Carolina – Washington 3:4 (kon.) | Dallas – Detroit 4:1 (kon.) | Columbus – San Jose 2:3 (kon.)
Buffalo – Florida 3:2 (kon.) | Boston – Edmonton 1:4 (kon.) | Minnesota – Winnipeg 3:2 (po pr.)
Vegas – St. Louis 5:4 (po pr.)
konec
Boston Bruins
1:4 (1:0, 0:2, 0:2)
Edmonton Oilers
Sobota 04.01.2020, 19:15 • TD Garden, Boston • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.
     
    Příjemný první víkend v novém roce všem příznivcům NHL! Zámořská hokejová liga pokračuje v rychlém sledu a v tomto textovém přenosu se zaměříme na jeden ze šlágrů hracího dne. Nejedná se tolik ani o tabulkové postavení obou soupeřů (v celkové tabulce NHL je dělí 17 míst), ale o hvězdy, které se pravděpodobně v TD Garden objeví. Hned čtyři nejproduktivnější hráči NHL z pěti budou k vidění od 19:00. Zápas Boston Bruins vs. Edmonton Oilers, příjemnou zábavu!
     
    EDMONTON OILERS
    Pacifická divize: 4. místo, 47 bodů, skóre 127:137, bilance 17-4-5-17

    Po výborném vstupu do sezony síla Edmontonu lehce opadla a z prvního místa během pěti kol se klub dostal do klidného středu tabulky. Olejáři si prošli strastiplným prosincem, ve kterém odehráli celkově 14 zápasů, ale vyhráli jenom čtyři! Z toho důvodu se mluvilo o krizi v týmu, nejvíce kritiky mířilo na gólmany. Brankář Mike Smith měl sice solidní vstup do sezony, během prosince ale měl průměr inkasovaných gólů 3,08, což se spojovalo s mizernou obranou. Nedařilo se ani hvězdám a spokojenost nebyla rozhodně během bitvy o Albertu, kterou opanovalo Calgary a na ledě svého rivala potupně vyhrálo 5:1.

    V letošním roce odehrál Edmonton dva zápasy, zatímco s Rangers uhájil výhru 7:5 (když ale téměř promrhal vedení 6:1), na ledě Buffala vedení 2:1 po první třetině neudržel a prohrál nakonec 2:3 v prodloužení.
     
    BOSTON BRUINS
    Atlantická divize: 1. místo, 59 bodů, skóre 139:107, bilance 22-2-7-11

    Bostonu se taktéž tolik nedaří, jako na začátku sezony a spíše se hledá. Varovný prst přišel už uprostřed prosince, kdy ze šesti utkání vyhráli Bruins jenom jedno, a to na ledě Floridy v rámci floridského tripu (4:2). Přímo v předvečer Štědrého dne ale všechno toto bylo – alespoň pro chvíli – zapomenuto, kdy Boston doma rozprášil svého rivala z Washingtonu suverénně 7:3. Když následně dokázali Bruins dvakrát vyhrát s Buffalem (3:0 a 3:2), vypadalo to, že se mašina vrací zpět na stejnou cestu. Pak ale přišla překvapivá porážka proti Devils (2:3 SN) a všechno podtrhl neúspěch s Columbusem (1:2 OT).
     
    DNEŠNÍ PŘEHLÍDKA HVĚZD

    V TD Garden se dnes objeví čtyři nejproduktivnější hráči z pěti v celé NHL.

    1. Connor McDavid (EDM) – 43 zápasů, 22+42
    2. Leon Draisaitl (EDM) – 43 zápasů, 23+40
    --------------------------------------------------------------------
    4. David Pastrňák (BOS) – 42 zápasů, 30+30
    5. Brad Marchand (BOS) – 42 zápasů, 20+39

    David Pastrňák je navíc nejlepším střelcem soutěže, s 30 góly má náskok tří gólů oproti druhému Matthewsovi z Toronta.
     
