Zlín – Pardubice 4:1 (kon.) | Kladno – Liberec 2:0 (kon.) | Olomouc – Plzeň 2:3 (0:2 po s.n.)
Mountfield HK – Kometa Brno 2:1 (po pr.)
konec
HC Kometa Brno
2:4 (2:1, 0:2, 0:1)
HC Vítkovice Ridera
Pátek 03.01.2020, 17:00 • DRFG arena • turnaj O Pohár DHL • 11. kolo
Partner:
     
    Chvíli po polovině vyrovnané třetí třetiny se prosadili hostující Vítkovice. Jakub Kylnar přidal svou druhou branku v utkání, kterou také pojistil vítězství svého celku.

    Ode mě je to pro dnešek vše, z Brna Vám přeji příjemný zbytek pátečního večera. (19:07:18)
     
    Konec zápasu.
     
    59:30
    Vítkovice rychle přesměrovaly hru na druhou stranu a získaly tak vhazování před gólmanem soupeře. Ke střele se však hosté nedostali, Kometa je zatlačila zpět za Pitákovu branku.
     
    59:15
    Po nahození Indráka ze středního pásma je hra přerušena.
     
    59:03
    Do konce třetí třetiny zbývá necelá minuta a hraje se ve středním pásmu. Aktivnější jsou domácí, kteří se snaží dostat před Pitáka.
     
    57:42
    Zapletal vybojoval za vlastní brankou kotouč pro Mrvu. Ten jej neudržel a do zakončení se dostali Brněnští. Hra je přerušena a vhazovat se bude po Pitákově pravici.
     
    56:55
    Nyní jsou v útočném pásmu znovu domácí, hra se rychlé přelévá z jedné strany na druhou, ale o střely není nouze. Tentokrát to z pravého kruhu zkoušel Svoboda, ale trefil jen bránícího Smolku.
     
    56:10
    Nahození Patrika Vašíčka končí u Pitáka a hra se dostává na druhou stranu.
     
    55:32
    Bernovský s Krejsou se po buly mezi modrými čarami vzpamatovali nejrychleji a dostali se do přečíslení. V této akci nakonec zakončili oba jmenovaná hráči Vítkovic, s oběma střelami si také poradil gólman Kubík.
     
    54:39
    Vítkovickou rozehrávku zpoza vlastní branky zachytil ve středním pásmu Studený, a i přes přesilu hráčů soupeře se sám vydal dopředu. Mezi hráči prokličkoval a rychle zakončil. Jeho pokus mířil mimo branku, ale Piták pro jistotu ukryl kotouč do lapačky.
     
    53:52
    Zapletal obešel ve vlastním pásmu Dominicka Vašíčka a nahrál Věntusovi. Ten puk od vlastní branky nahodil přímo na Kubíka, který kotouč vytěsnil pravým betonem.
     
    53:05
    Domácí v plném počtu.
     
    52:55
    Střela Bernovského z ostrého úhlu se zastavila o Brabence, ale Kubík byl připraven zasáhnout lapačkou. Sevřel ji tak naprázdno.
     
    52:17
    Kunc s Potočným jsou nuceni přihrávat si jen z modré čáry. Dál se přes bránící čtveřici domácího celku nemohou dostat. Kometa navíc dostává hru do středního pásma.
     
    51:46
    Domácí vyhazují puk až za Pitákovu branku a mohou tak vystřídat.
     
    51:13
    Ani tentokrát Vítkovice s první střelou v početní výhodě neotálely. Od modré vystřelil Kunc, levou tyč brněnské brány však minul.
     
    51:05
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Studený – 2 min., nedovolené bránění).
     
    50:21
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Náskok Vítkovic se necelých deset minut před koncem třetí třetiny navýšil díky povedené individuální akci JAKUBA KYLNARA. Ten dostal přesnou přihrávku od Josefa Krejsy a ocitl se sám před brněnským gólmanem. Zamíchal s pukem a poslal jej nad levý beton. Asistence: Josef Krejsa.

    Helena Hegeďová

    Branky a nahrávky: 1. Indrák (Svoboda), 18. Indrák (Vašíček D., Svoboda) – 6. Kylnar (Kotásek), 33. Mrva (Potočný, Lednický), 37. Lednický (Bernovský, Věntus), 51. Kylnar (Krejsa)


    HC Kometa Brno: Kubík (Rachůnek) – Fajmon, Holemý, Vašíček P., Sedláček J., Studený – Žák, Pigl, Indrák, Snášel, Bartes, Svoboda, Dufek, Krška, Sedláček I., Malý, Brabenec, Vašíček D.
    HC Vítkovice Ridera: Piták (Dolíška) – Bílý, Smolka, Zapletal, Kunc, Věntus, Machů – Tvrdý, Bernovský, Lednický, Krejsa, Kotásek, Bochnak, Mrva, Kylnar, Potočný.

    Rozhodčí: Vrba – Kleprlík, Komínek
    thejrc.org