Švédsko – Slovensko 6:2 (kon.) | Rusko – Německo 6:1 (kon.) | Finsko – Švýcarsko 2:5 (kon.)
Kanada – Česko 7:2 (kon.)
konec
Finsko
2:5 (1:0, 1:3, 0:2)
Švýcarsko
Úterý 31.12.2019, 19:10 • WERK ARENA, Třinec • Mistrovství světa do 20 let • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:49 Valentin NUSSBAUMER - 2:5
     
    59:49
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Tak nyní už je o výsledku duelu nejspíš definitivně rozhodnuto, Švýcaři se totiž trefují do prázdné branky! VALENTIN NUSSBAUMER napoprvé trefil jenom boční síťku, dokázal se však znovu dostat k puku, počkal, až si finský protihráč lehne a pak nad ním dostal puk do sítě – 2:5. Bez asistence.
    50:03 Simon KNAK - 2:4
     
    50:03
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    To jsou věci, Švýcaři vedou nad papírově silnějším Finskem už o dvě branky! Skandinávci nebyli příliš důslední v obraně a nechali si před brankoviště najet SIMONA KNAKA, který pouze nastavil hokejku a nahrávku Tima Berniho usměrnil do odkryté části klece – 2:4. Asistence: Tim Berni.
    36:03 Fabian BERRI - 2:3
     
    36:03
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Finové sice měli v posledních minutách více ze hry, prosazují se však švýcarští hokejisté! A je třeba říci, že ani tentokrát nejde střela na vrub brankáře. Ten si totiž vyjel z brány a kryl střelecký úhel, ani on však nedokázal zabránit milimetrově přesně umístěné střele FABIANA BERRIHO, která zapadla z pravého kruhu do prostějšího horního rohu – 2:3. Asistence: Gian-Marco Wetter, Sandro Schmid.
    28:33 Joonas ODEN - 2:2
     
    28:33
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Jenže hokejisté ze Skandinávie se nenechali zaskočit a máme znovu srovnáno! Z vrcholu levého kruhu pro vhazování narýsoval ? nahrávku k pravé tyčce švýcarské brány, kde se černá pryž od hokejky JOONASE ODENA odrazila přímo do volného prostoru mezi betonem a brankovou konstrukcí a skončila za čárou – 2:2. Asistence: Lassi Thomson, Kim Nousiainen.
    22:18 Gaétan JOBIN - 1:2
     
    22:18
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    To je něco, Švýcaři teď úplně obrací vývoj zápasu a jsou ve vedení! David Aebischer našel pěknou průnikovou nahrávkou GAÉTANA JOBINA, jenž udělal několik rychlých kroků, dostal se za obránce a z levého kruhu nechytatelně vymetl bližší růžek – 1:2. Asistence: David Aebischer, Stéphane Patry.
    20:19 Fabian BERRI - 1:1
     
    20:19
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Tomuhle se říká povedený vstup do třetiny, Švýcaři po 19 vteřinách srovnávají skóre! Sandro Schmid nahrál od levého mantinelu do mezikruží, kde si kotouč rychle našel FABIAN BERRI, jenž jej uklidil do pravého vinglu. Proti této ráně neměl gólman šanci zasáhnout – 1:1. Asistence: Sandro Schmid.
    12:49 Anttoni HONKA - 1:0
     
    12:49
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Tohle byla rychle využitá přesilovka, finský celek se ujímá vedení! Ville Heinola nabil křižnou nahrávkou na levý kruh ANTTONIMU HONKOVI, který si na přihrávku sjel od modré čáry a ranou z první trefil místo u bližší tyče, kam se brankář nestihl přesunout – 1:0. Asistence: Ville Heinola, Kristian Tanus.
    Marken.cz

    Klára Petrásková

    Branky a nahrávky: 13. Honka (Heinola, Tanus), 29. Oden (Thomson, Nousiainen) – 21. Berri (Schmid), 23. Jobin (Aebischer, Patry), 37. Berri (Wetter, Schmid), 51. Knak (Berni), 60. Nussbaumer


    Finsko: Annunen (Patrikainen) – Nousiainen, Thomson (C), Hatakka, Heinola, Kokkonen, Utunen (A), Honka, Seppälä – Killinen, Maccelli (A), Saarela – Oden, Puistola, Tanus – Ranta, Aatu Räty, Aku Räty – Erholtz, Petman.
    Švýcarsko: Charlin (Schmid) – Berni (C), Aebischer, Guggenheim, Moser (A), Henauer, Pezzullo – Berri, Schmid (A), Wetter – Verboon, Nussbaumer, Kohler – Gerber, Mettler, Sopa – Patry, Knak, Jobin.

    Rozhodčí: Harnebring (SWE), Morozov (RUS) – Lundgren (SWE), Norlander (SWE)

    Diváci: 1 573
    thejrc.org