Team Canada – Třinec 4:0 (kon.)
konec
Team Canada
4:0 (0:0, 3:0, 1:0)
HC Oceláři Třinec
Úterý 31.12.2019, 12:10Spengler Cup • Finále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:10.
     
    Dobrý den všem fanynkám a fanouškům ledního hokeje! Vítejte u sledování textového přenosu z finále Spengler Cupu mezi Kanadou a Třincem. Duel začíná ve 12:10.
     
    HC Oceláři Třinec

    Extraligový mistr si po loňském nezdaru na letošním ročníku Spengler Cupu zlepšil chuť. Elitní český celek se sice v Davosu rozjížděl na nižší obrátky, ale družina postavená kolem zkušených matadorů, kterými jsou nepochybně Jiří Polanský a Martin Adamský, dokázala postoupit díky vítězství nad Davosem z druhého místa ve skupině. Ve čtvrtfinále pak Oceláři přehráli ruskou Ufu. V pondělním semifinále si pak dvojnásobný mistr české ligy poradil s týmem Ambri-Piotta 3:2 v prodloužení. Postupovou radost odšpuntoval vítěznou brankou Matěj Stránský.
     
    Team Canada

    Kanaďané jsou nejúspěšnějším celkem na Spengler Cupu. I v letošním ročníku navíc může pomýšlet na vítězství. V základní skupině si totiž hravě poradila s Třincem i s domácím Davosem. Díky skvělým výkonům si tak vybojovala postup přímo do semifinále, ve kterém přejela finské TPS Turku. Kanada navíc hrála semifinále už v pondělí odpoledne. Na regeneraci tudiž měla více času.
     
    Vzájemný zápas v základní skupině

    Dnešní finalisté se spolu střetli hned v úvodním utkání základní skupiny. Třinečtí Oceláři svému soupeři nestačili a padli výsledkem 1:4.
     
    Úvodní sestavy:

    Team Canada: Fucale (Tomkins) – MacDonald, Noreau, Wiercioch, A. Grant, Maione, Postma, Mitchell – Versteeg, Jeffrey, Clark – DiDomenico, Winnik, Danforth – Boychuk, Fehr, Jooris – Upshall, Tambellini, Maxwell – Faille.

    HC Oceláři Třinec: Štěpánek (Kváča) – M. Doudera, Haman, D. Musil, Hrachovský, Zahradníček, M. Adámek – Dravecký, Marcinko, M. Stránský – Martynek, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Adamský, Polanský, Chmielewski – Hrňa, Mikulík, Novotný – Szturc..
     
    Oceláři obléknou ve finále bílé dresy, zatímco kanadský výběr bude hrát v červeném.
     
    Ocelářům dnes chybí nejproduktivnější bek české ligy Martin Gernát. Uvidíme, jak si slezský klub s touto ztrátou proti silné ofenzivě soupeře poradí.
     
    Hráči už jsou na ledové ploše, kde je umístěn také pohár pro vítěze Spengler Cupu. Všichni hráči na něj dychtivě koukají. Uvidíme, zda se budou radovat Kanaďané nebo Oceláři.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Kanaďané uspěli na úvodním vhazování. Favorit dnešního utkání se ihned vydal do útoku, jenže nahození na levé křídlo skončilo u Filipa Hamana.
     
    00:33
    Milan Doudera ukázal svou zkušenost při rozehrávce a krásnou pobídkou našel Michala Kovařčíka. Český reprezentant protečoval puk jen k obráncům.
     
    01:02
    Jakub Štěpánek si musel připsat první zákrok. Zkušený brankář však ránu z levé strany dobře viděl a ukryl kotouč do své lapačky. Vhazuje se po jeho pravici.
     
    01:25
    Aron Chmielewski napadal rozehrávku soupeře v jeho obranném pásmu. Na pomoc mu přispěchal také třinecký srdcař Martin Adamský. Třinec nakonec vybojoval alespoň vhazování.
     
    02:10
    Ben Maxwell poslal přihrávku do útočného pásma, jenže třinečtí obránci ukázali své bruslařské dovednosti a dojeli kotouč jako první. Oceláři mohou zaútočit.
     
    02:35
    Štěpánek si dal pozor na další zakončení z pravé strany a stačil zalepit dírku mezi betony. Brankář slezského klubu vyrazil puk k mantinelu.
     
