Team Canada – Třinec 4:0 (kon.)
konec
Team Canada
4:0 (0:0, 3:0, 1:0)
HC Oceláři Třinec
Úterý 31.12.2019, 12:10Spengler Cup • Finále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Přeji Vám krásný zbytek dne a hodně zdraví a úspěchů v novém roce! (14:31:37)
     
    Na ledě ještě dojde ke slavnostnímu ceremoniálu, při kterém bude Kanada korunována vítězem letošního ročníku Spengler Cupu!
     
    Třinec se za své vystoupení v Davosu rozhodně nemusí stydět! Oceláři totiž vylepšili své loňské postavení a dokráčeli až do finále!
     
    Třinec sice vlétl do třetí třetiny mnohem aktivněji, jenže Kanadě vyšel další rychlý protiútoku a Dustin Jeffrey přidal svůj druhý zásah v utkání! Ve zbytku utkání už Třinec nenašel recept na pozornou obranu Kanady, která ve čtyřech duelech inkasovala jen dvě branky.
     
    Je konec! Ocelová síla dnes na javorové listy nestačila a Kanada poráží Třinec 4:0! Kanadský výběr tak získává čtvrtý triumf z posledních pěti ročníků Spengler Cupu!
     
    Konec zápasu.
     
    59:10
    Jan Zahradníček nahodil puk před branku, kde číhal Aron Chmielewski, jenže k polskému útočníkovi se kotouč vůbec nedostal.
     
    58:20
    Ondřej Kovařčík našel přihrávkou zpoza branky Adámka, který pohotově zakončil, jenže jeho pokus opět prolétl pouze kolem kanadské branky.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny!
     
    57:23
    Dustin Jeffrey nebezpečně napadal rozehrávku Třince a málem se dostal do zakončení. Kanadský tahoun je při chuti a ještě se snaží útočit na hattrick.
     
    57:10
    Zahradníček vyhodil puk odrazem o mantinel do středního pásma, kde o něj zabojoval Matěj Stránský, jenže urostlý útočník sám proti obráncům nic nezmohl.
     
    56:31
    Zach Boychuk nabral rychlost na levém křídle a prosmýkl se do útočného pásma. Jeho dělovka zápěstím nakonec skončila na rameni brankáře Štěpánka.
     
    56:10
    Haman dojel vyhození Kanady za branku Třince a uklidnil další rozehrávku Ocelářů. Také český celek už ví, že dnes ve finálovém duelu neuspěje.
     
    55:29
    Aron Chmielewski projel do útočného pásma, jenže Adam Tambellini byl u puku dříve a vyhodil jej přes všechny čáry na zakázané uvolnění.
     
    55:05
    Ondřej Kovařčík neustál souboj u mantinelu a poroučel se k ledu. Po odraženém puku se ještě natahoval Martynek, ale Kanaďan byl rychlejší.
     
    54:21
    Matěj Stránský se krásně prosmýkl do útočného pásma, kde si srovnal kotouč na forhend, ale střelou po ledě trefil beton bezchybného brankáře Kanady.
     
    54:06
    Eric Fehr ještě zabojoval o udržení kotouče v útočném pásmu, jenže puk mu nakonec utekl za modrou čáru. Postavení mimo hru, vhazuje se ve středním pásmu.
     
    53:18
    Paul Postma nebezpečně vypálil od modré čáry. Jeho ránu ještě před brankou tečoval jeden z kanadských útočníků, nicméně Štěpánek puk vykopl betonem.
     
    53:07
    Zach Boychuk si vybruslil mezi kruhy, odkud zakončil bekhendem, ale Jakub Štěpánek vytáhl další povedený zákrok. Vhazuje se po jeho levici.

    Tomáš Kubečka

    Branky a nahrávky: 30. Jeffrey (Tambellini, Versteeg), 32. Mitchell (Noreau, Clark), 34. Versteeg (Noreau, Jeffrey), 45. Jeffrey (Noreau)


    Team Canada: Fucale (Tomkins) – MacDonald, Noreau, Wiercioch, A. Grant, Maione, Postma, Mitchell – Versteeg, Jeffrey, Clark – DiDomenico, Winnik, Danforth – Boychuk, Fehr, Jooris – Upshall, Tambellini, Maxwell – Faille.
    HC Oceláři Třinec: Štěpánek (Kváča) – M. Doudera, Haman, D. Musil, Hrachovský, Zahradníček, M. Adámek – Dravecký, Marcinko, M. Stránský – Martynek, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Adamský, Polanský, Chmielewski – Hrňa, Mikulík, Novotný – Szturc.
    thejrc.org