Kazachstán – Švédsko 2:6 (kon.) | Německo – Kanada 1:4 (kon.) | USA – Česko 4:3 (po pr.)
Slovensko – Švýcarsko 2:7 (kon.)
konec
Slovensko
2:7 (0:3, 1:2, 1:2)
Švýcarsko
Pondělí 30.12.2019, 19:08 • Werk Arena, Třinec • Mistrovství světa do 20 let • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
    52:27 Matthew VERBOON - 2:7
     
    52:27
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Gólové hody pokračují! Tentokrát se předvedl individuální akcí MATTHEW VERBOON, jenž projel do pásma po pravé straně, poté si ale s pukem nabruslil mezi kruhy, odkud poslal puk nad levý beton slovenského brankáře.
    50:09 Mika HENAUER - 2:6
     
    50:09
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Švýcaři dnes nekompromisně trestají slovenská vyloučení, nyní už je z toho šestá branka. Před Vyletelkou byla skrumáž hráčů, čehož využil obránce MIKA HENAUER a poslal puk od modré přesně k levé tyči. Asistence: Janis Moser a Valentin Nussbaumer.
    46:37 Róbert DŽUGAN - 2:5
     
    46:37
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Také slovenskému výběru se dnes podařilo prosadit v početní výhodě, Slováci tak snižují na rozdíl tří branek. Čajkovič na pravé straně sice už padal s pukem na led, přesto dokázal ještě nahrát před bránu na RÓBERTA DŽUGANA a ten zvedl puk do horní části branky. Asistence: Maxim Čajkovič a Dávid Mudrák.
    39:55 Sandro SCHMID - 1:5
     
    39:55
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Při signalizovaném vyloučení Slovenska hráli Švýcaři v šesti hráčích v poli a na přesilovku v tomto případě ani nedojde, jelikož se Švýcarsko prosadilo ještě pět vteřin před koncem třetiny. David Aebischer našel parádním přesným pasem u levé tyče volného SANDRA SCHMIDA a ten z první poslal kotouč na bližší tyč, kam se nestihl Vyletelka přesunout. Asistence: David Aebischer.
    38:34 Martin FAŠKO-RUDÁŠ - 1:4
     
    38:34
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Slováci se prosazují v oslabení díky hrubé chybě brankáře Hollenstein! Ten totiž chtěl svým spoluhráčům pomoci s rozehrávkou, jenže se ho vydal napadat Okuliar, obral ho o puk a nahrál ho na MARTINA FAŠKO-RUDÁŠE, který měl lehkou práci při zakončení do zcela odkryté brány. Asistence: Oliver Okuliar.
    33:21 Simon KNAK - 0:4
     
    33:21
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Hráči helvétského kříže sice početní výhodu ke vstřelení branky nevyužili, zužitkovali ji ale k vytvoření si tlaku, který nakonec vyústil přesnou trefou SIMONA KNAKA. Asistence: Gaétan Jobin.
    14:49 Valentin NUSSBAUMER - 0:3
     
    14:49
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Švýcaři sice prohráli vhazování v útočném pásmu, ihned šli ale rychle napat, za což byli odměněni třetím gólem. V rohu hřiště vybojoval puk Verboon, ten ho nahrával zadovnou na VALENTINA NUSSBAUMERA, který prostřelil Hlavaje pod pravou rukou. Asistence: Matthew Verboon.
    10:04 Gilian KOHLER - 0:2
     
    10:04
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Druhá švýcarská přesilovka už nezůstane nevyužita a Švýcaři jdou do dvoubrankového vedení. Hráči helvétského kříže rozebrali obranu soupeře rychlými přihrávkami, Valentin Nussbaumer posunul puk do pravého kruhu GILIANU KOHLEROVI a ten zápěstím zakončil přesně do pravého horního rohu brány. Asistence: Valentin Nussbaumer a Janis Moser.
    07:55 Gilian KOHLER - 0:1
     
    07:55
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Nedáš – dostaneš! Velkou slovenskou šanci vychytal Hollenstein, následně se vydali do útoku Švýcaři. Po teči Berniho propadl Hlavajovi puk mezi betony a za brankovou čáru ho pohotově dorazil GILIAN KOHLER. Asistence: Tim Berni a Valentin Nussbaumer.
    Marken.cz

    Adam Joska

    Branky a nahrávky: 39. Faško-Rudáš (Okuliar), 47. Džugan (Čajkovič, Mudrák) – 8. Kohler (Berni, Nussbaumer), 11. Kohler (Nussbaumer, Moser), 15. Nussbaumer (Verboon), 34. Knak (Jobin), 40. Schmid (Aebischer), 51. Henauer (Moser, Nussbaumer), 53. Verboon


    Slovensko: Hlavaj (15. Vyletelka) – Bučko, Dlugoš, Vitaloš, Kňažko, Mudrák, Česánek, Turan, Stacha – Faško-Rudáš, M. Minárik, Džugan – Čajkovič, Kováčik, Okuliar – Mrázik, Paulíny, Tkáč – Jendek, J. Minárik, Ďurina.
    Švýcarsko: Hollenstein (Charlin) – Berni, Aebischer, Guggenheim, Moser, Pezzullo, Henauer – Wetter, Schmid, Patry – Verboon, Nussbaumer, Kohler – Gerber, Mettler, Berri – Jobin, Salzgeber, Knak – Sopa.

    Rozhodčí: Campbell (CAN), Pešina (CZE) – Lederer (CZE), Merten (GER)

    Diváci: 4915
    thejrc.org