    03:10
    Bratři Kovařčíkové zavezli puk do útočného pásma. O něco hbitější Michal Kovařčík vyslal střelu z pravé strany a pozorný Fucale ránu třineckého útočníka chytil.
     
    03:33
    Kevin Clark dostal nebezpečnou přihrávku do prostoru před branku! Kanadský útočník se dlouho otáčel a nedokázal poslal kotouč za záda třineckého brankáře!
     
    04:06
    Zkušený Polanský poslal nahození před branku, kde číhal Chmielewski, jenže polský hokejista nedokázal puk adekvátně tečovat. Oceláři však drží útočné pásmo.
     
    04:16
    Vzápětí zakončoval Erik Hrňa, který naskočil na led ze střídačky, ale kanadský obránce srazil jeho pokus do ochranné sítě. Vhazuje se před Fucalem.
     
    05:03
    Zach Boychuk projel do útočného pásma a vyslal svižnou střelu zápěstím. Jakub Štěpánek jeho nepříjemný pokus vyškrábl ramenem nad třineckou klec.
     
    05:43
    Tomáš Marcinko nebezpečně tečoval kotouč přímo před kanadskou klecí! Od třineckého snajpra se kotouč odrazil těsně vedle soupeřovy branky!
     
    06:04
    Do další nebezpečné pozice se dral vysoký Matěj Stránský. Obránci Kanady mu na poslední chvíli znemožnili zakončení. Slezský klub ale zařadil dvojku a zvyšuje tempo.
     
    06:35
    David Musil svedl silový souboj na modré čáře. Urostlý obránce Třince přetlačil svého soka a nepustil Kanadu ven z obranného pásma.
     
    07:05
    Ondřej Hrachovský se skvěle zorientoval před vlastní brankou a bez váhání odpálil kotouč z nebezpečného prostoru. Zakázané uvolnění, hra se vrátí před třineckou klec.
     
    07:26
    Scottie Upshall nebezpečně tečoval dělovku od modré čáry. Jakub Štěpánek ale jen potvrdil svou vynikající formu a nepříjemnou teč vyrazil do rohu kluziště!
     
    08:10
    Mathew Maione si udělal ze dvou třineckých hráčů tréninkové kužely, projel do útočného pásma, jenže další zadák v bílém už jej odstavil k mantinelu.
     
    08:42
    Štěpánek si dal pozor na mezírku u levé tyčky a bez problémů vyrazil puk mimo branku. Kanada však získala odražený kotouč a drží útočné pásmo.
     
    09:20
    Marcinko dostal soupeře pod tlak v rohu ledové plochy, jenže nikdo z Ocelářů mu nepřijel pomoci. Kanada se bez větších problémů osvobodila.
     
    09:42
    Třinecká stálice Martin Adamský se parádní jízdou vrátil do obranného pásma, kde připravil o puk rozjetého soupeře. Třinečtí mají v první třetině skvělý pohyb.
     
    10:15
    Třinec uklidňuje rozehrávku za vlastní brankou. Oceláři si dali pozor na napadající Kanaďany a dokázali vystřídat. Český celek se může vydat do útoku.
     
    10:42
    Michal Kovařčík dostal přihrávku za branku Kanady, jenže neustál přetlačovanou s kanadským obráncem. Přeci jen proti urostlému soupeři neměl se svou tělesnou konstitucí moc šancí.
     
    11:12
    Zahradníček musel vzít na svá bedra rozehrávku z obranného pásma. Prudkou přihrávkou oslovil Draveckého, ale ten už pro změnu nenašel Marcinka.
     
    11:31
    Fucale zatím drží Kanadu jistými zákroky. Doudera oslovil krásnou přihrávkou Hamana, který zakončil z první, ale mířil jen do míst, kde stál brankář.
     
    12:05
    Filip Haman vyčkal na vystřídání svých spoluhráčů. Hokejisté Třince mají na ledové ploše elitní formaci. Také Kanada stačila poslat na led čerstvé síly.
     
    12:31
    Erik Hrňa opět napadal rozehrávku Kanady v jejím obranném pásmu. Třinec pokračuje ve skvělém pohybu a zatím nepouští Kanadu k její hře.
     
    13:10
    Jakub Štěpánek si dal pozor na nebezpečné nahození od mantinelu a raději schoval puk do lapačky. Poté se urodila menší potyčka, ale rozhodčí situaci rychle uklidnili.
     