    Úvodní sestavy:

    Boston Bruins: Halák (T. Rask) – McAvoy (C), Chára, Krug, Carlo, Kampfer, J. Moore – Pastrňák (A), Bergeron, Marchand – Coyle (A), Krejčí, DeBrusk – Heinen, P. Lindholm, Bjork – Wagner, Kuraly, Nordström.

    Edmonton Oilers: M. Smith (Koskinen) – Bear, Klefbom, K. Russell, Nurse (A), A. Larsson, Jones (C) – Kassian, McDavid, Neal – Yamamoto (A), Draisaitl, Nugent-Hopkins – Chiasson, Haas, Nygård – J. Archibald, Sheahan, Khaira.

    Rozhodčí: Nicholson, Morton – Amell (všichni CAN), Murphy (USA).
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Stále čekáme na začátek samotného zápasu. Na ledě totiž probíhá speciální ceremonie a bude provedeno slavnostní buly.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:01
    Tímto nám začíná „souboj hvězd“, Boston vyhrává úvodní buly a hned nahazuje prudký kotouč za branku.
     
    00:21
    Klefbom obral o puk v útočném pásmu Pastrňáka u mantinelu, následně si přijel pro nahrávku na protější kruh a vystřelil, Halák bez problémů lapil puk do lapačky.
     
    00:40
    Wagner si na modré udělal prostor a spíše nahodil na edmontonskou branku, Smith bez problémů kontroloval kotouč vyrážečkou.
     
    00:47
    Další nahození směřovalo na branku Bostonu, Halák si nebyl moc jist, zda má rozehrávat puk, proto jej raději skryl a přerušil hru.
     
    01:35
    Oilers mají toto střídání lepší, zavřeli Bruins v pásmu a kombinují, jejich nahrávky ale nejsou nijak nebezpečné. Navíc se sami dostali z útoku, ve snaze rychlého návratu způsobili icing.
     
    02:05
    Buly sice vyhrál Boston, první delší dotek s pukem ale měl Russell a dlouhým pasem hledal najíždějící útočníky, kotouč ale končí jenom v moci Haláka.
     
    02:46
    Pastrňák složil za brankou Klefboma, následně se přemístil na levé křídlo, odkud po nahrávce křížem střílel na edmontonskou branku, jeho střela ale byla Smithem sražena až do ochranné sítě.
     
    03:05
    Leon Draisaitl (EDM) přimáčkl za vlastní brankou jednoho z hráčů Bostonu na mantinel a dostává dvě minuty za faul loktem.
     
    03:10
    Bruins právě vstřelili branku!
    Tak to bylo skutečně rychlé a Boston jde po pěti sekundách v přesilové hře do vedení! Vyhrané buly v útočném pásmu zachytil Torey Krug, posunul puk podél modré na DAVIDA PASTRŇÁKA, který střelou z vrcholku levého kruhu nekompromisně vymetl křižnou střelou pravý vingl. Dost mu k tomu ale také pomohla nešikovná teč blokujícího Russella z Edmontonu – 1:0! Asistence: Torey Krug, Brad Marchand.
    03:10 David PASTRŇÁK - 1:0
     
    04:34
    Od vlastní střídačky se probíjel přes dvojici obránců Nugent-Hopkins, byl to ale spíše pokus z nouze, neboť se hostující #93 dostala sama pod tlak.
     
    05:08
    Joakim Nygård byl u vyhození Oilers v útočném pásmu dříve, než sprintující bekové Bruins a měl oproti nim v úniku tak dva metry náskok, jeho střela ale končí jenom na lapačce výborného Jaroslava Haláka!
     
    06:05
    Bergeron v situaci 2 na 2 zabrzdil a posílal průnikovou nahrávku na Marchanda, ten byl však velice dobře stíněn Bearem a ke kotouči se ani známý provokatér nedostal.
     
