Švédsko – Slovensko 6:2 (kon.) | Rusko – Německo 6:1 (kon.) | Finsko – Švýcarsko 2:5 (kon.)
Kanada – Česko 7:2 (kon.)
konec
Rusko
6:1 (2:0, 3:0, 1:1)
Německo
Úterý 31.12.2019, 15:10 • Ostrava Aréna, Ostrava • Mistrovství světa do 20 let • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ve třetí třetině už se utkání za rozhodnutého stavu jen dohrávalo. Rusové přidali ještě šestou branku a v samém závěru Němec Kinder připravil Askarova o čisté konto. Němci budou hrát o záchranu. (18:16:56)
     
    Nejlepší hráči utkání: Kirill Marčenko (Rusko) – Hendrik Hane (Německo)
     
    Konec zápasu.
     
    59:46
    Daniil Misjul ještě otestoval pozornost Ancicky, Rusové se však už asi k dalšímu zakončení nedostanou. Němci se dostávají do dalšího přečíslení.
     
    58:58
    Maxim Grošev se dostal ke střelbě, Ancicka ovšem zasahuje. Němci se budou v závěru ještě muset pořádně bránit. Sborná je viditelně dostatečně motivovaná.
    57:43 Nino KINDER - 6:1
     
    57:43
    Německo právě vstřelilo branku!
    Němci se přeci jen dočkávají čestného zásahu. NINO KINDER si počkal na pravý moment a po rychlém úniku se dokázal dostat do blafáku. Askarov se sice zvládl natáhnout na led, německý útočník ho jen ale objel a dal puk přímo k tyči. Asistence: Philipp Mass.
     
    57:01
    Yannik Valenti trefil svou bombou Askarova do masky! Ruský brankář tak předvádí další fantastický zákrok na hranici svých možností.
     
    56:39
    Dennis Lobach si připsala další šanci, Askarov znovu v akci!
     
    56:10
    Taro Jentzsch a Dominik Bokk se postupně po sobě zapsali mezi střelce, jenomže Askarov ukázal, že patří mezi špičkové brankáře na turnaji. Obě rány z levé strany z kruhů zvládl ustát. Rusové nyní nebyli daleko od inkasování.
     
    55:07
    Němci se znovu dostanou takřka zadarmo k přesilové hře. Nikita Alexandrov (RUS) se po lehkém seknutí do protihráče nakonec dostane na trestnou lavici právě za sekání.
     
    54:08
    Podkolzin se vrací zpátky na hrací plochu. Německo svou početní výhodu opravdu nedokázalo využít. Rusové hrají opravdu v naprosté pohodě.
     
    53:34
    Německo není dnes opravdu ve formě. Motivace u většiny hráčů zjevně rapidně klesá, neboť se ani v přesilové hře nedokáží udržet pořádně v tlaku a střelbě. Rusové své oslabení zvládají bravurně.
     
    52:08
    Německo má další šanci na přerušení své střelecké smůly. Po své klukovině se bude muset na trestnou lavici poroučet Vasilij Podkolzin (RUS), který trefil protihráče holí do obličeje.
     
    51:42
    V době, kdy po Ostravar Areně obíhá mexická vlna, se podobně jako v posledních pár minut usazují Rusové v útočném pásmu. Němci mají v obraně znovu plné ruce práce s blokováním střelby.
     
    50:45
    Tim Fleischer se dostal nečekaně za hranu ruské obrany a po uzmutí puku se hnal plnou rychlostí do palby. Askarov nicméně po dlouhé době ukázal kvalitní zákrok, kotouč skončil na zadním mantinelu.
     
    49:29
    Daniil Žuravljov se vrací zpátky na hrací plochu, což znamená jediné. Německo už svou přesilovku využít nedokázalo, Rusové jsou v obraně stále nesmírně soustředění.
     
    48:15
    Kirill Marčenko jel úplně sám na branku s vidinou hattricku, když mu Němci poslali po chybě puk přímo na hůl. Ruský kanonýr nicméně nedokázal Ancicku rozhýbat, kotouč mířil vedle branky.
    Marken.cz

    Daniel Kinc

    Johan Čáp

    Branky a nahrávky: 7. Marčenko (Alexandrov, Ivan Morozov), 14. Marčenko, 35. Děnisenko, 35. Dorofejev (Marčenko, A. Romanov), 39. Dorofejev (Marčenko, A. Romanov), 41. Voronkov (Marčenko) – 58. Kinder (Mass)


    Rusko: Askarov (Miftachov) – A. Romanov (A), Galeňuk, Pylenkov, Zamula, Misjul, Žuravljov, Malyšev – Děnisenko (C), Chovanov, Sokolov – Dorofejev, Ivan Morozov, Alexandrov – Marčenko, Voronkov, Podkolzin (A) – Grošev, Kruglov, Sorkin.
    Německo: Hane (41. Ancicka) – Seider (C), Mik, Hüttl (A), Wirt, Dersch, Mass, Heinzinger – Bokk, Jentzsch, Schütz (A) – Peterka, Stützle, Reichel – Lobach, Schinko, Kinder – Valenti, Fleischer, Brune – Nijenhuis.

    Rozhodčí: Lassi Heikkinen (FIN), Oldřich Hejduk (CZE) – Markus Hagestrom (FIN), Šimon Synek (SVK)

    Diváci: 4628
    ocianews.com