    13:35
    Matěj Stránský svedl dva velmi těžké souboje u hrazení. Zkušený útočník Ocelářů poté ještě podpořil útok, jenže Oceláři nedokázal projít přes modrou čáru.
     
    14:10
    Maione vyslal prudkou přihrávku na pravé křídlo, jenže tečovaný puk dojel pouze třinecký Haman. Ani Ocelářům se však rozehrávka nepovedla. Zakázané uvolnění.
     
    14:29
    Štěpánek si musel dát pozor na teč, která přišla těsně před ním. Brankář Třince už byl v pohybu, ale stačil vykopnout pravý beton.
     
    15:05
    Na led už se podíval také třináctý útočník Třince Roman Szturc. Důrazný hokejista přitlačil jednoho ze soupeřů k hrazení a ukázal, v čem je jeho přednost.
     
    15:39
    Szturc uspěl i v dalším souboji u mantinelu a poslal puk do útočného pásma. Po svém prvním střídání v dnešním finále může být spokojen.
     
    16:09
    Tomáš Marcinko projel s pukem do útočného pásma a táhlou střelou zápěstím střílel na zadní tyč. Fucale jeho pokus stačil vyrazit k hrazení.
     
    16:45
    Filip Haman svádí v obraně opravdu těžké souboje. Obránce Třince zatím obstává a nedává kanadským útočníkům prostor pro zakončení.
     
    17:10
    Eric Fehr se prosmýkl do útočného pásma, jenže jeho bekhendová přihrávka skončila u prvního obránce v bílém dresu třineckých Ocelářů.
     
    17:29
    Maxim Noreau si najel na přihrávku na pravou stranu a prověřil pozornost Jakuba Štěpánka. Nepříjemné zakončení kanadského hráče trefilo Štěpánka do masky.
     
    17:51
    Oceláři si zahrají svou první přesilovku v utkání. Paul Postma dostává dvě minuty za hákování.
     
    18:10
    Hrňa dostal přihrávku na pravý kruh, jenže jej netrefil zrovna ideálně, ale ještě stačil zabojovat a udržel Oceláře v držení kotouče.
     
    18:35
    Milan Doudera vyzkoušel své střelecké schopnosti od modré čáry. Třinecký obránce vyslal přízemní střelu, která prolétla vedle levé tyčky kanadské klece.
     
    19:19
    Obrovská šance Ocelářů! Třinecký matador Martynek rychlou přihrávkou poslal puk pod sebe, kam si najel Aron Chmielewski, ale Grant jeho dělovku zastavil hýžďovým svalem!
    19:19 Obrovská šance Třince v přesilové hře
     
    19:51
    Kanada hraje v plném počtu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina končí! V úvodní periodě finálového duelu jsme se branky nedočkali. Úvodní šanci si obstaral kanadský hráč Clark, ale nedokázal překonat Jakuba Štěpánka. Také Třinec však dokázal zahrozit. Marcinkova teč prolétla těsně vedle branky. V závěru třetiny měli Oceláři asi největší možnost, ale Aron Chmielewski trefil jen blokujícího obránce!
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Oceláři uspěli na úvodním vhazování druhé třetiny. Michal Kovařčík okamžitě nahodil puk do útočného pásma a slezský klub se dere do útoku.
     
    20:38
    Kanaďané se až nyní dostali do prvního útoku druhé části. Hráči v červeném ale měli velké problémy s přechodem přes modrou čáru a přišli o kotouč.
     
    21:08
    Hrachovský střílel od modré čáry, jenže jeho dělovka prolétla kolem branky a zaduněla o mantinel za brankou. Oceláři pak neudrželi útočné pásmo.
     
    21:34
    Grant poslal po mantinelu nahození za branku Třince. Ke střele se ale dostal Patrik Wiercioch, jehož ránu zastavila až branková konstrukce!
     
    22:09
    Chris DiDomenico nabral velkou rychlost na pravé straně, vlétl do útočného pásma, jenže jeho dělovku zastavil pozorný Jakub Štěpánek, který puk vyrazil do rohu ledové plochy.
     
    22:20
    Kanada v úvodu druhé třetiny zařadila vyšší rychlostní stupeň a tlačí se do útoku. Další přechod Kanaďanů však zastavilo postavení mimo hru. Vhazuje se ve středním pásmu.
     
    23:10
    Mikulík nahodil puk do útočného pásma, jenže nikdo v třineckém dresu se za jeho pobídkou nevydal. Kanada tak může založit další útočný výpad.
     