    06:41
    Po pravém křídle už startoval do pásma Sheahan, ale byl zastaven čárovým sudím, který mu signalizoval ofsajd kvůli kličce na modré. Následuje power break.
     
    06:55
    Draisaitl si najel mezi kruhy a okamžitě střílel volným prostorem před brankou, Halák nicméně jeho střelu zachytil a přerušil snadno hru.
     
    07:18
    Pastrňák vedl po levé straně kotouč, zatímco mu na protějším křídle sprintoval Brad Marchand na nahrávku. Nejlepší střelec NHL ale neodhadl délku nahrávky a vytvořil tak icing.
     
    07:50
    Ukázal se také Connor McDavid, který přebruslil na křídle všechny hráče a natlačil se před Haláka, jeho zakončení však v klidu slovenský gólman pokryl betonem.
     
    08:48
    Sheahan nevyčistil útočné pásmo před tím, než na něj měla jít přihrávka, proto je mu pískán další ofsajd, již druhý v dnešním zápase.
     
    09:14
    Jones mohl v klidu kontrolovat dráhu nastřeleného kotouče od Bostonu, protože za ním nikdo ze soupeřů nejel. Proto jej nechal obránce Oilers dojet na zakázané uvolnění.
     
    09:42
    Bruins museli hrát puk jenom do středního pásma, neboť byli pod tlakem napadajících hráčů Edmontonu a jakákoliv další nahrávka u vlastní branky by mohla dost možná znamenat šanci pro Oilers.
     
    10:30
    Další vyhozený kotouč napříč ledovou plochou a hosté z Kanady tak tvoří již několikáté zakázané uvolnění.
     
    10:49
    Po vyhraném buly okamžitě směřovala střela na branku Oilers, Smith vyrážel jenom před sebe do brankoviště, kde operoval Marchand, ani on se však nedostal ke střele a obrana hostí si mohla oddechnout.
     
    11:32
    Kris Russell vypálil od modré a Halák už nastavoval lapačku, puk mu ale touto částí výstroje nějakým způsobem propadl a šel do rohu kluziětě. V závěsu střílel poté Nurse, jeho pokus ale na branku vůbec neletěl.
     
    12:57
    Dobrý forčeking předvedli hráči Edmontonu a těžil z toho Khaira, který si sjížděl na kruh, aby následně vystřelil, celkově sedmá střela Oilers ale byla přizvednuta nad břevno a Halák nemusel zasahovat.
     
    13:50
    Draisaitl zkoušel po otočce zahrát křížem puk na Nurseho, obránce však do pásma teprve dojížděl a na puk nemohl tak dosáhnout.
     
    14:27
    Edmonton drží kotouč, nechává prostřídat formaci a nikam se moc nežene, alespoň pro tuto chvíli.
     
    15:01
    Jones byl pod tlakem a jeho unáhlená rozehra byla zachycena Bergeronem. Navíc to vypadá na vyloučení na straně Edmontonu a domácí tak mohou být spokojeni.
     
    15:26
    Gaëtan Haas (EDM) v souboji sekl Marchanda přes hůl, za což dostává menší trest. Bude trvat taktéž druhá přesilovka Bruins jenom pět sekund?
     
    15:32
    Už teď je jasné, že trvat bude mnohem déle, neboť se povedlo Oilers vyhodit puk podél mantinelu až k brance Bostonu. Halák tak zajíždí za branku a rozehrává.
     
    15:45
    Do nahrávky přes kruhy vložil hůl jeden z beků Edmontonu a odeslal tak puk až na tribuny opět vyprodaného TD Garden.
     
    16:12
    Josh Archibald sebral Klefbomovo vyhození ve středním pásmu, přebruslil si na pravé křídlo a zápěstím zkoušel prostřelit Haláka, střele však chyběla větší razance.
     
    16:48
    Pastrňák zavřel prkna a získal tím puk pro Boston ještě před edmontonskou brankou, jeho následná nahrávka do předbrankového prostoru ale nikoho nenašla a Olejáři vyhazují.
     
