Carolina – Washington 3:4 (kon.) | Dallas – Detroit 4:1 (kon.) | Columbus – San Jose 2:3 (kon.)
Buffalo – Florida 3:2 (kon.) | Boston – Edmonton 1:4 (kon.) | Minnesota – Winnipeg 3:2 (po pr.)
Vegas – St. Louis 5:4 (po pr.)
konec
Boston Bruins
1:4 (1:0, 0:2, 0:2)
Edmonton Oilers
Sobota 04.01.2020, 19:15 • TD Garden, Boston • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:51 Leon DRAISAITL - 1:4
     
    59:51
    Edmonton právě vstřelil branku!
    LEON DRAISAITL si krátce po Krejčího zblokované dělovce obhodil u pravého mantinelu Kruga a pečetí v samotném závěru vítězství Edmontonu trefou do opuštěné klece. Bez asistence.
    41:48 Connor MCDAVID - 1:3
     
    41:48
    Edmonton právě vstřelil branku!
    A tím pádem do hry zase vstoupilo zrezivělé pravidlo, které potvrdil CONNOR MCDAVID a dává Oilers větší klid. Zack Kassian podržel na pravém kruhu puk, všiml si najíždějícího McDavida, kterému z otočky adresoval luxusní nahrávku. Snajpr Edmontonu jednoduše překonal Haláka střelou nad beton a začíná to pro kanadský tým vypadat slibně – 1:3! Asistence: Zack Kassian, Ethan Bear.
    39:54 Darnell NURSE - 1:2
     
    39:54
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Individuální chyby posílají Oilers do vedení jenom šest sekund před koncem! DARNELL NURSE zavezl kotouč do pásma přes levé křídlo a z nedostatku času nahodil puk na branku. Ani on pravděpodobně ale nevěděl, že dokáže prostřelit Haláka přes „teploměr“ a zařídit tím Edmontonu důležité vedení – 1:2! Asistence: Leon Draisaitl.
    27:41 Gaëtan HAAS - 1:1
     
    27:41
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Vypadalo to, že unavená formace Edmontonu už nedokáže vytvořit nic závažnějšího, ohromná minela Jakea DeBruska ale toto mění a máme srovnáno! GAETAN HAAS využil toho, že DeBruskovi se rozehrávka vůbec nepovedla a neposedný kotouč zůstal viset na levém kruhu. Švýcarský útočník jej sebral, vyjel si před branku a prostřelil Haláka mezi betony – 1:1! Bez asistence.
    03:10 David PASTRŇÁK - 1:0
     
    03:10
    Bruins právě vstřelili branku!
    Tak to bylo skutečně rychlé a Boston jde po pěti sekundách v přesilové hře do vedení! Vyhrané buly v útočném pásmu zachytil Torey Krug, posunul puk podél modré na DAVIDA PASTRŇÁKA, který střelou z vrcholku levého kruhu nekompromisně vymetl křižnou střelou pravý vingl. Dost mu k tomu ale také pomohla nešikovná teč blokujícího Russella z Edmontonu – 1:0! Asistence: Torey Krug, Brad Marchand.

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 4. Pastrňák (Krug, Marchand) – 28. Haas, 40. Nurse (Draisaitl), 42. McDavid (Kassian, Bear), 60. Draisaitl


    Boston Bruins: Halák (T. Rask) – McAvoy (C), Chára, Krug, Carlo, Kampfer, J. Moore – Pastrňák (A), Bergeron, Marchand – Coyle (A), Krejčí, DeBrusk – Heinen, P. Lindholm, Bjork – Wagner, Kuraly, Nordström.
    Edmonton Oilers: M. Smith (Koskinen) – Bear, Klefbom, K. Russell, Nurse (A), A. Larsson, Jones (C) – Kassian, McDavid, Neal – Yamamoto (A), Draisaitl, Nugent-Hopkins – Chiasson, Haas, Nygård – J. Archibald, Sheahan, Khaira.

    Rozhodčí: Nicholson, Morton – Amell (všichni CAN), Murphy (USA)
    ocianews.com