    23:25
    Ian Mitchell získal odražený puk ve středním pásmu a nahodil jej do pásma útočného. Hokejisté Třince mají velké problémy s vyhozením z obranného pásma.
     
    23:57
    Kanada si zahraje přesilovku. Marcinko naskočil na led příliš brzy a Třinec je potrestán za příliš mnoho hráčů na ledě.
     
    24:07
    Adam Tambellini si vybruslil do střelecké pozice a zakončil zápěstím. Jeho dělovku Jakub Štěpánek tečoval rukou mimo tři tyče. Kanada ale drží útočné pásmo.
     
    24:21
    Tambellini dostal ještě jednu možnost k zakončení, ale Jakub Štěpánek měl čistý výhled a připsal si další úspěšný zákrok. Vhazuje se po jeho levici.
     
    25:00
    Martin Adamský se při vlastním oslabení vydal do útoku a prověřil kanadského brankáře. Fucale si ale připsal dobrý zákrok a zalepil puk před dojíždějícím Matějem Stránským.
     
    25:20
    Oceláři znovu vyčíhli rozehrávku Kanady a bez problémů vyhodili kotouč přes všechny čáry za kanadskou branku. Oceláři se brání opravdu skvěle.
     
    25:57
    Třinec hraje v plném počtu.
     
    26:10
    Michal Kovařčík skvěle vystartoval proti jednomu z obránců a vypíchl puk do středního pásma. Mladý útočník Ocelářů dnes skutečně hýří pohybem.
     
    26:35
    Štěpánek vyjel za svou branku a pomohl Třinci s rozehrávkou. Oceláři měli znovu velké problémy s přechodem za modrou čáru a rychle přišli o kotouč.
     
    27:10
    Ondřej Kovařčík musel zbrzdit útok Třince na pravé straně útočného pásma. Střelecky produktivní útočník ale dlouho váhal s přihrávkou a přišel o puk.
     
    27:30
    Kanaďané se hnali ve dvou na Štěpánka, jenže Clark dostal přihrávku přímo mezi brusle a už nedokázal zakončit. Třinec měl velké štěstí!
     
    28:14
    Jeffrey dostal při výhodě přihrávku mezi kruhy, odkud pohotově zakončil zápěstím, ale jeho rána podruhé během druhé části skončila na rameni Štěpánka!
     
    28:18
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec (Jiří Polanský – 2 min., hákování).
     
    29:02
    Kanada právě vstřelila branku!
    Kanada se dostává do vedení! Javorové listy dokázaly zužitkovat přesilovou hru! Hráči v červeném se usadili v útočném pásmu. Adam Tambellini poslal krásnou přihrávku před branku a DUSTIN JEFFREY z brankoviště uklidil puk do sítě! Asistence: Adam Tambellini, Kris Versteeg.
    29:02 Dustin JEFFREY - 1:0
     
    29:35
    Kanada navíc pokračuje ve svém tlaku a drží se v útočném pásmu. Obrana Třince má v posledních minutách opravdu plné ruce i nohy práce.
     
    29:53
    Navíc přichází další vyloučení na straně Třince. Frustrovaný Michal Kovařčík dostává dvě minuty za krosček.
     
    30:10
    Versteeg poslal pozdrav z levého kruhu. Jakub Štěpánek však nemusel zasahovat, jelikož za něj vyřešil ošemetnou situaci jeden z třineckých beků.
     
    30:40
    Noreau chyboval na modré čáře a Matěj Stránský mu vypíchl kotouč za modrou čáru. Kanada tak musí vyklidit útočné pásmo a musí začít nanovo.
     
    31:00
    Clark dostal přihrávku do další vyložené šance, jenže Jakub Štěpánek proti jeho přízemní střele dokázal vytáhnout další fantastický zákrok!
     
    31:23
    Čtvrtý faul Ocelářů ve druhé části! Tomáš Marcinko dostává dvě minuty za držení.
     
    31:40
    Kanada právě vstřelila branku!
    Kanada využívá přesilovou hru 5 na 3 a navyšuje své vedení na rozdíl dvou branek! Kanaďané opět sevřeli třinecké obránce před Štěpánkem. Přihrávku do střelecké pozice dostal IAN MITCHELL, který zápěstím překonal Jakuba Štěpánka! Asistence: Maxim Noreau, Kevin Clark.
    31:40 Ian MITCHELL - 2:0
     
    32:26
    A další trest pro třinecké Oceláře! Dvě minuty za hákování dostává Filip Haman.
     