    17:26
    Tuto početní výhodu zvládl Edmonton ubránit brilantně, nyní již tak může hrát v pěti až do konce první třetiny.
     
    18:02
    Draisaitl se vymotal přes tři obránce a založil tím přečíslení 2 na 1, které táhl se svým bodovým přítelem McDavidem. Na úrovni kruhů mu nahrál a kanadská hvězda nekompromisně pálila z nápřahu, Halák se ale v brankovišti roztáhl a tvrdou střelu vyrazil fantasticky betonem!
    18:02 Přečíslení Oilers 2 na 1 dokázal zachytit betonem Halák
     
    18:35
    Krug těžkou nahrávkou hledal za brankou sjíždějícího Wagnera, ale tam už byli dva pozorní beci Oilers, kteří zabránili tomu, aby nahrávka prošla.
     
    19:13
    Pastrňák napadal rozehrávku svého soupeře vysoko, ale neuspěl. Proto se musel rychle vracet, aby zaujmul místo v obranném systému.
     
    19:45
    Vypadá to, že třetina se dohraje bez větších šancí. Oba týmy spíše jen tak přehazují kotouče a na další gólový zásah to rozhodně nevypadá.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    V Bostonu je slabší první třetina minulost a spokojeno může být kompletní osazenstvo TD Garden. Bruins totiž vedou 1:0, když jediný zásah v čase 3:10 měl na starosti během přesilové hry David Pastrňák, který vsítil svůj 31. gól v sezoně. Nadále měl více ze hry spíše Edmonton, samostatný únik Nygårda ale gólem neskončil, což platilo i o přečíslení 2 na 1, které McDavid napálil jenom do Halákových betonů.

    Střely na branku: 6 – 9
     
    Další třetina začne přibližně ve 20:07.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:02
    Druhá třetina začíná vyhraným buly Edmontonu, který začíná útočit do bostonské obrany... icingem.
     
    20:23
    Bergeron zastavil puk přesně na útočné modré a přistrčil jej pro Marchanda, jenže ten už byl v pásmu dříve než kotouč, a proto je pískán ofsajd.
     
    20:50
    Adam Larsson dlouho vypadal, že bude nahrávat, nakonec hru stáhl na sebe, přejel přes modrou čáru a vystřelil na Haláka. Slovenský gólman se však nenechal rozhodit a pukem ve výstroji přerušuje hru.
     
    21:12
    Na druhé straně se toho zase vůbec nebál Sean Kuraly, který po překvapivé nahrávce od Cháry vyslal pumelici od modré na branku Oilers, Smith drží puk v lapačce.
     
    21:30
    Chiasson byl zatlačen na mantinel Kampferem, nakonec se z toho však edmontonský plejer dostal a vrátil pod sebe na modrou, odkud střílel Neal. Ale jeho pokus končí jenom na zadním hrazení.
     
    22:25
    Sean Kuraly (BOS) jde jako první hráč Bostonu na trestnou lavici. Při ztrátě kotouče a následném forčekingu podsekl Haase, čímž si vysloužil dvě minutky.
     
    22:53
    Marchand na pravém křídle pořádně vytáhl hru až do útoku a vzniklo dokonce přečíslení 2 na 1, jenže Marchandova přihrávka na osamoceného Bergerona nebyla tolik přesná.
     
    23:31
    Charlie McAvoy na hranici brankoviště zblokoval střelu od modré, pořádná střela jej však trefila do plexiskla chránící oči. McAvoy šel sice okamžitě k zemi, bylo to ale spíše z prvotního šoku, po chvilce se totiž sám zvedl a odjel na střídačku.
     
    24:06
    Connor McDavid se snažil vylepšit šance na srovnávací gól přihrávkou z kruhu do předbrankového prostoru, Chára ale vystoupil a pokus srazil bruslí mimo nebezpečí Bostonu.
     
