Team Canada – Třinec 4:0 (kon.)
konec
Team Canada
4:0 (0:0, 3:0, 1:0)
HC Oceláři Třinec
Úterý 31.12.2019, 12:10Spengler Cup • Finále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Je konec! Ocelová síla dnes na javorové listy nestačila a Kanada poráží Třinec 4:0! Kanadský výběr tak získává čtvrtý triumf z posledních pěti ročníků Spengler Cupu!
    44:55 Dustin JEFFREY - 4:0
     
    44:55
    Kanada právě vstřelila branku!
    Kanada navyšuje své vedení na 4:0 a podle všeho rozhoduje o svém triumfu! Na dlouhou přihrávku mezi obránce si sjel DUSTIN JEFFREY, který se hnal sám na Štěpánka. Jeho první pokus sice Štěpánek vyrazil, ale Jeffrey z dorážky rozvlnil síť! Asistence: Maxim Noreau.
    43:10 Marcinkova možnost v přesilovce
     
    43:10
    Erik Hrňa dostal přihrávku na pravý kruh, odkud našel krásnou přihrávkou Tomáše Marcinka, jenže ten v prostoru před brankou trefil beton kanadského brankáře!
     
    42:24
    Třinec si zahraje přesilovou hru. Dvě minuty za nedovolené bránění dostává Maione.
    33:09 Kris VERSTEEG - 3:0
     
    33:09
    Kanada právě vstřelila branku!
    Další využitá přesilovka pro kanadský výběr! Třinec opravdu pyká za svou nedisciplinovanost. První střelu sice obrana Třince zablokovala, ale k odraženému puku se dostal KRIS VERSTEEG, který jej poslal pod břevno! Asistence: Maxim Noreau, Dustin Jeffrey.
     
    32:26
    A další trest pro třinecké Oceláře! Dvě minuty za hákování dostává Filip Haman.
    31:40 Ian MITCHELL - 2:0
     
    31:40
    Kanada právě vstřelila branku!
    Kanada využívá přesilovou hru 5 na 3 a navyšuje své vedení na rozdíl dvou branek! Kanaďané opět sevřeli třinecké obránce před Štěpánkem. Přihrávku do střelecké pozice dostal IAN MITCHELL, který zápěstím překonal Jakuba Štěpánka! Asistence: Maxim Noreau, Kevin Clark.
     
    31:23
    Čtvrtý faul Ocelářů ve druhé části! Tomáš Marcinko dostává dvě minuty za držení.
     
    31:00
    Clark dostal přihrávku do další vyložené šance, jenže Jakub Štěpánek proti jeho přízemní střele dokázal vytáhnout další fantastický zákrok!
     
    29:53
    Navíc přichází další vyloučení na straně Třince. Frustrovaný Michal Kovařčík dostává dvě minuty za krosček.
    29:02 Dustin JEFFREY - 1:0
     
    29:02
    Kanada právě vstřelila branku!
    Kanada se dostává do vedení! Javorové listy dokázaly zužitkovat přesilovou hru! Hráči v červeném se usadili v útočném pásmu. Adam Tambellini poslal krásnou přihrávku před branku a DUSTIN JEFFREY z brankoviště uklidil puk do sítě! Asistence: Adam Tambellini, Kris Versteeg.
     
    28:18
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec (Jiří Polanský – 2 min., hákování).
     
    28:14
    Jeffrey dostal při výhodě přihrávku mezi kruhy, odkud pohotově zakončil zápěstím, ale jeho rána podruhé během druhé části skončila na rameni Štěpánka!
     
    27:30
    Kanaďané se hnali ve dvou na Štěpánka, jenže Clark dostal přihrávku přímo mezi brusle a už nedokázal zakončit. Třinec měl velké štěstí!
     
    23:57
    Kanada si zahraje přesilovku. Marcinko naskočil na led příliš brzy a Třinec je potrestán za příliš mnoho hráčů na ledě.
     
    21:34
    Grant poslal po mantinelu nahození za branku Třince. Ke střele se ale dostal Patrik Wiercioch, jehož ránu zastavila až branková konstrukce!
    19:19 Obrovská šance Třince v přesilové hře
     
    19:19
    Obrovská šance Ocelářů! Třinecký matador Martynek rychlou přihrávkou poslal puk pod sebe, kam si najel Aron Chmielewski, ale Grant jeho dělovku zastavil hýžďovým svalem!
     
    17:51
    Oceláři si zahrají svou první přesilovku v utkání. Paul Postma dostává dvě minuty za hákování.
     
    07:26
    Scottie Upshall nebezpečně tečoval dělovku od modré čáry. Jakub Štěpánek ale jen potvrdil svou vynikající formu a nepříjemnou teč vyrazil do rohu kluziště!
     
    05:43
    Tomáš Marcinko nebezpečně tečoval kotouč přímo před kanadskou klecí! Od třineckého snajpra se kotouč odrazil těsně vedle soupeřovy branky!
     
    03:33
    Kevin Clark dostal nebezpečnou přihrávku do prostoru před branku! Kanadský útočník se dlouho otáčel a nedokázal poslal kotouč za záda třineckého brankáře!

    Tomáš Kubečka

    Branky a nahrávky: 30. Jeffrey (Tambellini, Versteeg), 32. Mitchell (Noreau, Clark), 34. Versteeg (Noreau, Jeffrey), 45. Jeffrey (Noreau)


    Team Canada: Fucale (Tomkins) – MacDonald, Noreau, Wiercioch, A. Grant, Maione, Postma, Mitchell – Versteeg, Jeffrey, Clark – DiDomenico, Winnik, Danforth – Boychuk, Fehr, Jooris – Upshall, Tambellini, Maxwell – Faille.
    HC Oceláři Třinec: Štěpánek (Kváča) – M. Doudera, Haman, D. Musil, Hrachovský, Zahradníček, M. Adámek – Dravecký, Marcinko, M. Stránský – Martynek, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Adamský, Polanský, Chmielewski – Hrňa, Mikulík, Novotný – Szturc.
    ocianews.com