    32:50
    Jeffrey operoval za brankou a krásnou přihrávkou na modrou čáru oslovil Clarka. Jakub Štěpánek si proti jeho dělovce povyjel a schoval puk mezi rukou a tělem.
     
    33:09
    Kanada právě vstřelila branku!
    Další využitá přesilovka pro kanadský výběr! Třinec opravdu pyká za svou nedisciplinovanost. První střelu sice obrana Třince zablokovala, ale k odraženému puku se dostal KRIS VERSTEEG, který jej poslal pod břevno! Asistence: Maxim Noreau, Dustin Jeffrey.
    33:09 Kris VERSTEEG - 3:0
     
    34:10
    Chris DiDomenico dostal přihrávku na modrou čáru, odkud si ale netroufl na zakončení a raději si ještě pomohl přihrávkou na lépe postaveného kolegu.
     
    34:26
    Třinec hraje v plném počtu.
     
    35:10
    Daniel Winnik dotíral na třineckou obranu za jeho brankou. Oceláři si tentokrát pomohli přesnou rozehrávkou a po delší době se dostali dopředu.
     
    35:35
    Alex Grant dostal přihrávku na útočnou modrou čáru, kde se krásně zbavil napadajícího soupeře, ale jeho zakončení zápěstím prolétlo kolem zadní tyčky.
     
    36:15
    Eric Fehr se otočil v rohu obranného pásma, udělal tři rychlé kroky a rázem byl v pásmu útočném. Kanaďané jsou na tom mnohem lépe pohybově.
     
    36:38
    Michal Kovařčík dohrál soupeře u mantinelu. K odraženému kotouči se dostal Milan Doudera, který našel Stránského, ale Třinec nestačil zakončit.
     
    37:10
    Chris DiDomenico si sjel pro přihrávku na levou stranu a bekhendem nahodil puk před branku Ocelářů. Jeden z obránců kotouč odkopl k hrazení.
     
    37:38
    Ben Maxwell udržel pro Kanadu útočné pásmo. Zahradníček se ještě snažil odehrát kotouč o mantinel, ale Kanaďané skutečně kralují na modré čáře.
     
    38:10
    Jakub Štěpánek vyjel z branky za nepřesným nahozením Kanady a vypomohl spoluhráčům s rozehrávkou. Kanaďané skvěle napadají.
     
    38:21
    Martin Adamský nebezpečně clonil před kanadskou klecí. Zkušený útočník Třince se pokoušel o teč prudkého nahození, ale trefil jen beton brankáře.
     
    39:03
    Eric Fehr nahodil puk za branku Třince, kde se k odraženému puku dostal Versteeg, jenže bekhendovou zadovkou mezi kruhy neoslovil spoluhráče.
     
    39:28
    Třinec se v závěru mohl dostat do útočného pásma, jenže Oceláři puk jen nahodili k mantinelu, kde o něj přišel hbitý Ondřej Kovařčík.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina končí! Kanaďané v prostřední části finálového duelu odskočili Ocelářům na rozdíl třech branek! Kanada vsítila všechny branky v přesilovkách, z čehož dva zásahy padly v početní převaze 5 na 3! Postupně se během čtyř minut dokázali prosadit Jeffrey, Mitchell a Versteeg! V závěru třetiny už pak Třinec neměl moc sil. Po čtyřiceti minutách tak platí stav 3:0.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Kanada uspěla na úvodním vhazování třetí třetiny. Javorové listy si v závěrečné periodě budou chtít pohlídat své vedení.
     
    40:29
    Matěj Stránský uspěl v souboji ve středním pásmu a z otočky poslal puk do bezpečného prostoru. Třinec teď bude muset vrhnout všechny síly do útoku.
     
    41:10
    Mathew Maione dostal přihrávku k hrazení, odkud nahodil puk před Jakuba Štěpánka, jenže brankář českého celku si připsal parádní zákrok.
     
    41:35
    Oceláři uklidnili rozehrávku za svou klecí a kompletně vystřídali své složení na ledové ploše. Také Kanada nasadila do hry čerstvé hráče.
     
    42:08
    Aron Chmielewski motal kanadské obránce v rohu útočného pásma a zbavil se dotírajícího zadáka. Oceláři teď dokázali Kanadu zamknout před její klecí.
     