    24:52
    Sice už je po přesilové hře Oilers, hosté ale dokázali notnou chvíli ještě pořádně zlobit před brankou Bostonu. Veškeré náznaky šancí ale žlutočerní pokryli a následně vyvezli puk do bezpečí.
     
    25:45
    Marchand přenechal Pastrňákovi, který následně z otočky u mantinelu vracel puk před branku, tam ale nikdo nenajížděl. Puk si pro sebe uzmuli tak Edmontonští, ti sice předvedli rychlý výpad, ale kotouč skončil jenom v ochranné síti nad Halákovou brankou. Komerční brejk.
     
    26:24
    Prudké nahození do pásma Edmontonu s obtížemi rozehrál gólmanský veterán Mike Smith, jenže přímo na hůl Kruga, který přenechal kotouč na Brandona Carla. Střela tohoto obránce od modré končí pravděpodobně na pravé tyči branky Oilers!
     
    27:41
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Vypadalo to, že unavená formace Edmontonu už nedokáže vytvořit nic závažnějšího, ohromná minela Jakea DeBruska ale toto mění a máme srovnáno! GAETAN HAAS využil toho, že DeBruskovi se rozehrávka vůbec nepovedla a neposedný kotouč zůstal viset na levém kruhu. Švýcarský útočník jej sebral, vyjel si před branku a prostřelil Haláka mezi betony – 1:1! Bez asistence.
    27:41 Gaëtan HAAS - 1:1
     
    28:50
    Oilers po vstřeleném gólu narostla křídla a minuta po gólu patřila výhradně jim. Ale bez většího úspěchu a Boston tak útočí.
     
    29:30
    David Pastrňák už se radoval z druhého zásahu v zápase po střele z levého kruhu, Smithův krkolomný zásah nakonec přerušuje hru, ale v momentě, kdy domácí reklamovali, že kotouč v brance skončil!
     
    29:30
    Vzhledem k tomu, že nebylo vůbec průkazné, zda bylo gólu dosaženo, navíc v momentě přerušení hry byla už posunuta branka, pokračujeme ve hře za stavu 1:1.
    29:30 Byla střela Davida Pastrňáka gólová, či ne?
     
    30:22
    Na druhé straně si zajímavě sjížděl před klec Zack Kassian a po přihrávce od modré se i dostal k jemné teči, Jaroslav Halák ale drží puk pod betony, čímž zahajuje další power break.
     
    30:29
    Od gólu na 1:1 se Jake DeBrusk ještě nedostal na led.
     
    31:08
    Draisaitl uvolnil Larssona, který nahrával křížem na Nugent-Hopkinse. Puk ale zachytil Kuraly, který vyhodil k brance Oilers. Následně Kuraly napadal rozehru Edmontonu a jednoho ze soupeřů narval bez okolků na mantinel.
     
    32:03
    Zdeno Chára (BOS), slovenský Golem, za poněkud běžný souboj u mantinelu dostal dvě minuty za držení. S tím nesouhlasí jak samotná legenda Bruins, tak ani diváci a střídačka. Ale verdikt to již nezmění.
     
    32:17
    Draisaitlova střela švihem z kruhu byla vyražena Halákem do protipohybu na Nugenta-Hopkinse, ale kanadský útočník si s tímto pokusem nedokázal poradit.
     
    32:55
    Boston vyhazuje a bleskově odjíždí střídat. První momenty oslabení tak Medvědi zvládli dobře.
     
    33:35
    Další vyhození, tentokrát až za Smithovu branku. Tohle už pro Boston vypadá dobře.
     
    34:04
    Chára již naskakuje na led a zezadu dokázal zblokovat holí střelu Beara, který evidentně moc o soupeři za zády nevěděl.
     
    34:42
    Torey Krug sebral puk ze vzduchu a rozehrál rychle do šíře, od Carla následně letěla kolmice na Coyleho, který si s tím nedokázal poradit. Edmonton tak zase otáčel hru, ale dostal se jenom k slabému nahození, které lapil Halák.
     
