9. Kaltounková (Hanzlíková, Čajanová), 26. Mazancová, 40. Haasová (Kaltounková, D. Pejšová), 51. Pejšová (Gruntová), 60. Hrubanová (Bartáková, Gruntová)


    Slovensko: Medviďová (41. Zimková) – Sternová, Vysokajová (C), Leskovjanská, Slováková, Jašková, Štětiarová, Kušmireková, Giertlová – Kapičáková, Halušková (A), Matejková (A) – Klimantová, Schredlová, Fančovičová – Němčeková, Dobošová, Vrbinská – Kučerová, Lahová, Hudáková
    trenér: Peter Kúdelka

    Česko: J. Pejšová (Švejdová) – D. Pejšová (A), Hanzlíková (A), Horáková, Habartová, Vanečková, Chladová, Černá, Machková – Mazancová, Kalová, Škorpíková – Haasová, Kaltounková, Čajanová (C) – Eignerová, Sýkorová, Nowáková – Hrubanová, Bartáková, Gruntová
    trenér: Pavel Zuziak

    Rozhodčí: Ariano-Lortieová (CAN), Cooková (USA) – Anderssonová (SWE), Lacková (GBR)

    Diváci: 1 247
    bahis siteleri