    42:24
    Třinec si zahraje přesilovou hru. Dvě minuty za nedovolené bránění dostává Maione.
     
    43:10
    Erik Hrňa dostal přihrávku na pravý kruh, odkud našel krásnou přihrávkou Tomáše Marcinka, jenže ten v prostoru před brankou trefil beton kanadského brankáře!
    43:10 Marcinkova možnost v přesilovce
     
    43:24
    Hrňa to zkoušel ještě jednou, jenže nyní zamířil přímo do lapačky kanadského brankáře. Třinec ale v přesilové hře hodně zlobí.
     
    44:00
    Kanada získala kotouč a bez problémů se dokázala osvobodit dlouhým vyhozením přes všechny čáry. Třinci už moc času v přesilové hře nezbývá.
     
    44:24
    Kanada hraje v plném počtu.
     
    44:55
    Kanada právě vstřelila branku!
    Kanada navyšuje své vedení na 4:0 a podle všeho rozhoduje o svém triumfu! Na dlouhou přihrávku mezi obránce si sjel DUSTIN JEFFREY, který se hnal sám na Štěpánka. Jeho první pokus sice Štěpánek vyrazil, ale Jeffrey z dorážky rozvlnil síť! Asistence: Maxim Noreau.
    44:55 Dustin JEFFREY - 4:0
     
    45:25
    Kanada hraje velmi uvolněně a předvádí krásné kombinace. Oceláři sice vlétli do třetí části hodně aktivně, ale paradoxně sami inkasovali další branku.
     
    46:08
    Ondřej Hrachovský trošičku chyboval ve středním pásmu a Kanada se dostala do pásma útočného. Třinečtí obránci se ale vrátili a získali puk pro svůj klub.
     
    46:45
    Martin Adamský si sjel pro přihrávku do středního pásma, jenže si musel pomoci zpětnou přihrávkou na Zahradníčka. Českému klubu to ve třetí části nebruslí.
     
    47:12
    Dustin Jeffrey projel do útočného pásma, kde si přehodil puk na forhend, ale jeho svižná rána prolétla kolem vzdálenější tyčky a puk jen zaduněl o mantinel.
     
    47:35
    Dustin Jeffrey si pořádně prodloužil svůj pobyt na ledové ploše. Dvoubrankový střelec z dnešního finále si užívá každou sekundu na ledě.
     
    48:03
    Roman Szturc se před Fucalem dostal k odraženému puku a snažil se jej procedit mezi betony kanadského brankáře. Pozorný gólman ale mezírku zalepil.
     
    48:25
    David Musil dostal přihrávku do hodně svízelné pozice. Obránce Ocelářů stačil puk odpálit jen k mantinelu, kde jeho úlohu zvládl Ondřej Hrachovský.
     
    49:04
    Boychuk uspěl v souboji u mantinelu a spolu se spoluhráčem postupovali proti jedinému obránci. Zadák Ocelářů se ale natáhl a přihrávku pohotově vypíchl.
     
    49:34
    Aron Chmielewski získal odražený puk v rohu útočného pásma, jenže jeho zadovka za branku byla předem čitelná a kotouče se znovu zmocnili Kanaďané.
     
    50:10
    Milan Doudera si podél mantinelu vybruslil do střelecké pozice a nahodil puk před branku. Před kanadskou klecí ještě válčil ocelový bojovník Roman Szturc, jenže obrana Kanady byla důraznější.
     
    50:38
    Andrew MacDonald našel Mitchella, který ještě hledal Jeffreyho, jež mohl útočit na hattrick, jenže místo zakončení zvolil průnik za třineckou klec.
     
    51:05
    Třinec sehrál krásnou kombinaci v útočném pásmu. Ondřej Kovařčík ještě poslal přihrávku před odkrytou branku, kam spěchal jeho bratr Michal, jenže ten promáchl.
     
    51:28
    Štěpánek vyjel za svou branku a zkrotil prudké nahození soupeře. Třinecký brankář rozehrál na Hrachovského, který poslal přihrávku na útočnou modrou čáru.
     
    52:11
    Michal Kovařčík tentokrát zkoušel své zakončení z rohu ledové plochy, jenže jeho pokus prosvištěl kolem pravé tyčky. Kanada může hrát.
     
    52:38
    Matěj Stránský projel podél hrazení do rohu útočného pásma, nicméně jeho pobídka za branku byla pomalá a Adam Tambellini bez problémů získal puk.
     