    35:41
    Velký závar před brankou Bostonu, který ukončuje Halák zákrokem! McDavid se dostal po pravém křídle až před branku, celou situaci ještě místo střely šperkoval nahrávkou na protější kruh pro Kassiana, jehož střelu z ostrého úhlu vyrazil Halák betonem na osu, kde pro změnu sjížděl Neal. Jeho slabou střelu z druhé vlny ale dokázal zachytit McAvoy, s vyhozením to ale slavné vůbec nebylo. Díky tomu se dostal Connor McDavid k dorážce, tam už byl ale Halák a zasáhl!
    35:41 Závar před brankou Bostonu řeší Halák
     
    37:17
    Poslední minuty druhé třetiny a DeBrusk, který se už vrátil na led, hned nahrával zpět po zisku kotouče na modrou pro Cháru, jehož bomba ale končí na prvním obránci Oilers.
     
    37:57
    Chára podél mantinelu opět poslal puk do útočného pásma, kde jej získal Kampfer a vystřelil z první, Smith nastavil betony a následně raději přerušil hru.
     
    38:21
    Sheahan snad potřetí v dnešním utkání vjel znovu do ofsajdu. Tím pádem se přerušuje hra, 99 sekund před koncem druhé třetiny.
     
    38:40
    McDavid si sjel na střelu k levému kruhu a prověřil Haláka, který se snažil znovu chytat lapačkou, ani tentokrát ale kotouč nepodržel tak, jak by sám chtěl.
     
    39:19
    Pastrňák skoro dosáhl na nahrávku podél mantinelu, čímž by se vyslal sám do brejkové situace, nakonec se však musel vrátit znovu do obrany.
     
    39:54
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Individuální chyby posílají Oilers do vedení jenom šest sekund před koncem! DARNELL NURSE zavezl kotouč do pásma přes levé křídlo a z nedostatku času nahodil puk na branku. Ani on pravděpodobně ale nevěděl, že dokáže prostřelit Haláka přes „teploměr“ a zařídit tím Edmontonu důležité vedení – 1:2! Asistence: Leon Draisaitl.
    39:54 Darnell NURSE - 1:2
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Souboj v Bostonu uzavřel svojí druhou kapitolu, po ní musí mít větší radost Edmonton, který otočil zápas a vede tak po 40 minutách 2:1. Hrubé chyby potopily snahu Bruins navýšit náskok, nejblíže byl k tomu v polovině 30. minuty David Pastrňák, jehož pokus nakonec krkolomně Mike Smith dokázal zachytit. To už však bylo za stavu 1:1, který ustanovil Gaëtan Haas po námazu Jakea DeBruska ve vlastním pásmu. Ke konci třetiny měl opět ze hry zase více Edmonton, a když v čase 39:54 Darnell Nurse nachytal Haláka a z úhlu jej prostřelil přes teploměr, nálada byla v TD Garden na bodu mrazu.

    Střely na branku: 15 – 19 (9 – 10)
     
    Další třetina začne přibližně ve 21:04.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:02
    Vstupujeme do třetiny, která může rozhodnout o tom, kdo dnes vyhraje zápas. Edmonton má k tomu blíže a hned se vrhl na útočení, stále ale nemá nic jisté.
     
    40:42
    Krug vyslal od modré tvrdou střelu, Smith nastavil sice lapačku, puk ale mířil na zadní plexisklo.
     
    41:08
    Yamamoto vytlačil Bruins do středního pásma, mělo to však jenom krátký efekt, neboť přišla zanedlouho na branku Oilers další střela z dílny Nordströma, kterou Smith vyrazil jenom před sebe. Tam se však nacházel Sean Kuraly, zblízka však nedokázal kotouč dostat do klece!
     