    53:07
    Zach Boychuk si vybruslil mezi kruhy, odkud zakončil bekhendem, ale Jakub Štěpánek vytáhl další povedený zákrok. Vhazuje se po jeho levici.
     
    53:18
    Paul Postma nebezpečně vypálil od modré čáry. Jeho ránu ještě před brankou tečoval jeden z kanadských útočníků, nicméně Štěpánek puk vykopl betonem.
     
    54:06
    Eric Fehr ještě zabojoval o udržení kotouče v útočném pásmu, jenže puk mu nakonec utekl za modrou čáru. Postavení mimo hru, vhazuje se ve středním pásmu.
     
    54:21
    Matěj Stránský se krásně prosmýkl do útočného pásma, kde si srovnal kotouč na forhend, ale střelou po ledě trefil beton bezchybného brankáře Kanady.
     
    55:05
    Ondřej Kovařčík neustál souboj u mantinelu a poroučel se k ledu. Po odraženém puku se ještě natahoval Martynek, ale Kanaďan byl rychlejší.
     
    55:29
    Aron Chmielewski projel do útočného pásma, jenže Adam Tambellini byl u puku dříve a vyhodil jej přes všechny čáry na zakázané uvolnění.
     
    56:10
    Haman dojel vyhození Kanady za branku Třince a uklidnil další rozehrávku Ocelářů. Také český celek už ví, že dnes ve finálovém duelu neuspěje.
     
    56:31
    Zach Boychuk nabral rychlost na levém křídle a prosmýkl se do útočného pásma. Jeho dělovka zápěstím nakonec skončila na rameni brankáře Štěpánka.
     
    57:10
    Zahradníček vyhodil puk odrazem o mantinel do středního pásma, kde o něj zabojoval Matěj Stránský, jenže urostlý útočník sám proti obráncům nic nezmohl.
     
    57:23
    Dustin Jeffrey nebezpečně napadal rozehrávku Třince a málem se dostal do zakončení. Kanadský tahoun je při chuti a ještě se snaží útočit na hattrick.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny!
     
    58:20
    Ondřej Kovařčík našel přihrávkou zpoza branky Adámka, který pohotově zakončil, jenže jeho pokus opět prolétl pouze kolem kanadské branky.
     
    59:10
    Jan Zahradníček nahodil puk před branku, kde číhal Aron Chmielewski, jenže k polskému útočníkovi se kotouč vůbec nedostal.
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Ocelová síla dnes na javorové listy nestačila a Kanada poráží Třinec 4:0! Kanadský výběr tak získává čtvrtý triumf z posledních pěti ročníků Spengler Cupu!
     
    Třinec sice vlétl do třetí třetiny mnohem aktivněji, jenže Kanadě vyšel další rychlý protiútoku a Dustin Jeffrey přidal svůj druhý zásah v utkání! Ve zbytku utkání už Třinec nenašel recept na pozornou obranu Kanady, která ve čtyřech duelech inkasovala jen dvě branky.
     
    Třinec se za své vystoupení v Davosu rozhodně nemusí stydět! Oceláři totiž vylepšili své loňské postavení a dokráčeli až do finále!
     
    Na ledě ještě dojde ke slavnostnímu ceremoniálu, při kterém bude Kanada korunována vítězem letošního ročníku Spengler Cupu!
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Přeji Vám krásný zbytek dne a hodně zdraví a úspěchů v novém roce! (14:31:37)

    Tomáš Kubečka

    Branky a nahrávky: 30. Jeffrey (Tambellini, Versteeg), 32. Mitchell (Noreau, Clark), 34. Versteeg (Noreau, Jeffrey), 45. Jeffrey (Noreau)


    Team Canada: Fucale (Tomkins) – MacDonald, Noreau, Wiercioch, A. Grant, Maione, Postma, Mitchell – Versteeg, Jeffrey, Clark – DiDomenico, Winnik, Danforth – Boychuk, Fehr, Jooris – Upshall, Tambellini, Maxwell – Faille.
    HC Oceláři Třinec: Štěpánek (Kváča) – M. Doudera, Haman, D. Musil, Hrachovský, Zahradníček, M. Adámek – Dravecký, Marcinko, M. Stránský – Martynek, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Adamský, Polanský, Chmielewski – Hrňa, Mikulík, Novotný – Szturc.
    thejrc.org