    41:48
    Edmonton právě vstřelil branku!
    A tím pádem do hry zase vstoupilo zrezivělé pravidlo, které potvrdil CONNOR MCDAVID a dává Oilers větší klid. Zack Kassian podržel na pravém kruhu puk, všiml si najíždějícího McDavida, kterému z otočky adresoval luxusní nahrávku. Snajpr Edmontonu jednoduše překonal Haláka střelou nad beton a začíná to pro kanadský tým vypadat slibně – 1:3! Asistence: Zack Kassian, Ethan Bear.
    41:48 Connor MCDAVID - 1:3
     
    43:28
    Edmonton vyhodil na zakázané uvolnění, tím pádem se hra znovu stěhuje před Smithe.
     
    43:39
    Střelu od modré vysoko přizvedl Coyle a Smith si musel tuhle svíci hodně pozorně kontrolovat, nakonec jí vzal přímo do lapačky a přerušil tím hru.
     
    43:55
    Marchand byl připraven na hranici brankoviště, aby zvládl případně dorazit kotouč po zákroku Smithe. To se i stalo a známý štírek Bostonu okamžitě z první dorážel, gólman Oilers si ale připsal výborný zákrok a udržel akcie Edmontonu stále vysoko!
     
    44:03
    Vyloučení v týmu Edmonton Oilers (Ethan Bear – 2 min., vysoká hůl).
     
    44:23
    Boston dostává tím pádem přesilovou hru, Pastrňák už křížem hledal volného DeBruska na pravém křídle, ale pas byl zablokován Khairou.
     
    45:00
    Ryan Nugent-Hopkins vysílá získaný kotouč daleko od své branky, tím dává šanci na prostřídání.
     
    45:22
    Boston hodil všechnu svoji taktiku na velký počet střeleckých pokusů, v této přesilovce to sice místy vypadá nebezpečně, Edmonton se ale dokáže bránit.
     
    46:07
    Bear už naskakuje na led a hraje se v pěti z obou stran.
     
    46:38
    McDavid hledal od modré přesnou nahrávkou Draisaitla, který byl však dobře bráněn a nemohl se propracovat ke kotouči.
     
    47:15
    Bruins tlačí, co to jde, ale je to stále bez většího úspěchu. Střely tuto třetinu jsou až neuvěřitelné: 10 – 1! Ale Edmonton z té jediné střely dokázal skórovat...
     
    47:48
    Marchand za brankou Oilers tvrdě narazil na mantinel Russela, odezva není prakticky žádná a pokračuje se tak v plném počtu hráčů z obou stran. Následně došlo k ofsajdu Bostonu, tím pádem je tak přerušeno.
     
    48:24
    Chára se protlačil na sílu podél mantinelu, ale už byl zavírán obráncem Oilers, tím pádem nemohl pokračovat dále ve hře. I přesto, že Edmonton není střelecky aktivní, obrana mu jde zatím velmi dobře.
     
    48:59
    Další šance Oilers na zvýšení vedení! Connor McDavid od mantinelu nahrál do otevřeného prostoru Nealovi, který ale nedokázal zblízka prostřelit Haláka mezi betony!
     
    50:04
    Haláka zaměstnal pokusem zápěstím Jujhar Khaira, slovenský brankář se ale nachytat nenechal.
     
    52:25
    Edmonton opět zahrozil. Halák nyní musel vykrýt nepříjemnou teč Nurseho i následný bekhendový pokus Kassiana. Ke střele se dostal i Bear, mířil ale mimo tři tyče.
     
    53:20
    Na druhé straně zakončoval z prostoru pravého kruhu pro vhazování David Pastrňák, Smitha ale nepřekonal.
     
    53:53
    Po zakázaném uvolnění Bostonu je hra přerušena. Následuje reklamní pauza.
     
    54:43
    Zápas pokračuje. Smithovu pozornost otestoval střelou zápěstím Krug, zdramatizování duelu se ovšem zatím nekoná.
     
    56:55
    Edmonton drží kotouč za vlastní svatyní, odkud za malý moment rozehraje další útočnou akci. S Bostonem to nevypadá dobře a domácí příznivci dávají svou nelibost hlasitě najevo.
     
    57:09
    Ještě jedna komerční pauza. Medvědi po ní dost možná sáhnou ke hře bez brankáře.
     
    57:09
    Je tomu skutečně tak! Halák zůstává na střídačce, Boston to zkouší v šesti!
     
    57:40
    Domácí ubránili akci soupeře bez újmy na skóre a mohou se vydat útočit.
     
    57:56
    Pastrňák vybídl šikovnou přihrávku ke skórování DeBruska, ten ale z prostoru zadní tyče branku minul! Teď to v ochozech zahučelo.
     
    58:26
    Bostonští hokejisté se nepřesnou přihrávkou na modrou čáru sami vyhnali z útočného pásmu. Další cenné vteřiny pro Edmonton.
     
    59:00
    Ohlášena poslední minuta třetího dějství.
     
    59:23
    Probíhá tuhý boj o kotouč u mantinelu ve středním pásmu. Tohle už si Edmonton pohlídá.
     
    59:51
    Edmonton právě vstřelil branku!
    LEON DRAISAITL si krátce po Krejčího zblokované dělovce obhodil u pravého mantinelu Kruga a pečetí v samotném závěru vítězství Edmontonu trefou do opuštěné klece. Bez asistence.
    59:51 Leon DRAISAITL - 1:4
     
    Konec zápasu.
     
    Zápas mezi Bostonem a Edmontonem končí překvapivým vítězstvím hostů. Skóre utkání sice otevřel už ve 4. minutě David Pastrňák, jenž poslal domácí svou jednatřicátou letošní trefou do vedení, Edmonton ale výsledek zásluhou povedené prostřední dvacetiminutovky otočil na svou stranu, aby v závěrečném dějství své vedení ještě navýšil. Boston tak prohrál už potřetí v řadě, zatímco Edmonton si spravil chuť po těsné včerejší porážce s Buffalem.
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku: 36 – 26
    Zblokované střely: 14 – 14
    Vyloučení: 2 – 3
    Vyloučení v minutách: 4 – 6
    Využití přesilovek: 1 – 0
    Vyhraná vhazování: 24 – 30
    Hity: 29 – 31
     
    Tři hvězdy utkání:

    1. Mike Smith (EDM) 35 zákroků, 1 inkasovaná branka
    2. Connor McDavid (EDM) 1+0
    3. Darnell Nurse (EDM) 1+0
     
    Československá stopa:

    David Pastrňák (BOS) 1+0, 5 střel, čas na ledě 22:22
    David Krejčí (BOS) 0+0, 1 střela, čas na ledě 18:23
    Jaroslav Halák (BOS) 22 zákroků, 3 inkasované branky
    Zdeno Chára (BOS) 0+0, 1 střela, čas na ledě 17:37
     
    Z tohoto duelu je to vše. Děkujeme vám za pozornost a přejeme krásný zbytek večera. (22:02:07)

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 4. Pastrňák (Krug, Marchand) – 28. Haas, 40. Nurse (Draisaitl), 42. McDavid (Kassian, Bear), 60. Draisaitl


    Boston Bruins: Halák (T. Rask) – McAvoy (C), Chára, Krug, Carlo, Kampfer, J. Moore – Pastrňák (A), Bergeron, Marchand – Coyle (A), Krejčí, DeBrusk – Heinen, P. Lindholm, Bjork – Wagner, Kuraly, Nordström.
    Edmonton Oilers: M. Smith (Koskinen) – Bear, Klefbom, K. Russell, Nurse (A), A. Larsson, Jones (C) – Kassian, McDavid, Neal – Yamamoto (A), Draisaitl, Nugent-Hopkins – Chiasson, Haas, Nygård – J. Archibald, Sheahan, Khaira.

    Rozhodčí: Nicholson, Morton – Amell (všichni CAN), Murphy (USA)
    thejrc.org